Ik Vertrek uit Vlaanderen

Ik Vertrek uit Vlaanderen

Vlaamse gezinnen, elk met hun eigen droom, laten België achter zich en verhuizen hun hele hebben en houden naar het buitenland om daar een nieuw en stresslozer leven op te bouwen.

Afleveringen

11 afleveringen

1. Familie Vlieghe

Voor Niki is het tijd om haar droomleven te gaan leiden. Dus geeft Pieter-Jan zijn job als verpleegkundige op om samen met zijn vrouw, vijf kinderen, negen paarden, drie honden en één vogel te verhuizen naar Saint-Mihiel in Frankrijk. Daar is hun oog gevallen op een klooster uit de zevende eeuw met 90 hectare grond. Op het domein willen ze vakanties met paarden aanbieden.

2. Familie Cools

Pascale is de sleur beu en wil een ander leven. Ook Ludwig is niet echt gelukkig in zijn job als marketing- en salesmanager. Samen met hun zeventienjarige zoon Louis jagen ze hun droom na en willen ze een B&B in Mojácar in Spanje openen.
Sam en Lieve en hun drie kinderen Eden, Matti en Felan ruilen het vertrouwde Lembeke in voor Hochrindl-Kegel, een populair wandel- en skigebied in de Oostenrijkse bergen. Het gezin krijgt te maken met heel wat obstakels.
De familie Smets ruilt Kuringen in voor het zonnige Pinoso. Christoph en Dominique leiden het perfecte leventje in België, met drie gelukkige kinderen Renée (14), Vince (11) en Max (11). Toch hunkeren ze naar rust en vooral naar meer qualitytime met de kinderen. Het gezin besluit om in Spanje een oud herenhuis van 700 m2 om te toveren tot een sfeervolle bed and breakfast.
Julie wil weg uit de drukke rand rond Brussel en is op zoek naar een stressvrij leven. Samen met haar vriend Mario en hun 5-jarig zoontje Ilyo vond ze hét te renoveren droomhuis in de kleine Franse gemeente Mourjou, waar het gezin een B&B wil openen met drie familiekamers.
Per jaar verlaten zo'n 35.000 landgenoten België voor een leven in het buitenland. Dat zijn er bijna 100 per dag. Minder stress en meer tijd voor het gezin: dat zijn de twee voornaamste redenen om het geluk ergens anders te gaan zoeken. Maar is het gras ook altijd groener aan de overkant? En is het het risico waard?
Jessica en Michel Troquet hebben drie kinderen: dochter Amélie en tweeling Victor en Emiel. Michel is onderhoudstechnicus en werkt vaak voor lange tijd in het buitenland. Het gezin waagt een sprong in het diepe en start op 1.080 kilometer van thuisbasis Koekelare een nieuw leven in het Franse Castellane. Ze willen er gîtes gaan uitbaten. De coronacrisis en lockdown gooien echter roet in het eten.
Kim (51) en Caroline (41) uit Tisselt verhuizen naar het zonnige Andalusië. Samen met hun Spaanse rescue dog Pickles verhuizen ze naar Comares, een bergdorpje op een uurtje rijden van Málaga. Daar kocht het koppel `Casa Isabel?, een groot domein met privéwoning, twee kleine casitas die zullen dienen als gastenverblijf, een pottenbakatelier en een grote tuin met zwembad.
Isabelle en Stefan uit Zwijndrecht beslissen om alles achter te laten in België en te verhuizen naar het prachtige Bédar. Ze willen er hun droom achternagaan en mensen verwennen in hun favoriete land, Spanje.
Vastgoedmakelaar Kristof (45), zijn echtgenote Charline (43) en hun twee kinderen leiden een mooi maar druk leven in België. Na een stressvolle periode kwam de relatie van Kristof en Charline onder druk te staan, waarna ze de rust opzochten in Umbrië, de groene streek van Italië. Daar vonden ze elkaar terug en verloren ze hun hart aan het dorpje Todi, waar ze nu een nieuwe start willen maken.
Chocolatier Dave (44) en zijn partner Koen (50) baatten een florerende chocoladezaak in Herentals uit. Maar na een financiële en mentale klap wil het koppel een nieuw leven opbouwen in het stadje Zell aan de Moezel in Duitsland, waar ze een 'gasthaus'/winkel met Belgische streekproducten willen openen. Helaas verloopt de weg daarnaartoe niet van een leien dakje.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.