Urk!

Urk!

Volg de dagelijkse bezigheden van enkele opmerkelijke inwoners van Urk, een klein vissersdorp in de Nederlandse provincie Flevoland.

Afleveringen

7 afleveringen

Aflevering 1

Enkele opmerkelijke dorpsgenoten worden op de voet gevolgd bij hun dagelijkse bezigheden. Zo is er de flamboyante kapper Teun Föhn, de tweelingzussen Gerda en Mathilde en visbezorger Tony.

Aflevering 2

In de tweede aflevering maken we kennis met Luut de rock-'n-roll-koster van Urk. Johan is met zijn twaalf jaar de jongste visserman op Urk. Hij gaat met zijn vader mee op de kotter. Ook breekt er een bijzondere dag aan in het Christelijke dorp: de speciale biddag voor de visserij. Voor de tweeling Mathilde en Gerda een aanleiding om lekker een avondje te gaan stappen.

Aflevering 3

Oma's Eltje en Grietje nemen een nieuw YouTube-filmpje op. Nelie heeft in de kappersstoel een goed gesprek over de liefde met Teun Föhn en Urker Jan houdt een oude traditie in ere: 'zaterdag visbakdag'. En we maken kennis met Anja die met haar handel in gigantische reuzenkrabben de eerste vrouwelijke vishandelaar van Urk is.

Aflevering 4

Nelie laat zich onder handen nemen door Teun Föhn omdat ze die avond moet stralen op een feest met haar 56 nichtjes. Tweeling Mathilde en Gerda heeft het zwaar. De dames moeten na veertien jaar afscheid nemen van hun hondje Tessa. Ze gaan samen met haar voor de laatste keer uitgebreid op de foto.

Aflevering 5

Garnalenvisser Luut vaart uit met zijn kotter. In het dorp gaat Teun met een bos bloemen langs Nelie om de ruzie bij te leggen. Wanneer de lucht geklaard is, is het tijd voor de fotoshoot voor de nieuwe website. Tot ongenoegen van Ab heeft Fred zoveel bloemen neergezet dat de boerderij meer op een bloemenwinkel lijkt dan op een hotel.

Aflevering 6

We gaan de zee op met milieubewuste visserman Hendrik, die een hele moderne hybride kotter heeft. Visbezorger en familieman Tony geeft zijn kleinzoon Tony een bijzonder cadeau: een Urker kotteroorbel. En het hele dorp maakt zich op voor een grote modeshow waarin Nelie en haar kinderen zullen schitteren op de catwalk.

Aflevering 7

We nemen afscheid van de Urkers, maar niet zonder een complete metamorfose van Teuns huis door Nelie. Anja, de enige vrouwelijke vishandelaar, heeft een lastige dag omdat de visveiling vanwege het slechte weer niet doorgaat. In de boxen op het industrieterrein zingt de achtienjarige Klaas uit volle borst mee in zijn mannenkoor en repeteert Marco met zijn hardrockband.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.