Jabaloe

Jabaloe

De serie draait om Joe Jabaloe en zijn cowboyvrienden. Samen beleven ze avonturen in het saloon van Joe zijn moeder Moe Jabaloe.

Afleveringen

15 afleveringen

1. Burgemeester

In Jabaloe Town moet voor het eerst een burgemeester verkozen worden. Zowel Sheriff Jack als Twinkly stellen zich kandidaat. Slampie helpt Twinkly met zijn campagne en Moe werpt zich op als campagneleider van Sheriff Jack. Het ontaardt in een niet al te eerlijke strijd tussen Twinkly en Sheriff Jack om burgemeester te worden.

2. De automaat

Moe wil een drank- en eetautomaat in haar saloon, zodat ze minder van hier naar daar moet lopen. Sheriff Jack belooft haar tegen een lage prijs een automaat te bezorgen. Maar met de automaat blijkt iets vreemds aan de hand.

3. Dromenvanger

Slampie heeft een dromenvanger gekocht. Alleen Moe en Slampie geloven dat de dromenvanger je wensdromen kan laten uitkomen. Maar wanneer de droom van Moe echt uitkomt, beginnen ook de anderen te geloven in de krachten van de dromenvanger. Sheriff Jack maakt daar maar al te graag misbruik van.

4. Strenge Sherrif

In de krant verschijnt een ranglijst van goede sheriffs. Sheriff Bean Bacon van Bean Bacon City staat op de eerste plaats. Sheriff Jack staat op de laatste plaats omdat hij te loom en te laks is en geen gezag heeft. Sheriff Jack besluit veel strenger te worden en past de regels in het wetboek van Jabaloe Town vanaf nu wel heel nauwkeurig toe.

5. Hotel Jabaloe

Wanneer de beroemde superster Lady Gogo moet overnachten in Jabaloe Town is er een probleem, want Jabaloe Town heeft geen hotel. Moe besluit haar saloon om te bouwen tot 'Hotel Jabaloe'.
De zes cowboys winnen met een gezamenlijk tombolaticket een mooie prijs: een paard. Maar voor wie is het paard? Joe heeft een idee. De cowboy die het langst zijn slechte gewoonte kan laten, krijgt de prijs.

7. Het afscheid

Twinkly wil auditie doen voor een toneelstuk. Daarom oefent hij samen met Bessy en Slampie de tekst van het stuk in. Twinkly speelt een cowboy die samen met zijn vriendin wil vertrekken uit Jabaloe Town. Maar door een misverstand denken Moe, Joe en Sheriff Jack dat Twinkly echt met zijn vriendin Bessy gaat verhuizen.

8. Geluksklavertjevier

Omdat niemand het geluksklavertjevier van Sheriff Jack wil kopen, maakt hij de cowboys wijs dat ze ongeluk zullen hebben als ze zijn klavertjevier niet kopen. Om ervoor te zorgen dat ze het zeker kopen, helpt hij het ongeluk een handje.
Moe en Joe besluiten om samen een krant te beginnen. Maar omdat de krant niet het verhoopte succes heeft, begint Moe Jabaloe met het schrijven van roddels. Het roddelblaadje wordt wel een succes, maar zorgt ook voor heel wat ruzie tussen de cowboys.

10. Prinses Moe Jabaloe

Moe Jabaloe ontvangt een uitnodiging voor het Koninklijk Bal in Royal City. Alleen cowboys van koninklijke afkomst krijgen zo'n uitnodiging. Moe is er daardoor van overtuigd dat er koninklijk bloed door haar aders stroomt. Ze begint zich al snel te gedragen als een echte prinses.

11. Bessy's held

Bessy heeft een toneelstuk gezien waarin een meisje en een jongen verliefd werden op elkaar omdat die jongen heldendaden verrichtte voor het meisje. Met de hulp van Twinkly besluit Bessy ervoor te zorgen dat Joe heldendaden kan verrichten voor haar, zodat Joe haar held wordt.

12. Polly Poodles

Alle cowboys zijn in de wolken wanneer Polly Poodles in Bean Bacon City komt optreden. Bessy is jaloers. Waarom vinden de cowboys die Polly Poodles zoveel beter dan haar? Bessy is ervan overtuigd dat zij een betere Polly Poodles is en vat samen met Twinkly het plan op om zich te vermommen in de zangeres.

13. Moe's Cuisine

Moe is het beu om altijd gewone kost voor de cowboys voor te schotelen. Daarom besluit ze om van haar saloon een sterrenrestaurant te maken: 'Moe's Cuisine'. Maar gastronomische hapjes maken en de nodige etiquette volgen, blijkt niet zo gemakkelijk. Zeker niet wanneer Twinkly er zich mee moeit.
Twinkly krijgt een erfenis van een rijke achteroom. De andere cowboys willen een stukje van de erfenis, maar Twinkly deelt met niemand. Sheriff Jack heeft echter een plannetje om toch een deel van de erfenis te krijgen. Hij doet zich voor als Wally, de broer van Twinkly.
Sheriff Jack krijgt een grote kans: hij kan sheriff worden in Smelly Valley. Jack zal binnenkort een beslissing nemen: in Jabaloe Town blijven of vertrekken naar Smelly Valley. De anderen willen dat hun sheriff blijft en organiseren een verrassingsfeest. Maar door een misverstand denkt Sheriff Jack dat de anderen hem weg willen uit Jabaloe Town.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.