Jabaloe

Jabaloe

De serie draait om Joe Jabaloe en zijn cowboyvrienden. Samen beleven ze avonturen in het saloon van Joe zijn moeder Moe Jabaloe.

Afleveringen

15 afleveringen

Sheriff Bean Bacon uit Bean Bacon City zal naar het Grote Westernbal gaan met een echte miss Bean Bacon City. Sheriff Jack wil niet onderdoen en besluit ook een miss mee te nemen. Wat hem betreft is er maar één kandidaat: Bessy. Maar onverwachts duikt er een tweede kandidaat op die wil strijden om de titel van miss Jabaloe: Moe Jabaloe!
Sheriff Jack is het middelpunt van spot. Hij doet wel alsof hij heel stoer is, maar iedereen lacht hem uit als blijkt dat hij zelfs bang is van muizen. Wanneer in de krant het bericht staat dat de gevaarlijke boef Billy The Cat een overval heeft gepleegd in Bean Bacon City breekt er paniek uit. Sheriff Jack ziet zijn kans. Als hij Billy The Cat kan vangen zal nooit iemand hem nog uitlachen.
Het is weer zover: de Jabaloe Town Grapjesdag. De sheriff is door het dolle heen. Hij doet niets liever dan de andere bewoners foppen, al vinden ze dat zelf niet zo leuk. Moe, Joe, Bessy, Slampie en Twinkly beslissen dat het tijd is dat de sheriff een koekje van eigen deeg krijgt, maar deze beweert dat hij veel te slim is om te worden beetgenomen.
Wanneer de inwoners van Jabaloe Town ontdekken dat de Moustacho's, de gevaarlijkste boeven van de Wildwest, ontsnapt zijn, wil Moe dat haar saloon bewaakt wordt. Bessy stelt zich kandidaat, maar de anderen lachen haar uit. Dat is toch niks voor een meisje. Bessy is vastberaden de anderen te overtuigen dat ook zij stoer kan zijn.
De sheriff en Joe dagen elkaar uit voor de allereerste Grote Moe Jabaloe Bonenwedstrijd. Beide heren denken nog meer bonen te kunnen eten dan Slampie. De winnaar zal een held zijn. Twinkly wil ook een held zijn en doet nonchalant over de bonen van Moe Jabaloe. Maar wanneer hij merkt dat de bonen erg pikant zijn, en zijn tegenstanders erg in vorm, beslist hij vals te spelen.
Als sheriff Jack in de krant leest dat sheriff Bean Bacon van Bean Bacon City gaat trouwen, slaat hij in paniek. Hij wil niet de enige ongehuwde sheriff uit de omstreken zijn. Daarom beslist hij om te trouwen met Bessy. Maar hij durft haar niet ten huwelijk vragen. Slampie snelt ter hulp en belooft het voor de sheriff te doen. Maar een en ander loopt ontzettend mis bij het huwelijksaanzoek.
Wanneer sheriff Jack merkt dat Bessy niet mee hoeft te helpen met de opruim na een feestje, omdat ze wat ziek is, besluit hij te doen alsof hij zich ook niet lekker voelt. De anderen leggen hem dan ook maar in de watten en daar maakt hij natuurlijk maar al te graag misbruik van. Met alle gevolgen vandien.
Moe Jabaloe bakt haar fantastische Sombrerotaart. Sheriff wil een stukje, maar Moe tikt hem op de vingers. Met deze taart hoopt ze de bekende recensent Samm Snoeper te verleiden en zo een Gouden Hoefijzer te winnen voor de beste taart van het Wilde Westen. Sheriff heeft zo'n zin in de taart dat hij een slim plannetje bedenkt.
Wanneer er 's nachts op mysterieuze wijze koekjes verdwijnen uit de saloon, beslist de sheriff een onderzoek in te stellen. Slampie en Twinkly zijn ervan overtuigd dat de dader een spook is, maar dat geloven de anderen niet. Koekjes etende spoken bestaan toch niet? Maar dan doet de sheriff 's nachts een verrassende ontdekking.
Burgemeester Jock, de tweelingbroer van sheriff Jack, komt naar Jabaloe Saloon. Moe wil hem hartelijk ontvangen en beslist om hem een prachtig geschenk cadeau te doen als hij langskomt. Sheriff Jack is jaloers op zijn broer. Waarom krijgt hij geen cadeau van Moe?
Moe en sheriff Jack zijn teleurgesteld wanneer iedereen, behalve zij, een uitnodiging krijgen voor het verjaardagsfeestje van Slampie. Logisch, vind de rest, Moe zeurt altijd en Sheriff eet alle hapjes op. Moe en Sheriff proberen aan Slampie te bewijzen dat ze het wel waard zijn om naar zijn feestje te komen.
Wanneer sheriff Jack op reis gaat, moet hij dringend op zoek naar iemand die hem vervangt tijdens zijn afwezigheid. Zowel Slampie, Twinkly als Joe willen wel interim-sheriff zijn. Sheriff Jack besluit hen alledrie proeven te laten afleggen. Wie de testen het best aflegt, wordt interimsheriff. Het wordt een bikkelharde strijd.
Sheriff Jack en Slampie ontdekken dat er in de saloon van moe Jabaloe een schat verborgen ligt. Sheriff Jack wil deze schat koste wat het kost voor hem houden. Maar hoe kan hij samen met Slampie graven in de saloon zonder dat moe en Joe te weten komen dat hij op zoek is naar een schat? Al snel bedenkt hij een slim plannetje.
Bessy schrijft een toneelstuk en dwingt iedereen mee te doen. Zijzelf speelt de prinses die mag kussen met prins Joe. Sheriff Jack is helemaal niet tevreden met zijn rol als boef. Hij wisselt zijn rol met die van Joe, zodat prins Sheriff prinses Bessy kan zoenen op het einde van het stuk. Maar dan blijkt dat Sheriff niet de enige is die van rol heeft gewisseld.
Slampie wint een ticket voor twee personen naar Las Vegas. De andere cowboys en cowgirls willen allemaal met Slampie op reis. Maar Slampie kan maar één persoon meenemen. Moe Jabaloe, sheriff Jack, Twinkly en Bessy overladen Slampie met cadeaus in de hoop dat zij dan mee mogen naar Las Vegas.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.