Koning Lou

Koning Lou

Jeugdserie over de gekke Koning Lou, zijn trouwe raadgever Dréke en de troubadour Stakke.

Afleveringen

10 afleveringen

Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes: Kathy, de boze stiefzus van Koning Lou, komt vandaag op bezoek in Het Kasteel van de Ridders van het Warme Hart. Koning Lou is niet zo blij met het bezoek van zijn zus want zij speelt over iedereen de baas. Koning Lou, Dréke en Stakke pikken dit niet langer en besluiten om te gaan 'stakken'.
Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes: Koning Lou, Dréke en Stakke vieren vandaag niksendoendag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Ze zijn dan ook niet van plan om op deze dag ook maar iets te ondernemen, totdat plots Frotselke - het nichtje van Koning Lou en de dochter van Tante Toverknol - voor de deur staat met een brief. Daarin vraagt Tante Toverknol aan de drie vrienden om op Frotselke te babysitten, maar ze zijn gewaarschuwd: als Frotselke iets overkomt, zullen ze het geweten hebben.
Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes: Koning Lou mag niemand minder dan Sjeik Sjakalakka van Sjakamakka ontvangen in zijn kasteel. Koning Lou heeft erg naar het bezoek van deze sjeik uitgekeken. Sjeik Sjakalakka heeft de koning immers beloofd dat hij een paard voor hem zou meebrengen. Wanneer het paard op zich laat wachten, toont Koning Lou zich bereid om in ruil voor het dier een topdeal met de sjeik te sluiten. Maar al snel blijkt deze deal helemaal niet zo top te zijn...
Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes, want Koning Lou heeft écht zijn dagje niet. Niet alleen voelt hij zich niet zo goed in zijn vel, er stuitert bovendien om de haverklap een tennisbal over de muur. Koning Lou wordt er helemaal gek van, totdat de tennisbal van zijn buurmeisje Kim blijkt te zijn. De koning is zo onder de indruk van haar verschijning dat hij stapelverliefd op haar wordt. Het enige probleem is, hij is zo verliefd dat hij niet goed weet wat zeggen. Zal Koning Lou er toch in slagen om het hart van Kim voor zich te winnen?
Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes: Nonkel Spook komt op bezoek in het Kasteel van de Ridders van het Warme Hart. Koning Lou kijkt met knikkende knieën uit naar zijn komst, want Nonkel Spook heeft de reputatie een echte plaaggeest te zijn. Maar deze keer vallen ook Dréke en Stakke ten prooi aan zijn flauwe bangmakerijen.
Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes, want Stakke houdt maar niet op met niezen. Koning Lou vindt Stakke echter maar een aansteller en hij draagt zijn trouwe raadgever Dréke op om voor Stakke te zorgen én om hem uit zijn buurt te houden. Volgens Koning Lou mogen koningen immers niet ziek worden: wie moet anders het koninkrijk besturen? Dréke neemt zijn taak heel ernstig en besluit om de hulp in te roepen van de beeldmooie Appolonia, een toegewijde verpleegster. Maar ook dat is niet helemaal naar de zin van Koning Lou...
Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes: Koning Lou heeft een wensboom gekocht waardoor iedereen één wens mag doen. Zo wenst Koning Lou dat het curryworsten regent in zijn koninkrijk. Wanneer zijn wens niet meteen uitkomt, schildert Stakke de wensboom af als bijgeloof en doet hij een opvallende uitspraak. Maar dan gebeurt onverwachts toch het ondenkbare...
Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes, want Koning Lou moet zich traditiegetrouw zien te bewijzen door Dragonder, de driekoppige vuurspuwende draak, uit zijn koninkrijk te verjagen. De koning is zeker van zijn stuk, maar dat is buiten de licht ontvlambare Dragonder gerekend. Dréke en Stakke besluiten daarom de hulp in te roepen van drakendoder Gudrunella. Zal zij erin slagen om het koninkrijk en daarbij de reputatie van Koning Lou te redden?
Vandaag is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes, want Matjas de Minnestreel - een wereldberoemde artiest - komt langs op het Kasteelplein. Matjas reist van plaats naar plaats en in ruil voor geldstukken vertelt hij er over de ongelofelijke én waargebeurde verhalen die hij zelf heeft meegemaakt. Koning Lou hangt meteen aan zijn lippen, maar Stakke en Dréke zijn niet onder de indruk van zijn zogezegde waargebeurde verhalen.
Op een dag komt er zomaar een ei uit de lucht gevallen. Koning Lou herinnert zich plots een oud perkament waarop staat geschreven dat de fontein zal praten als er achtereenvolgens enkele eigenaardige dingen gebeuren.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.