Kabouter Plop

Kabouter Plop

In de melkherberg en het kabouterbos beleven kabouter Plop en zijn vrienden allerlei knotsgekke avonturen.

Afleveringen

30 afleveringen

Klus heeft een draaimolen gemaakt. Lui en Kwebbel vinden dat geweldig en nemen meteen plaats. Plop moet draaien en dat zo hard als hij kan.
In de melkherberg ligt een holle stam, waarvan Plop brandhout zal maken. Wanneer Klus op bezoek komt, kan hij niet aan de verleiding weerstaan om door de stam te kruipen. Ook Lui probeert dat, maar hij komt vast te zitten.
Lui is dol op aardbeienjam en proeft voortdurend. Dat is ontzettend vermoeiend en hij valt in slaap. Voor Klus is dat een kans om een frats uit te halen met Lui.
De bel van de melkherberg doet het niet. Klus zou het probleem in geen tijd kunnen oplossen, maar hij heeft een ander idee. Lui moet bij de deur gaan zitten en telkens er iemand binnenkomt, zal Klus in de neus van de postbode knijpen.
Plop heeft een kopje laten vallen. Klus lijmt de scherven. Het eindresultaat mag er zijn. Hij wil meteen het herstelde bekertje aan Plop laten zien. Maar Klus struikelt en de lijm valt op de rug van Lui.
Plop, Kwebbel en Lui doen de grote schoonmaak in de herberg. Klus had beloofd om een handje toe te steken, maar hij kreeg opeens buikpijn.
Klus is in een ondeugende bui en hij haalt een grap uit met een lolly. Hij bindt een koord aan het snoepje, legt het op tafel en gaat in de keuken zitten. Wanneer Kwebbel de lolly wil nemen, trekt Klus aan het touw.
Plop leest een boek terwijl Lui een dutje doet. Plots hoort Plop het gezoem van een mug. Het geluid irriteert hem en hij slaat met zijn boek naar de mug.
Kwebbel heeft in het bos een oude zaag gevonden. Ze heeft nog meer rommel gezien en samen met haar vrienden zal ze het woud schoonmaken. Lui vindt een oude matras. Hij kan niet aan de verleiding weerstaan om even te gaan liggen.
Plop is zijn ochtendgymnastiek aan het doen wanneer Kwebbel en Klus op bezoek komen. Ze hebben groot nieuws: ze gaan een optreden geven. Lui zal het doek opentrekken. Voor hem is dat te vermoeiend en hij valt in slaap. Het touw glipt uit zijn handen.
Kwebbel heeft een prachtig beeldje geboetseerd. Klus vindt het maar niets en beweert dat hij veel beter met klei overweg kan. Hij zal dat bewijzen ook.
Ook kabouters vieren carnaval. Hierover hebben ze een liedje gemaakt.
Kwebbel wil met Lui walsen tijdens het grote dansfeest. Er is wel een probleem: Lui kan helemaal niet dansen. Zoals altijd weet Klus raad.
In het kabouterdorp heeft het al een hele tijd niet geregend. Kwebbel heeft zelfs geen water meer om haar klavertjevier te drinken te geven. Plop heeft de oplossing: de kabouters moeten de regendans doen.
Plop wil Lui en Kwebbel verrassen. Hij haalt een groot vat bessensap en biedt zijn vrienden een glas aan. Maar als hij het kraantje opendraait, gebeurt er iets onverwachts.
Is Klus een echte karatekabouter? Kan hij met de blote hand een dikke plank in twee slaan?
Plop wil Klus een mooie theepot schenken. Maar door het geruzie van Lui en Kwebbel valt de theepot op de grond.
Kwebbel is in de beek gevallen, waardoor haar kleren vuil zijn. Klus zal de jurk in de was stoppen. Als dat maar goed afloopt.
Kwebbel heeft haar voet bezeerd en kan niet goed lopen. Gelukkig is Klus in de buurt. Hij zal dat probleem snel oplossen.
Plop heeft uit een blok hout een muziekinstrument gesneden. Hoe hard hij ook blaast, muziek maakt hij niet. Hoe kan dat nu?
De ring van Kwebbel valt door de schuld van Klus in de vaas, die Plop op zijn zoldertje heeft gevonden. Klus wil het juweel recupereren, maar zijn hand komt vast te zitten.
Klus wil een pijp roken. Plop en Kwebbel waarschuwen hem dat dat niet gezond is, maar zoals altijd weet Klus het beter.
Terwijl Lui een dutje doet, spelen Klus en Plop een partijtje tennis. Ze meppen niet altijd even raak en de bal belandt op het hoofd van de postbode. Die is boos en gooit de bal naar Plop.
Lui, Klus en Kwebbel hebben een schatkaart gevonden. Er staat een tekening op van Plops paddenstoel. Ze openen meteen de zoektocht naar de schat.
Plop heeft een enorme berg vuile potten en pannen. Klus wil hem helpen en bouwt een afwasmachine. Plop probeert de uitvinding meteen uit.
Lui heeft bij het huisje van Kwebbel een ei gevonden. De kabouters vermoeden dat het ei uit het nest is gevallen en zullen het lekker warm houden, zodat het kan uitbroeden.
Klus wil professor worden en bouwt een labo in de keuken van Plop. Klus en Lui zullen verschillende proeven doen en ze mengen vloeistoffen en poeders dat het een lieve lust is. Opeens stijgt er een rookwolk op...
Plop heeft heerlijke koeken gebakken. Klus wil de lekkernijen niet meteen opeten en stelt voor om een wedstrijd te houden. Alle kabouters moeten een blinddoek omdoen en de Plopkoeken worden aan een draadje gehangen. Als dat maar goed afloopt.
Klus en Lui willen goochelen. Ze boren een gat in de vloer van Plops slaapkamer. Daarna laten ze een dun draadje zakken en maken er de emmer aan vast die in het midden van de melkherberg staat.
Klus knutselt een muizenval en plaatst die in de melkherberg. De kabouter is er zeker van dat de diertjes zullen toehappen als ze de Plopkoek zien. Dat is inderdaad zo. Zelfs Lui slaat nooit een Plopkoek af.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.