Kabouter Plop

Kabouter Plop

In de melkherberg en het kabouterbos beleven kabouter Plop en zijn vrienden allerlei knotsgekke avonturen.

Afleveringen

57 afleveringen

1. De slingergrammofoon

Kabouter Plop is vandaag in het kabouterdorp komen wonen om met een melkherberg te beginnen. Hij heeft ook een slingergrammofoon meegebracht, maar de slinger ontbreekt.

2. Een taart voor kwebbel

Kwebbel is jarig. Dat moet uiteraard gevierd worden. Klus versiert het huis en Lui zal voor taart zorgen. Maar zoals altijd is hij ontzettend moe.

3. De loopwedstrijd

Klus en Plop organiseren een loopwedstrijd. Een zandloper zal de tijd aanduiden en Lui krijgt de rol van scheidsrechter.

4. De wip

Alle kabouters willen de wip van Klus uitproberen, maar eerst komen hij en Kwebbel aan de beurt. Daarna mag Plop in de plaats van Kwebbel, maar Klus wil niet ruilen met Lui. Die zal toch in slaap vallen.

5. Lui heeft de hik

Plop wil Lui van zijn hik afhelpen. Een glas melk drinken helpt niet en een dutje doen evenmin. Zoals altijd heeft Plop nog een idee.

6. Het zitbankje

Plop kan geen hout hakken want zijn bijltje is stuk. Alle kabouters willen op het bankje van Klus gaan zitten, waardoor er binnen de kortste keren brokken gemaakt worden. Plop vindt dat niet erg, want nu heeft hij hout voor zijn kacheltje.

7. c

De kabouters spelen verstoppertje. Lui is hier zeer goed in. Hij is zelfs niet meer te vinden. Opeens horen de kabouters een vreemd geluid.

8. Kietelklus

Klus kan het niet laten om zijn vrienden te kietelen. Na een kwartier vinden de kabouters het niet meer grappig en ze besluiten de pestkop een lesje te leren.

9. Snurken

Plop kan zich niet concentreren omdat Lui wel heel luid snurkt. De kabouter stopt dan maar watjes in zijn oren. Hierdoor hoort hij Kwebbel en Klus niet binnenkomen. Zij denken dat Plop boos is.

10. De Plopkoekenwedstrijd

Klus is dol op Plopkoeken en hij beweert dat hij al dat lekkers alleen kan opeten. De andere kabouters nemen hem op zijn woord en organiseren een wedstrijd.

11. De trommel van Lui

Klus en Kwebbel spelen 'Kabouter erger je niet'. Ze kunnen niet tegen hun verlies en Plop moet tussenbeide komen. Opeens ziet hij Lui staan met een trommel op de buik. De postbode heeft het muziekinstrument zelf ontworpen en geeft een demonstratie. Die duurt nogal lang.

12. De zeilboot van Klus

Klus heeft een bootje gemaakt, waarmee hij op de grote wilde zee wil gaan varen. Kwebbel is vol bewondering en ook Lui vindt de boot geweldig. Hij probeert het vaartuig uit en valt natuurlijk in slaap.

13. Hoogspringen

De kabouters moeten dringend vermageren en besluiten aan hoogspringen te doen. Lui wordt aangesteld als scheidsrechter. Plop wint de wedstrijd. Als hij even naar de keuken gaat, legt Klus de lat ontzettend hoog. Hij gaat op de matras liggen en roept dat hij gewonnen heeft.

14. Het spook

Kwebbel en Lui zijn heel bang als ze de melkherberg binnenkomen. Ze vertellen dat ze in het bos een spook gezien hebben. Plop vertelt hen dat spoken niet bestaan, maar plots staat er eentje achter hem.

15. Lui heeft verdriet

Plop is zijn melkherberg aan het poetsen wanneer hij uitglijdt op het nieuwe balletje van Lui. Kwebbel en Klus komen binnen en even later maakt Lui hevig snikkend zijn opwachting. Zijn vrienden hebben het raden naar de reden van zijn grote verdriet.

16. De schatkist

Kwebbel en Klus hebben ruzie over een kist, die de ene gevonden en de andere opgegraven heeft. Plop vindt dat ze de inhoud eerlijk moeten verdelen. Maar wat ze ook proberen, de kist is niet open te krijgen.

17. Lui heeft tandpijn

Lui heeft tandpijn. Zijn vriendjes willen het probleem oplossen met een mopje, maar dat werkt niet.

18. Klus gaat op wereldreis

Kwebbel en Lui hebben vernomen dat Klus op wereldreis vertrekt. Even later komt Klus de melkherberg binnen om afscheid te nemen.

19. Torens bouwen

Het kruiwagentje van Plop is volgestouwd met boomstammen. Klus wil met het hout een toren vormen. Kwebbel vindt dit een schitterend idee en begint ook blokken te stapelen. Het startschot van de wedstrijd 'torens bouwen' is gegeven.

20. Het kaartenhuis

Plop heeft een kaartenhuis gebouwd. Lui vindt het een leuk huisje en wil het aanraken. Dat mag natuurlijk niet. De postbode mag wel op het huisje passen terwijl Plop hout gaat sprokkelen. Maar Plop heeft amper de deur van de melkherberg achter zich dichtgetrokken als Lui al in dromenland is.

21. Lui vermist

De kabouters hebben in de melkherberg afgesproken voor een kaartspelletje. Als Plop en Klus uit het bos terugkomen, kunnen ze Lui nergens vinden. Uren later is de postbode nog niet terecht. De kabouters organiseren een zoekactie.

22. Donder en bliksem

De kabouters zitten samen in de melkherberg. Opeens begint het te donderen en te bliksemen. Kwebbel vindt dit gezellig, maar Lui is bang. Klus moet hier hard om lachen en hij beweert dat hij nooit bang is.

25. Blindemannetje

De melkherberg moet dringend worden gepoetst, maar Plop heeft de handen vol met andere karweien. Kwebbel wil haar vriendje helpen en belooft hem de herberg open te houden terwijl hij hout gaat sprokkelen. Dan komen Klus en Lui op bezoek en samen spelen ze blindemannetje. Ze maken ontzettend veel rommel. Wat nu?

27. Cementkoeken

Kwebbel haalt voor kabouter Plop een zak bloem omdat hij vandaag heel veel Plopkoeken moet bakken. Naast de melkherberg bouwt Klus ondertussen een muurtje. De zakken bloem en cement zien er hetzelfde uit. Hopelijk zorgt dat niet voor verwarring.

28. Mist

Terwijl de kabouters binnen kaarten, ontstaat buiten een dikke mistlaag. Lui houdt niet van dit weer omdat je dan niets ziet en in het bos kan verdwalen. Klus vindt dit stom. Hij zal bewijzen dat hij met zijn ogen dicht de weg naar zijn paddestoel terugvindt.

29. Lui kan niet slapen

Het is vroeg in de ochtend als Lui de melkherberg binnenkomt. Hij heeft een groot probleem want hij kan niet slapen. Zijn vriendjes hebben verschillende middeltjes om de slaap te vatten.

30. Zoete Ploppap

Vandaag bereidt kabouter Plop overheerlijke Ploppap. Wanneer hij eventjes weg moet, geeft hij de lepel aan Lui en vraagt hem om drie scheppen suiker toe te voegen. Kwebbel moet Lui controleren. Maar wanneer zij, en even later ook Plop, terugkeert, ligt Lui al in dromenland. Heeft hij suiker in de pot gestrooid of niet?

31. Het everzwijn

Plop, Lui en Klus zitten gezellig samen in de melkherberg. Opeens komt Kwebbel binnen en vertelt dat ze in het bos een everzwijn heeft gezien. Klus vindt het stom dat Kwebbel bang is en hij begint op te scheppen. De andere kabouters kunnen het niet aanhoren en gaan naar huis. Als Klus even later de melkherberg wil verlaten, hoort hij geknor.
Lui bezorgt een briefje aan Plop en Kwebbel. Hij krijgt een flauwe grap te lezen en zij een huwelijksaanzoek. Lui wil met haar trouwen. Kwebbel is dolgelukkig en vliegt de postbode om de hals. Hij valt uit de lucht, want hij heeft de brief niet geschreven.

33. Touwtrekken

Plop en Lui nemen het tegen elkaar op tijdens een wedstrijd touwtrekken. Zoals altijd valt de postbode in slaap. Klus is wel wakker en beweert dat hij beresterk is. Hij pocht dat hij in zijn eentje zal winnen tegen Lui, Kwebbel en Plop samen.

34. Een slechte taart

Plop is een taart aan het bakken voor Kwebbel, maar Klus zit er al aan te snoepen. Plop wordt boos en hij stuurt Klus weg. Kwebbel geeft Plop een goede raad: hij moet voor Klus een speciale taart bakken, eentje met mosterd, peper en zout. Dat zal hem leren.

35. Klus ziek

Lui heeft zijn vinger verpletterd en gilt het uit van de pijn. Kwebbel en Plop dienen de eerste zorgen toe. Klus vraagt zich af of hij ook zo goed verzorgd zou worden als hij ziek was. Hij besluit de proef op de som te nemen.

36. Het springtouw

Plop probeert het springtouw uit, dat hij van Lui heeft gekregen. De kabouter wordt gestoord door een boze Kwebbel. Zij beweert dat het springtouw haar eigendom is en verdenkt er Plop van in haar paddestoeltje te hebben ingebroken.
Klus is dol op de pap van Plop en hij kan niet aan de verleiding weerstaan om te proeven. Hij wacht wel tot Plop de keuken verlaat. Maar die keert sneller dan voorzien terug. Klus schrikt en zijn bril valt in de pap.

38. De wasdraad

Plop heeft te veel kleren voor de wasdraad. Klus zal helpen door het ene eind van de wasdraad omhoog te houden. Al snel krijgt hij pijn in zijn arm en hij vraagt Kwebbel of ze hem eventjes wil aflossen.
Klus wil de nieuwe ketting van Kwebbel van dichtbij bekijken. Hij trekt echter te hard aan het snoer en de parels rollen als knikkers over de vloer. Wat nu?
Plop geeft vanavond een feestje. Op het menu staat taart. Klus heeft nu al zin in het gebak en hij bedenkt een truc om de avond vroeger te laten beginnen.

41. De afwas

Klus en Lui staan vandaag in voor de afwas. Zoals altijd valt de postbode in slaap. Klus vindt dat niet leuk en hij zet alle potten en pannen in de regen. Zo zal alles proper worden. Wanneer hij na de regenbui de afwas wil halen, is de huisraad verdwenen.

42. Klus heeft turnles

Plop moet flink wat rommel naar de kaboutervuilnisbelt brengen. Klus raadt zijn vriend aan om eerst te sporten zodat hij fit en sterk wordt. Dan zal het zware werk veel gemakkelijker gaan.

43. Kwebbel zangeres

Kwebbel wil leren zingen. Ze oefent bij Plop in de melkherberg, maar het klinkt heel luid en vals. Plopje durft niets te zeggen. Hoe kan hij met zijn andere vrienden ervoor zorgen dat Kwebbel ophoudt met zingen?
De schoorsteen van de melkherberg moet worden gepoetst. Klus wil het probleem meteen oplossen en hij klimt in de schoorsteen. De kabouter komt echter vast te zitten.

45. De lijm van Klus

Klus is vandaag in een ondeugende bui. Hij lijmt de Plopkoeken aan elkaar en haalt een grap uit met Lui en Kwebbel.

46. De soep van Klus

Klus wil soep maken. Hij is geen keukenpiet, maar dat is geen probleem. De ingrediƫnten liggen in een doos op de keukentafel. Maar er staan twee dozen.

47. Pannekoeken bakken

Kwebbel bakt pannenkoeken, die ze met veel zwier in de hoogte werpt en omdraait. Klus beweert dat hij dat ook kan.

48. Wedden

Klus maakt zich sterk dat hij over de paddestoel van Plop kan springen. Dat wil Lui wel zien. De postbode is bereid zijn brieventas aan Klus te geven, als die in het opzet slaagt. Het begin van een spannende maar misleidende weddenschap.

49. Vuile schoenen

Plop is volop aan het schuren en dweilen. Als Kwebbel binnenkomt met schoenen vol modder wordt Plop heel erg boos. Iedereen, ook Lui en Klus, moet zijn voeten afvegen aan de dweil. Maar of ze dat ook allemaal doen.
Klus is weer aan het plagen, hij speelt voor papegaai en praat iedereen na. De andere kabouters vinden dat helemaal niet leuk en bedenken een plannetje om Klus het napraten af te leren.
Lui brengt Plop een brief. Maar de brief is te laat. Hij is enkele dagen in de tas van Lui blijven zitten. Plop wordt boos op Lui. Klus doet er nog een schepje bovenop. Lui loopt huilend weg. Hij is geen goede postbode!!! Hij wordt brandweerkabouter.

52. Klus gaat zwemmen

Klus wil zwemmen, maar Plop en Lui willen niet mee. Klus probeert Lui te overtuigen. Hij geeft Lui zelfs zwemles. Daarna vertrekken ze naar de beek.

53. Storm

Het kabouterdorp wordt geteisterd door een storm. Wanneer Kwebbel de deur van de melkherberg opent, vallen alle puzzelstukjes van de tafel. Er zit voor Plop niets anders op dan zijn puzzel opnieuw te maken, en opnieuw en opnieuw. Telkens hij het laatste deeltje gelegd heeft, krijgt hij bezoek.

54. De schommel

Klus, Kwebbel en Lui proberen de schommel uit, die Plop in de melkherberg heeft opgehangen. Lui moet duwen, maar zoals altijd valt de postbode in slaap. Klus neemt het van hem over, maar hij duwt veel te hard. Plop en Kwebbel vinden dat niet leuk.

55. Het oude stoeltje

Plop heeft op zolder een oud stoeltje gevonden. Hij vertelt aan zijn vrienden dat hij er iets heel bijzonders mee zal doen en hij vertrekt. Wanneer Klus op het stoeltje gaat zitten, breekt het. Wat nu?

56. Klus clown

Lui heeft een groot probleem, hij is heel verdrietig en weet niet waarom. Klus heeft een ideetje en komt even later als clown verkleed binnen. Lui kan er echter niet om lachen. Wat nu?

57. De picknickstoel

Lui komt met een stoeltje de melkherberg binnen. Het is een oud stoeltje, dat een beetje wiebelt.

58. Lui bokser

Lui wil de bokskampioen van het kabouterdorp worden. Klus traint hem en organiseert ook de eerste kamp. De tegenstrever is Plop!

59. Een gat in het dak

Het regent ontzettend hard. Lui wordt van het geluid alleen maar slaperig en reist naar dromenland. Opeens wordt hij wakker. Er vallen regendruppels op zijn gezicht. Hij zet meteen tafels en stoelen opzij en probeert de druppels in een kopje op te vangen.
Klus beweert dat hij een wonderzaadje heeft en dat je zo binnen het uur een mooie bloem hebt. Lui valt natuurlijk weer direct in slaap. Een uurtje later komt Klus met een mooie bloem binnen, maar of dat dezelfde bloem is van dat zaadje?
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.