Maya de bij

Maya de bij

Het immer vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft samen met haar beste vriendje Willy en al hun andere vriendjes de gekste avonturen.

Afleveringen

17 afleveringen

De mieren patrouilleren dag en nacht zonder rust. Maya raadt hen aan een vakantie in te lassen. Na advies van Flip, beslist Paul om voor altijd op vakantie te vertrekken.

2. Ja kolonel!

Maya geeft graag bevelen aan iedereen, aan Willy in het bijzonder. Maar wanneer het gaat over aanwijzingen geven aan de mieren, beseft ze dat het niet zo gemakkelijk is.

3. De banneling

Bijenwas wordt onterecht beschuldigd van diefstal van koninginnengelei uit de voorraad. Hij wordt verbannen uit de korf. Maya helpt hem om zijn onschuld te bewijzen.

4. Uitstapje

Willy gedraagt zich als een lafaard. Maya zorgt ervoor dat hij de drieling moet begeleiden tijdens een uitstapje voor school om hem zijn angsten te helpen overwinnen. Maar dit tripje loopt al snel verkeerd.

5. De Geluksbloem

Flip vertelt een legende over een magische bloem. De wespen gebruiken dit verhaal om iedereen uit de korf te lokken en alle honing uit de kelder te stelen.

6. Flip Heeft de Blues

Het is bijna herfst en Flip heeft de blues. Hij speelt dag en nacht op zijn viool... en dat irriteert de weide insecten. Op een ochtend blijkt zijn viool gestolen te zijn. Boos besluit Flip de weide te verlaten. Maya is ten einde raad.
Maya en Willy ontdekken dat Barry een kikker grootbracht: Rosita. Willy praat zijn mond voorbij en vertelt dit aan Juf Cassandra, met alle gevolgen van dien. Maya en Willy proberen Barry te helpen om Rosita te helpen ontsnappen.

7. De weidevriendjes

Maya probeert een show over vriendschap te maken voor een groot feest in de weide. Maar tijdens de repetities ontstaat er ruzie tussen de insecten. Lukt het Maya hen op tijd te verzoenen?
Er komt een nieuwe, jonge bij in de korf: Theo. Hij is erg humeurig en weigert te vliegen. Maya ontdekt al snel dat Theo een geheim heeft.

8. Mieren Zien het Rood

Nadat de mieren de mestbal van Paul stuk maken, besluit Kurt de rode mieren in te huren om het werk van Paul en zijn mannen over te nemen. Maar de rode mieren blijken een beetje té ijverig.
Maya en Willy ontdekken dat de mieren een schat hebben gevonden: suiker. Ze weigeren deze schat te delen met de andere insecten van de weide, die ook hun deel willen. Al snel ontstaat er een gevecht tussen Paul en Kurt.
Willy valt in een bramenstruik. Hij ziet er helemaal paars uit. Tekla de spin denkt dat hij een babyspin is en beslist hem groot te brengen in haar grot. Maya wil haar vriend redden van de gevaarlijke spin.
Er hangt een schaduw over de weide en de bijenkorf: hij komt van een vreemd voorwerp dat in een boom in de weide hangt. Iedereen is bang en moet blijven waar hij is... Maya, moedig als ze is, wil dat gevaar wel eens van dichterbij bekijken.
Een dief steelt de honingpotten van de korf. Maya ontdekt dat de dief Max is. Hij doet dit onder druk van een vreemd monster: de Honingvreter. Maya gaat op onderzoek om de zaak uit te klaren.
Willy is boos op Maya omdat ze hem onder druk zet en hem te vaak zegt wat hij moet doen. Om te ontkomen aan een oefening, besluit Willy te doen alsof hij gewond is. Maar Maya ontdekt dat hij tegen haar loog.
Maya moet bewijzen dat ze haar plaats in de weide waard is, anders mag ze niet meer uit de korf. Lukt het haar om haar nu in de weide te bewijzen?
Lara laat Willy geloven dat ze zijn vriendinnetje is. Eigenlijk wil ze dat hij wat koninginnengelei voor haar steelt. Maya probeert Willy te laten inzien dat hij gemanipuleerd wordt door het kleine lieveheersbeestje.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.