Kafka

Kafka

Comedyreeks met absurde, maar heel herkenbare situaties.

Afleveringen

8 afleveringen

Met o.a. sketches over overheidsdiensten, de regels van een containerpark en een sollicitatie die niet helemaal zoals gepland verloopt wanneer blijkt dat er een weddenschap in het spel is.
Hoe gaan de werknemers in een autokeuringsstation om met een veel te gemotiveerde stagiair? Zijn minirok en decolleté achterhaald als manier om een wagen gemakkelijker te laten passeren? Ook bij het ziekenfonds wordt de ijver van een jonge bediende niet geapprecieerd, lijkt het wel onmogelijk om een verzekering af te sluiten en worden openingsuren en takenpakketten héél nauwkeurig nageleefd.
In een elektronicazaak gebruikt een koppeltje een leugentje wanneer ze komen informeren of hun kapotte aankoop nog onder garantie valt. Een medewerker doet meer dan alleen zweten wanneer een klant hem om informatie vraagt en het personeel is het beu dat één van hun collega's steevast hun middagmaal achteroverdrukt.
Een klant is een kwartiertje te vroeg en moet, al is er niemand voor hem, toch wachten tot het uur van de afspraak. Een andere klant gaat over de rooie wanneer hij een zoveelste verzekeringsverkoopspraatje voorgeschoteld krijgt en het begrip 'effecten' wordt niet door iedereen op dezelfde manier begrepen. Ook in de luchthaven worden regeltjes en voorschriften maar al te gretig nageleefd.
'Kafka' spit de absurditeiten, reglementen en conventies uit in restaurants en bij overheidsbedrijven. Hoe kan je naar het toilet zonder kleingeld? Kan je bij om het even welke ober bestellen? En mag je als jongste en laatst aangenomen werknemer van een overheidsbedrijf eigenlijk wel praten met je baas? De bureaucratie wordt zwaar op de proef gesteld als er brand uitbreekt in de kopieerkamer.
Een klant met weinig tijd en een vergeten lidkaart wordt niet geholpen door de pauzerende baliemedewerkster van de fitness. Een lid wil zijn abonnement opzeggen, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. De bibliotheek wordt geregeerd door muggenziftende ambtenaren. Foutief teruggeplaatste boeken, vergeten lidkaarten en te luide bezoekers; elke overtreding van de regels wordt gepast bestraft.
Bij de post is het bijna onmogelijk om tweehonderd postzegels te bemachtigen, is men overtuigd dat er beter een tolk te veel is dan eentje te weinig en vindt men een creatieve oplossing voor een postpakket dat niet geplooid mag worden. Op de bouwwerf wordt bij een uitgebreid ontbijt vergaderd over de weekplanning en wordt de opdrachtgever op een nogal extreme manier aan het lijntje gehouden.
In een overheidsbedrijf veroorzaakt een onoplettende receptionist een stroompanne, waardoor alles manueel moet worden gedaan. Een schoonmaker moet het hele gebouw stofzuigen zonder veel succes en bellers worden eindeloos aan het lijntje gehouden. In een supermarkt worden klanten niet alleen bedolven onder kortingsbonnen, eenmalige acties en seizoensvoordelen, maar ook onder absurde regeltjes.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.