LEGO Masters

LEGO Masters

Acht duo's uit Vlaanderen en Nederland nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel van 'beste LEGO-bouwers van de Lage Landen'. Wie tovert de kleine steentjes om tot spectaculaire creaties?

Afleveringen

9 afleveringen

Aflevering 1

De acht kersverse teams uit Nederland en België moeten een praalwagen bouwen voor een geweldige, fantasierijke en feestelijke optocht.

Aflevering 2

De teams zijn bekomen van de spannende eerste opdracht en het afscheid van het eerste team dat naar huis is gestuurd. De bouwers krijgen dit keer tien uur de tijd om een onderwaterwereld te bouwen. En dat is behoorlijk lastig, want niemand, zelfs Brickmaster Esmee niet, kan precies voorspellen of LEGO nou wel of niet drijft.

Aflevering 3

Andy en Jamai schotelen de kandidaten een nieuwe, bijzondere uitdaging voor die alles op z'n kop zet. Letterlijk dan, want de duo's moeten elk een set bouwen met een bijzondere bril op die het de bouwers niet gemakkelijk maakt. Voor de eliminatieopdracht moet elk team de titel van een bekende popsong omtoveren tot een LEGO-bouwwerk. Brickmaster Esmee krijgt gezelschap van popfenomeen Jaap Reesema.

Aflevering 4

Het thema van de opdracht is deze keer mode. De zes overgebleven teams moeten een hoed bouwen die na voltooiing door een van de twee bouwers op een echte catwalk geshowd moet worden. En dat aan een zeer deskundige en kritische jury.
Voor de grote opdracht komt er een bijzondere hint de studio ingelopen. Cut in Half 2.0, een vervolg op een opdracht uit seizoen 1. De teams krijgen allemaal een doormidden gezaagd voorwerp en zij moeten de ontbrekende helft aanbouwen.

Aflevering 6

Deze aflevering is misschien wel de meest spectaculaire tot nu toe. Voor de eerste opdracht moeten de vijf overgebleven teams bouwwerken onder een gigantische heliumballon bouwen.

Aflevering 7

Terwijl de vier beste teams van dit seizoen hun uiterste best doen om de halve finale van volgende week te bereiken, kijkt ons presentatieduo een filmpje. De rust is echter van korte duur, want aan het eind van de aflevering komt er een gigantische verrassing binnen.
De vier overgebleven teams moeten in deze halve finale alles wat ze kunnen en hebben bijgeleerd de afgelopen afleveringen laten zien, want aan het eind van deze aflevering valt er nog één team af. Om het ijs te breken krijgen de teams eerst een grappige opdracht, maar daarna moeten ze alles op alles zetten.
Na acht weken strijden, meer dan 130 uur bouwen en heel wat prachtige meesterwerken is het tijd voor de finale. De drie allerbeste teams van Nederland en België strijden om de titel LEGO Masters 2022, een reis naar LEGOLAND en LEGO House in Denemarken en 25.000 euro. De West-Vlaamse neven Tom & Peter nemen het op tegen de twee Nederlandse duo's Jaap & Mathijs en Arne & Sander.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.