Code van Coppens

Code van Coppens

Wat gebeurt er als je twee BV-duo's een escaperoom vol mysteries instuurt? Staf en Mathias Coppens dompelen bekende gasten onder in een wereld vol wetenschappelijke experimenten.

10 afleveringen

Staf en Mathias starten hun eigen wellness. Ruth Beeckmans en Ben Segers maken zich net als Véronique De Kock en Bart Appeltans klaar voor een dagje vol verwennerij. De ontspannen sfeer maakt echter al snel plaats voor stress en afzien wanneer blijkt dat de wellness gebouwd is op een goedkoop stukje grond in 'Doel'. Geraken de levensgenieters heelhuids thuis?
Fien Germijns en Bart Cannaerts starten in de Coppens Cops Academy met een prestigieuze opleiding 'politieagent worden'. Ze nemen het op tegen Vincent Fierens en Sean Dhondt, die ook vastberaden zijn om hun diploma zo snel mogelijk te behalen. Doorstaan de kadetten de blaastest en de leugendetector?
Serine Ayari en Bart Hollanders belanden net als Emilie Vansteenkiste en Jens Dendoncker in een pure nachtmerrie. Ze zitten vast in het lugubere labo van professor Lobeau Tommy. Hun doel is om in het brein van een gestoorde patiënt te geraken.

4. Murassig Park

Staf en Mathias sturen Joke Emmers en Charlotte Timmers naar ‘Murassig Park’. Net als Begijn le Bleu en Günther Neefs worden ze onderzoekers. Hun doel: zo snel mogelijk het dino-DNA tot bij de professor verderop in het park krijgen. De hel breekt helemaal los wanneer er geen schattige babydino uit het ei komt, maar wel een gigantische carnivoor.
Dieter Coppens en Joris Hessels gaan net als Anke Buckinx en Heidi Van Tielen op audiëntie bij de koning. Zijne Majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen.
Nora Gharib en Aaron Blommaert gaan de strijd aan met Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel op het Euro Coppens Songfestival. Beide duo’s zijn door de broers opgeroepen om ons land te vertegenwoordigen op deze prestigieuze wedstrijd. Hebben ze genoeg noten op hun zang? En welke rasartiesten gaan met de felbegeerde trofee naar huis?

7. Ambras aan zee

Jade Mintjens en Jeroen Verdick zijn net als Lotte Vanwezemael en Roman Van Houtven redders aan zee. Nadat ze per ongeluk een kras maakten op de Porsche Cayenne van Jean Louis Bernard Phillippe is de man razend. Er resteert hen maar één ding: zo snel mogelijk vluchten.
Tine Embrechts en haar zoon Oski nemen het op tegen wetenschappers Henk Rijckaert en Jeroen Baert. Staf en Mathias sturen hen naar Mathi's Travel Agency, een uniek reisbureau waar je proeven van je reis heel letterlijk mag nemen. In een aflevering doordrenkt met illusie en mentalisme denken de duo's dat ze zelf alles beslissen en in de hand hebben, maar niets is minder waar.
In deze speciale aflevering krijgen we een epische strijd tussen België en Nederland. 'Code van Coppens' all-stars Kürt Rogiers en Sandrine André nemen het op tegen de hilarische bekende Nederlanders Dennis Weening en Leo Alkemade. Beide duo's vertrekken op een magische trip down memory lane en worden teruggekatapulteerd naar hun jeugd.
Staf en Mathias gaan over de landsgrenzen heen, want ze laten niet alleen BV's hun kamers betreden. Ook BN'ers strijden elke week voor de eer in de 'Code van Coppens' op een Nederlandse zender. Maar wie kan er nu het beste tegen pijn? Waar wonen de grootste bangeriken? En in wiens bloed zit de meeste competitiviteit? Kortom, wie zijn de strafste spelers: wij of onze noorderburen?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.