Maya de bij

Maya de bij

Het immer vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft samen met haar beste vriendje Willy en al hun andere vriendjes de gekste avonturen.

Afleveringen

15 afleveringen

38. Willy's Ongeluk

Nadat hij een knopje van een tulp afbrak, gelooft Willy dat hij ongeluk brengt. Om zijn vrienden te beschermen, besluit hij de korf te verlaten.

39. Teken Bijenwas

Bijenwas is woedend: iemand heeft een karikatuur van hem getekend in de hal van de korf. Hij wil alle bijen straffen zolang hij de schuldige niet gevonden heeft. Maya wil uitvinden wie de tekening maakte om grotere problemen te vermijden.
Lara vertelt haar weidevrienden dat ze een geheime aanbidder heeft die haar anonieme liefdesbrieven stuurt. Maya wil het lieveheersbeestje helpen om te vinden wie de geheime schrijver is.

41. Privé-eigendom

Bijenwas is het beu dat de insecten van de weide in de bloemen spelen. Daarom besluit hij de bloemen toe te wijzen aan een eigenaar door een stempel te gebruiken. Maar dat stempelen loopt al snel uit de hand.

42. Kiespijnbzzz

Wanneer de kikkers de vijver verlaten hebben, trekt het water andere insecten aan: muggen. En die zijn lang niet zo vriendelijk als de andere insecten van de weide.

43. De waarzegster

Lara zegt dat ze de toekomst kan voorspellen. Maya gelooft haar niet... en is boos op haar weidevriendjes die wel geloven in de gaven van het lieveheersbeestje. Hoe kan Maya het weer goed maken zonder haar overtuigingen te laten varen?
Tekla opende een nieuw restaurant. Ze wil vrienden worden met de insecten van de weide en daarom maakt ze voor hen eten in plaats van de insecten op te eten. Maya gelooft het niet... Kan ze de spin vertrouwen?

45. Mestbaldrama

De mestkevers krijgen kritiek van de insecten van de weide. Boos gaan ze in staking. Maar hoe wordt de weide nu schoongemaakt?

46. Het complot

Maya en Willy vinden het dagboek van Bijenwas. Daarin wordt geschreven over een complot. Kunnen Maya en Willy zijn plannen dwarsbomen?

47. In de kou!

Een hittegolf daalt neer over de bloemenweide. Maya en haar vrienden ontdekken dat de gevangenis de meest koele plaats van de korf is. Maar als iedereen in de gevangenis zit, wie bewaakt dan de korf?

48. Tweede klas

De vogel heeft kuikentjes gekregen en Bijenwas is doodsbang. Daarom wil hij een leger van bijen samenstellen en vraagt hij Paul om Maya en Willy op te leiden.

49. Kleine schat

Maya krijgt vandaag de kleine bij Pamela onder haar hoede. Ze mogen niet uit de korf, maar Pamela zou heel graag meedoen aan de schattenjacht in de weide.
De drieling Zip, Zap en Zep houden maar niet op met hulp vragen wanneer er geen echt gevaar is. Maya is het beu. Wanneer er écht gevaar dreigt, wil natuurlijk niemand meer helpen.

51. Fobie

Kurt wil zijn bal niet meer duwen: het maakt hem doodsbang. Maya probeert de mestkever te helpen om zijn angst te overwinnen... en probeert de oorzaak van zijn fobie te vinden.
Een afgevaardigde van een elitetraining komt naar de Duizend Bloemen Korf om Maya aan te werven. Maar dan moet ze wel op tijd haar beslissing kunnen maken.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.