Clan

Clan

Sinds de dood van hun ouders vormden vijf zussen een hechte clan. Tot één van hen trouwt. De vier zien de duivelse echtgenoot als bron van alle ellende en beramen een plan om hem uit de weg te ruimen.

Afleveringen

10 afleveringen

In het rustige Vredegem maken de vijf zussen Goethals zich klaar voor de begrafenis van Jean-Claude Delcorps. Een paar kilometer verderop in het verzekeringskantoor 'Dewitt & Zonen' proberen Thomas en Mathias Dewitt hun familiebedrijf te redden. Ze krijgen van de verzekeringscontrole een deadline opgelegd om hun licentie te behouden.
Verzekeringsbroers Thomas en Mathias leggen zus Eva op de rooster en confronteren haar met een schadeclaim. Er hangt spanning in de lucht tussen Bekka en Mathias, maar geen van beiden weten dat ze met vuur spelen en rechtstreekse rivalen zijn in het dossier rond Jean-Claude.
Mathias en Thomas Dewitt voelen de volgende schoonzus aan de tand in de hoop dat zij een steek laat vallen. Maar de Goethalsen zwijgen als vermoord en blikken angstig terug op het spoor van vernieling dat hun complot heeft achtergelaten. Eva en Bibi geven niet op na één poging en kunnen de medische kennis van verpleegster Veerle gebruiken. Veerle komt voor een moeilijk dilemma te staan.
De broers Dewitt schakelen het onderzoek naar de dood van Delcorps een versnelling hoger. Wanneer de jongste Goethals de verzekeringen over de vloer krijgt, staan 'Bekka' en haar zogenaamde begrafenisondernemer Mathias voor een onaangename verrassing.
Mathias probeert Rebekka uit zijn hoofd te zetten en concentreert zich met zijn broer op de mysterieuze 'Bibi'. Enkele maanden geleden ontaardde een Goethals-familie-uitstap in een bloedbad. De ijzige Birgit probeert haar cool te bewaren en wijst met een beschuldigende vinger naar de Kloot. Ze blikt terug op een helse lente waarin Jean-Claude de oorlog verklaart aan het katje van zijn dochter.
Wanneer het lijk van Delcorps wordt opgegraven en onderzocht, heerst er bij de broers Dewitt onenigheid. Mathias ontdekt wat Thomas hem al die tijd heeft verzwegen en zoekt troost bij Rebekka. Thomas staat er alleen voor en confronteert weduwe Goedele met het medische dossier van haar echtgenoot. Goedele geeft schoorvoetend toe dat de problemen in haar huwelijk van seksuele aard waren.
Dewitt is nog niet uitgespeeld en voelt opnieuw een nerveuze Veerle aan de tand. Waarom hebben de vier zusjes Goethals afgelopen zomer een privédetective ingehuurd? Veerles onhandige uitleg bevestigt het vermoeden van Dewitt dat er meer aan de hand is. Verdachten de Goethalsen hun schoonbroer dan werkelijk van huiselijk geweld?
De broers Dewitt vangen bot bij de ouders van Jean-Claude: moeder Min is nog steeds spoorloos en vader Gaston lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Ze bezinnen zich over de schoonzussen en lijsten de motieven op. Mathias confronteert Bekka met de beschuldigingen van zijn broer over Min en de lening. De twee raken verstrikt in een web van leugens en wantrouwen.
Goedele moet met de broers Dewitt een verdwaasde Min in het opvangtehuis gaan identificeren. De vier zussen beleggen ondertussen een crisismeeting. De verzekering heeft hen bijna ontmaskerd en Rebekka's dubieuze relatie met Mathias begint gevaarlijke proporties aan te nemen. De nieuwe sporen van Dewitt leiden naar een paar weken voor de begrafenis van de schoonbroer.
De Kloot is dood. Maar de zussen zijn met hun laatste plan nooit samen tot actie overgegaan. Is Jean-Claude verongelukt? Is een van hen solo slim gegaan? Wanneer de Goethalsen de stemvervormer en het verdachtenboekje van Jean-Claude vinden, openen zich nieuwe pistes naar een mogelijke dader.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.