SOS PIET XL VIPS

SOS PIET XL VIPS

Piet Huysentruyt, de man die zijn volk leerde koken, trekt als 'SOS Piet VIPS' op pad om bekende Vlamingen bij te staan met hun kleine of grote culinaire problemen.

Afleveringen

12 afleveringen

Jamie-Lee Six heeft een probleem: "Mijn balletjes zijn niet rond, 't zijn vierkantjes en ik zou zó graag ronde balletjes in tomatensaus willen maken. Dus please, please, please kom mij helpen!". Piet to the rescue, maar er duiken al gauw wat verschillen op tussen de twee West-Vlamingen...
Piet gaat op bezoek bij Andy Peelman. Hij probeert mayonaise te maken maar dat lukt hem zelden of nooit. Piet belt bij hem aan in Haaltert. "Mijn mayonaise pakt niet: hij ziet er niet uit, hij smaakt niet en is wat geschift. Eigenlijk een beetje zoals jij: geschift en hij ziet er niet uit", lacht Andy. Dat kan tellen als introductie...
Astrid Coppens zit met de handen in het haar: ze is zot van een 'goeie Amerikaanse juicy hamburger', maar zowel het broodje als de hamburger zijn veel te droog. Ze krijgt er zelfs Piet stil mee. "Het is zó droog dat ik niet kan babbelen omdat ik teveel moet kauwen om het ingeslikt te krijgen", lacht hij. Maar uiteraard kent hij de oplossing voor haar kookprobleem.
Piet zet zijn tocht door Vlaanderen verder. Vandaag helpt hij Margriet Hermans met het maken van krokant gefrituurde kip.
Piet helpt mensen met hun kookproblemen. Nathalie Meskens, nochtans zelf zeer goed in vegan koken, probeert al een hele tijd een vegan tompoes te maken, maar slaagt er niet in. "Het ziet eruit alsof het al eens gegeten is", geeft ze eerlijk toe. Piet heeft een simpele oplossing voor haar probleem, maar moet eerst wel zijn schoenen uit doen alvorens hij haar uit de nood mag helpen.
Piet belt aan bij Gunther Levi. Hij wilt een echte goede pad thai leren maken, want als we zijn vrienden Chris en Davy mogen geloven, trekt die op niet veel. "Het is Vlaamse thai, maar het moet Thaise thai zijn", is de opdracht van Gunther. Piet weet uiteraard raad en haalt wat geheime truukjes uit zijn iconisch valiesje.
In Dilbeek belt onze chef aan bij Goedele Liekens die graag gezonde soepjes maakt. Maar haar witloofsoep met zalm trekt op niet veel: "Het is niet om op te eten, het is slappe drash, en daar ben ik niet mee gediend", vertelt ze.
Piet zet zijn tocht door Vlaanderen verder. Zijn eerste stop is in Wilsele, waar hij ontvangen wordt in het net gebouwde huis van Sieg en Maureen. Zij sukkelen al heel lang met de voorbereiding van een lekker vispannetje en vragen hulp aan Piet. "We zoeken een goede schipper om ons te navigeren doorheen het vispannetje, want onze vis zwemt niet", klinkt het bij het koppel. Hun vispannetje geeft inderdaad een heel uitgedroogde aanblik...
Piet gaat langs bij VTM Nieuwsreporter Julie Colpaert. Zij kookt wel eens graag vegetarisch voor haar kinderen maar de zoete aardappelfrietjes zijn slap en de falafelballetjes smaken naar... niks. "Slappe frieten en flauwe ballen? Dat gaat niet hé?", dus: Piet to the rescue!
Piet rijdt naar het Limburgse Zonhoven, waar Pat Krimson en Loredana hem niet alleen ontvangen met een totaal mislukte espuma van aardappel, maar ook met een wondermooi verjaardagscadeau.
Met de kerstdagen in zicht trekt Piet Huysentruyt naar Geel, naar Natalia. Zij is gek van kalfszwezeriken maar krijgt ze niet goed gebakken. "Ik vind dat jij ongelooflijk groot bent", stelt Piet vast wanneer hij naast haar staat. "En ik vind dat jij al wat aan het krimpen zijt", lacht Natalia. Piet wordt stil van al dat Kempens keukengeweld...
Piet sluit af in Hoboken bij Pascal Braeckman. De echtgenote van Pascal is zot van garnaalkroketten maar Pascals baksels zien er niet uit. Ook de liefde van de vrouw gaat soms door de maag en dus klinkt ook hier "SOS, Piet!".
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.