Spitsbroers

Spitsbroers

Oscar Willems en Joren Seldeslachts als twee broers die allebei dromen van een carrière als profvoetballer. Terwijl voor de ene de droom werkelijkheid wordt, komt de andere nergens aan de bak.

Afleveringen

10 afleveringen

1. Scouting

De 21-jarige Alan Moerman en zijn vier jaar jongere broer Dennis zijn allebei verzot op voetbal en willen dolgraag profvoetballer worden. Voor één van hen lijkt die droom werkelijkheid te kunnen worden wanneer de trainer van KRC Genk naar een match van hun ploegje komt kijken.

2. Management

Leo Moerman haalt samen met de voorzitter van KRC Genk herinneringen op aan zijn vader, Alois Moerman, die in 1982 de Belgische beker won. Frieda vindt dat het tijd wordt om een manager in te schakelen voor haar zoon, nu hij ook een contract krijgt aangeboden bij de eersteklasser. Terwijl de ene Moerman-broer zijn voetbaldroom waarmaakt, moet de andere dringend op zoek naar een nieuwe job.

3. Powerplay

Na de nederlaag tegen KV Mechelen wordt de grond heet onder de voeten van Racing Genk. Ze moeten scoren. Moerman begint op de bank, maar coach Deboosere besluit spits Thevenage van het veld te halen om de nieuweling zijn eerste kans voor een vol stadion te bezorgen. Een beslissing die niet zonder gevolgen is.
Nu Deboosere is ontslagen, is het Spechtmans die als nieuwe coach de plak zwaait bij Racing Genk, en dat is meteen voelbaar bij het elftal. Spechtmans neemt zijn spelers meteen mee op afzondering, waarin een team vormen dé uitdaging is. Wanneer blijkt dat aartsrivalen Roel en Dennis op dezelfde kamer moeten liggen, stapelen de problemen zich op.

5. Flankie

De nieuwe aanpak van KRC-coach Spechtmans werpt vruchten af. De prestaties zijn er, de pers is positief over Genk én de sfeer in de ploeg zit voor het eerst sinds lang weer snor. Zelfs tussen spitsen Roel en Dennis. Roels ex Jasmine, waarmee hij 3 jaar getrouwd was, zoekt hem na de match op zodat hij zijn zoontje kan zien. Maar Jasmine heeft geen fijn nieuws voor de voetballer.

6. Money Time

Temmerman is erg enthousiast over de prestaties van Dennis bij KRC Genk en doet Leo een nieuw contractvoorstel voor zijn poulain. Leo heeft echter een tegenbod in gedachten en slaagt in zijn opzet, tot de vader van Dennis verneemt dat Thevenage nog acht keer zo veel verdient. Hij opent daarop de oorlog. Roel is genomineerd voor De Gouden Schoen, en ook Dennis heeft een nominatie op zak.
Nina gaat met Alan naar de spoedafdeling. Het is opnieuw grote liefde tussen Leo en Frieda. Dennis kan niet geloven dat Caro, Miss België, hem haar gsm-nummer gegeven heeft. Roel wil dat Dennis zich als een eersteklasser gedraagt, ook in zijn omgang met vrouwen. Tijdens een shoot heeft Dennis het moeilijk om zichzelf onder controle te houden.

8. De Stier

Manu, de eigenaar van de Versuz, schakelt Guy en Alan, die allebei in geldnood zitten, in om louche zaken voor hem te doen. Tijdens hun eerste opdracht loopt het al meteen grondig fout. KRC Genk ontvangt KV Oostende. Als Genk wint, wipt het naar de tweede plaats. Miss België Caro geeft de aftrap en brengt Dennis opnieuw in een moeilijk parket.
Nadat hij een tegenstander heeft neergeslagen, wordt Dennis vier weken geschorst. Coach Spechtmans stuurt hem daarop naar de B-kern. Daar is de spits niet mee opgezet. Alan voelt zich steeds meer aangetrokken tot Nina.

10. De Basis

Op de slotspeeldag van de competitie wordt de titelstrijd beslecht en Genk kan landskampioen worden. De pers, KRC-voorzitter Beernaert en technisch directeur Nico Temmerman willen spits Dennis terug in het elftal, maar coach Spechtmans denkt daar anders over.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.