Spitsbroers

Spitsbroers

Oscar Willems en Joren Seldeslachts als twee broers die allebei dromen van een carrière als profvoetballer. Terwijl voor de ene de droom werkelijkheid wordt, komt de andere nergens aan de bak.

Afleveringen

10 afleveringen

Acht maanden na het einde van seizoen één: topspits Dennis Moerman leidt samen met z'n buddy Roel Thevenage KRC Genk naar de top van de competitie. Hij wil maar één ding: kampioen spelen en daardoor een vette buitenlandse transfer versieren.

2. Druk

Dennis Moerman en zijn ploegmakkers van Racing Genk zitten in zak en as na het incident van Roel Thevenage. Terwijl de ploeg over het trauma heen probeert te komen, gaat technisch directeur Nico Temmerman op zoek naar een vervanger voor zijn spits. Voor Alan is de confrontatie met het leven buiten de gevangenis niet vanzelfsprekend. Zijn goede voornemens worden al snel op de proef gesteld.
Alan vertelt vriend en vijand dat hij werk heeft, één van zijn voorwaarden om te vermijden dat hij opnieuw in de cel vliegt. Roel wordt vervangen door Andy Fonck, een arrogant Nederlands enfant terrible dat al bij verschillende clubs werd buitengegooid. Hij zaait meteen tweedracht in de ploeg. Ibi organiseert het openingsfeest van discotheek Versuz, die door Dennis en Roel werd overgekocht.

4. Foncky Time

Dennis mist nog steeds vertrouwen en presteert slecht op het veld. Op de koop toe wordt hij gechanteerd door een journalist. Zijn broer Alan zit in zak en as: zowel professioneel als privé krijgt hij een zware tegenslag te verwerken. Leo heeft het intussen steeds moeilijker om het management van zijn zoon op zich te nemen.
Na de aanvaring tussen Dennis en Andy rommelt het bij Racing Genk. Ook privé gaat het Dennis niet voor de wind. Zijn broer Alan weigert nog tegen hem te praten, na wat hij hem geflikt heeft. Ondertussen haalt Alans verleden hem in wanneer Manu Tuytelaers, de criminele ex-uitbater van de Versuz, wordt vrijgelaten. Het huwelijk van Leo en Frieda kent een ernstige dip.

6. De Titel

Alan wordt verlost van zijn enkelband en wil dat met slechts één iemand vieren, maar Nina blijft hem negeren. Bovendien zet Manu hem steeds meer onder druk om opnieuw duistere zaakjes te doen. Racing Genk staat na een sterke opmars met Dennis als kapitein en enfant terrible Andy Fonck als doelpuntenmachine op een zucht van de titel.

7. Level up

Dennis Moerman wil een dikke transfer versieren. Hij reist met zijn makelaar en Ibi af om een overstap te tekenen. Nina heeft het ontzettend moeilijk. Ze sluit zich op en wil niemand zien. Alan maakt zich zorgen om haar. Bovendien probeert hij van Manu af te raken, nu hij nieuwe een job heeft.
Dennis krijgt schokkend nieuws te horen. Zijn makelaar overtuigt hem even vakantie te nemen om zijn hoofd leeg te maken. Frieda probeert in te spreken op de nieuwe voorzitter. Roel heeft intussen nieuwe energie gekregen door zijn nieuwe vriendin en geeft zich 200 procent. Alan en racepiloot David Derizzo maken zich klaar voor de 24 uur van Zolder.

9. 24 uur

Dennis wil weg, maar moet het nieuwe seizoen aanvatten bij Racing Genk, waar het nog steeds rommelt in de bestuurskamer. Nina is het niet eens met het clubbeleid van de nieuwe voorzitter en wil zijn financiële praktijken onderzoeken. Ze vreest dat hij de familieclub van haar grootvader kapot zal maken.
Nadat Dennis een andere auto aanrijdt, panikeert hij. Zijn rijbewijs werd enkele weken geleden ingetrokken en bovendien heeft hij te veel gedronken. Als de politie hem oppakt, kan hij zijn transfer vergeten.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.