Telefacts

Telefacts

In 'Telefacts' brengt Birgit Van Mol buitenlandse reportages met een bijzondere blik op de wereld tot in de Vlaamse huiskamers.

Afleveringen

9 afleveringen

Mukbang: mensen die voor een camera zitten en vaak enorme hoeveelheden eten. Het fenomeen is vooral in Azië razend populair. Mensen verdienen er geld mee en kijkers zijn er dol op. Maar Mukbang is ook bij Aziatische overheden een belangrijk punt op de agenda.
Miljardair Josh Jones heeft een fortuin aan cryptomunten. Maar in 2020 verdween er 41 miljoen euro uit zijn online portefeuille. Na lange tijd blijkt wie de dief is: een 17-jarige Canadees die geobsedeerd is door alles wat zich op het internet afspeelt. Deze diefstal heeft de nadelen en de gebreken van het bitcoin-systeem blootgelegd.
Twee jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. De Amerikaanse acteur Sean Penn maakte die inval toevallig van dichtbij mee. Oorspronkelijk wilde hij een leuke documentaire maken over Volodymyr Zelensky, de acteur en comedian die veranderde in een echte president. Maar Penn kreeg de kans niet, door de oorlog.
Vijf maart is Super Tuesday, een belangrijke dag in de Amerikaanse voorverkiezingen. Vele subculturen proberen verdeeldheid te zaaien, die de democratie zouden kunnen ondermijnen. De FBI denkt dat het hiphop duo Insane Clown Posse zo'n groepering is. Ze rappen over donkere thema's, zoals geweld en de dood.
Hulpverleners in skigebieden weten wat te doen in het hoogseizoen: behalve mensen met breuken van skipistes halen, moeten ze ook halve psychologen zijn om dronken en gedrogeerde mensen op te vangen. Vaak beseffen mensen niet dat alcohol een veel sterker effect heeft op grote hoogte.
Jez! ,de jongerenorganisatie van DPG Media, is opnieuw volop geld aan het inzamelen voor 200 goede doelen. Eén daarvan is het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. Zij willen wat lichtheid brengen in de therapie, met fijne projecten. Zo hebben ze 'En dans' van Clouseau onder handen genomen en er ook een videoclip bij gemaakt, samen met Koen Wauters en zoon Nono.
Putten en barsten in de weg, gevaarlijke bochten... de Belgische wegen behoren tot de slechtste van Europa. Ieder jaar laten rond de 500 mensen het leven op onze wegen, de staat van het wegdek speelt daarbij vaak een rol. Waar bevinden zich de slechtste wegen en gevaarlijkste punten? Hoe worden onze wegen onderhouden? En wordt er voldoende geïnvesteerd in het herstellen ervan?
Bijna iedereen weet wie Kim Kardashian is, ze is wereldberoemd. Vooral voor millennials is zij een rolmodel. De laatste jaren maken haar wulpse rondingen en hetzelfde soort foto's plaats voor weer wat meer naturel. Ze begint zich ook meer te profileren in socialere en serieuzere zaken om de wereld opnieuw te veroveren, nu als wereldverbeteraar.
Koning Charles zit in mei een jaar op de troon. Het was niet meteen een makkelijk jaar, want hij kreeg gezondheidsproblemen. Korte tijd later kreeg ook zijn schoondochter Kate slecht nieuws. Heel sereen en menselijk maakt ze zelf openbaar dat er ook in haar lichaam kankercellen actief zijn en dat ze preventieve chemo moet ondergaan. Beiden kunnen het al jaren goed met elkaar vinden en hun gezondheidstoestand heeft die band alleen maar versterkt.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.