Vakantiehuis for Life

Vakantiehuis for Life

Een pittoreske chalet in de Ardennen verbouwen én tussendoor avontuurlijke opdrachten uitvoeren, dat is het concept van 'Vakantiehuis for Life', met Julie Van den Steen aan het roer.

Afleveringen

8 afleveringen

Junior & Laura, Lobke & Mats, Mariam & Asma, Dylan & Glenn en Sophie & Anke verzamelen op het marktplein van Durbuy. Veel tijd om elkaar te leren kennen is er echter niet, want Julie pikt de duo's op voor een eerste survivalgame. En die start meteen behoorlijk intimiderend: ze belanden namelijk op een steile rotswand boven de Ourthe.
Terwijl de sloop- en breekwerken volop bezig zijn, moeten de duo's zich ook voorbereiden op de komst van het eerste jurylid. Niemand minder dan Marc Coucke, eigenaar van Les Jardins de Durbuy, komt langs om het concept van de chalets te beoordelen en de eerste punten uit te delen.
De duo's staan voor een nieuwe uitdaging en daarvoor moeten de potten en pannen bovengehaald worden. Ze moeten een zelfbedacht streekgerecht met een toepasselijke naam voorschotelen aan niemand minder dan sterrenchef Wout Bru. Wie houdt de kookstress het best onder controle? Wie speelt op veilig en wie durft te experimenteren?
De duo's zitten halfweg de verbouwingen en de chalets beginnen stilaan vorm te krijgen. Hoog tijd voor een stand van zaken en grondige inspectie door jurylid en werfleider Johny. Hij zal iedere chalet bezoeken en punten geven op 10. Anke en Sophie beslissen om dat meteen heel tactisch aan te pakken. Dylan en Glenn zien het bezoek van Johny dan weer eerder als een formaliteit.
Vijf gemotiveerde, creatieve duo's trekken richting de Ardennen, waar ze een maand lang de handen uit de mouwen zullen steken om een chalet om te toveren tot het buitenverblijf van hun dromen. In de finale ligt het lot van de duo's in handen van de vierkoppige jury, bestaande uit Marc Coucke, werfleider Johny uit 'Huis gemaakt', interieurstyliste Anne-Catherine Gerets en Dina Tersago.
Het stressniveau stijgt bij de koppels, want om klokslag middernacht moet de werf opgeleverd worden. Als hun ruwbouwwerk niet te ruw wordt bevonden, mogen de koppels zich nu individueel gaan bewijzen door elk een slaapkamer aan te pakken. Maar dan moeten ze eerst groen licht krijgen van aannemer Cerina Marchetta. Zij komt de werken samen met werfleider Johny grondig inspecteren.
De duo's naderen de eindstreep, al wordt die deadline voor sommigen wel heel krap. Vandaag krijgen ze voor de laatste keer de kans om een bouwvoordeel te verdienen of een bouwnadeel uit te delen. Julie lokt de duo's zonder dat ze het beseffen naar het centrum van Durbuy voor de laatste game en daarbij kunnen ze maar beter heel goed luisteren.
Het is D-day voor de deelnemers. De werken en de uitdagende games zijn achter de rug. Marc Coucke, werfleider Johny, interieurstyliste Anne-Catherine Gerets en Dina Tersago komen nog één keer langs om de chalets te inspecteren voor ze een definitief oordeel vellen. Welk duo wint hun eigen gerenoveerd vakantiehuis?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.