Wild van Dieren

Wild van Dieren

Staf Coppens laat zien dat hij wild is van dieren en schotelt de kijker prachtige beelden en interessante weetjes voor over alle wild life van België.

Afleveringen

13 afleveringen

Staf ontdekt samen met vijf dierenexperten heel wat boeiende wetenswaardigheden over wild life in België. Zo vechten mannetjesherten soms in de paartijd, maar slechts weinigen in ons land hebben dit spektakel ooit kunnen zien. Het filmen is volgens experten zelfs zo goed als onmogelijk. Staf wil het toch proberen in de Ardense bossen en maakt er een ware uitdaging van in deze aflevering. Ondertussen gaat Frank met zijn lens in het Maasland op zoek naar een heel speciaal kikkertje: de boomkikker. Het diertje was ooit zo goed als verdwenen, maar beetje bij beetje komt hij weer meer voor en dat is goed nieuws. Verder wil vogelkenner Geert een beter zicht krijgen op de vogeltrek. Dit is namelijk één van de meest fascinerende gebeurtenissen in de dierenwereld. Geert wil enkele trekvogels vangen en ze ringen.
De slechtvalk is het snelste dier ter wereld. Hoe snel deze vogel vliegt, weet niemand met zekerheid en daar willen Geert en Staf iets aan doen. Ze wagen zich aan een spectaculair en nooit eerder vertoond experiment. Vorige week zag Staf vechtende herten en dit keer spot hij vechtende vliegende herten.
De snelheid van de slechtvalk in duikvlucht houdt Staf in zijn greep. Hij trekt hiervoor naar Spanje, want daar zit een valk die recordhouder mag genoemd worden. In de Noordzee staat de kabeljauw op het punt te verdwijnen. Marlien zoekt uit wat er aan de hand is en helpt de diersoort mee te redden. Naast vogels en vissen zitten er in ons land ook slangen en bioloog Frank is er zot van.
Zwemmen er in onze rivieren vissen van meer dan twee meter? Sommige vissers zijn hiervan overtuigd. Of ze gelijk hebben, zoeken Staf en Joeri uit. En leven er veel wilde dieren in Brussel? Volgens Koen zijn het er alleszins veel meer dan we denken.
In Canada staat een beverdam die zo groot is dat hij zelfs vanuit de ruimte te zien is, maar ook in ons land zitten wilde bevers. Staf en expert Joeri zijn hen op het spoor en ontdekken een kolossale dam in de Ardennen. Over deze bouwwerken is nog lang niet alles geweten en Staf maakt er zijn missie van om de geheimen van de beverdam te ontsluieren door er zelf één te bouwen.
Geert neemt Staf mee op sleeptouw naar zijn grote liefde: vogels. Zijn lievelingsvogel, de magistrale kiekendief, moet immers gered worden. Ondertussen springt zoogdierenexpert Joeri in de bres voor een ander zeldzaam dier dat verscholen in de boomgaarden van Haspengouw leeft.
In de Ardennen leeft de wilde kat. Het dier is erg schuw en maar weinigen hebben het ooit gezien. Weer een reden voor Staf Coppens en Joeri van Natuurpunt om de bossen in te trekken met een nieuwe opdracht: de wilde kat proberen te filmen. Vogelexpert Geert weet hoe laat het is en stroopt de mouwen op om de akkervogels te redden. Als we nu niets doen, zullen sommige vogels definitief verdwijnen.
Staf heeft met een trailcam iets gefilmd dat hem niet loslaat. Het is een vaag beeld van een zoogdier, maar om welk dier het precies gaat, weet hij niet. Daarom trekken Staf en Joeri terug naar de plek waar ze het fimden en ze zijn vastberaden om het opnieuw voor de lens te krijgen en het zo te identificeren.
Iedereen vindt de wilde eekhoorn schattig, maar wat de meeste mensen niet weten, is dat het diertje bij ons bedreigd wordt door een uitheemse soortgenoot. Staf en Joeri verdiepen zich in deze wrede situatie. Ondertussen houdt bioloog Frank een wedstrijd: Wie springt het verst, de kikker of de pad? Vogelexpert Geert zoekt dan weer uit of het klopt dat Oostende geterroriseerd wordt door meeuwen.
Het team trekt voor het eerst naar het verre buitenland. Staf en Joeri van Natuurpunt vliegen naar Namibië met een bijzondere missie. Daar leeft op de uitgestrekte savannes het snelste landdier ter wereld: de cheeta. Nog steeds heeft dit fascinerende dier niet al zijn geheimen prijs gegeven. Weten we eigenlijk wel hoe snel de cheeta precies kan lopen?
Wilde dieren in de stad: het blijft Staf Coppens en zijn teamleden fascineren. Bioloog Frank en alternatieve safariman Koen trekken met Staf naar Rio de Janeiro in Brazilië om te kijken hoe veel jungle er daar nog leeft, midden in de drukte van de stad. Frank zoekt en vindt een dierenspektakel in het park terwijl Koen zich uitleeft op Copa Cabana, het beroemdste strand ter wereld.
Bioloog Frank dompelt Staf en Koen in Mato Grosso onder in het wonderbaarlijke dierenrijk van het Braziliaanse regenwoud. Nergens leven er meer diersoorten dan hier. Hoewel Staf er niet helemaal gerust in is, neemt bioloog Frank hem mee voor een onvergetelijke tocht door de jungle. Daar staat hem een ontmoeting met de meest gevreesde gifslang van Zuid Amerika te wachten.
Marlien, de marinebiologe van het team, exploreert samen met Staf de Malediven. Met witte stranden, helderblauw water en de mooiste dieren die de zee rijk is, lijkt deze eilandengroep wel het aards paradijs. Toch dreigt er een ecologische catastrofe. Door de stijging van het zeeniveau, overbevissing en de opwarming van het water veranderen de Malediven immers stilaan in een dierenkerkhof.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.