Wild van Dieren

Wild van Dieren

Staf Coppens laat zien dat hij wild is van dieren en schotelt de kijker prachtige beelden en interessante weetjes voor over alle wild life van België.

Afleveringen

13 afleveringen

Staf wil een antwoord op de vragen hoe Belgisch de bruine beer is, hoe gevaarlijk deze beer is én hoe dicht je erbij geraakt. Hij trekt daarvoor samen met bioloog Frank en alternatieve safariman Koen vanuit Brugge naar het berenparadijs Roemenië.
Staf vraagt zich af hoe het zit met de wolf in België. Het roofdier is aan een opmars bezig in Europa, maar hoe dichtbij zit de wolf al en is hij hier wel welkom? En hij wil ook weten hoe boos de grote boze wolf in werkelijkheid is. Staf, Frank en Koen zoeken naar antwoorden in Roemenië. Nergens in Europa komen er immers meer wolven voor als daar.
Staf zoekt samen met het team uit welk wild dier het gevaarlijkste is. Enthousiast stellen de teamleden elk een stekend, bijtend, giftig of bloedzuigend dier voor aan alternatieve safariman Koen. Frank zorgt bovendien voor een dierenprimeur met het gif van de adder. Maar vooraleer Koen de winnaar kiest, moet hij eerst proefondervindelijk ontdekken hoe gevaarlijk elk dier is.
Staf wil weten of everzwijnen echt zo'n zwijnen zijn als wordt beweerd. Voor het antwoord op deze vraag krijgt hij hulp van Joeri en enkele wetenschappers die een everzwijn voorzien van een zender. Fotograaf-bioloog Frank focust zich op een erg klein diertje dat de tango danst en probeert dit in beeld te brengen met zijn macrolens.
21 december 2013 is de langste nacht van het jaar en het ideale moment voor het 'Wild van dieren'-team om op zoek te gaan naar de mooiste nachtdieren. De begraafplaats van Ukkel is het gedroomde terrein voor een alternatieve nachtsafari met Koen. Marlien zoekt intussen uit of een kreeft je vinger kan breken en Staf en Joeri zetten een uniek experiment op.
Staf zou willen weten van welke dieren zijn experts een beetje week worden. Dus passeren een heleboel dons, pluizige bolletjes, mooie oogjes en lieve snoetjes de revue. Kortom: dieren die vertederen, want het team zoekt uit wat het allerschattigste wilde dier is. Marlien moet zelfs in actie schieten om een uiterst schattig diertje te redden.
Staf en zijn team gaan op zoek naar de meest zeldzame dieren van ons land. Ook in België zijn er immers dieren die op het punt staan te verdwijnen of die al verdwenen zouden zijn, mochten enkele idealisten zich er niet voor inzetten. Ze gaan onder meer op zoek naar de laatste wilde hamsters, een mysterieuze vogel met een prachtig voorkomen en de verre voorouder van één van onze huisdieren.
De mol is zowat het grootste mysterie voor zoölogen. Hij laat zich zelden zien en valt dus amper te filmen. Slagen Staf en Joeri er in om een mol te vinden en zijn verborgen wereld bloot te leggen? En bestaat er een mogelijkheid om vogels die ooit verdwenen terug naar ons land te lokken? Dat zoekt Geert uit.
Wilde dieren kunnen al eens luid uit de hoek komen. De edelherten van de Ardennen hoor je bijvoorbeeld van kilometers ver tijdens de bronstperiode. Volgens de teamgenoten van Staf zijn er ook dichter bij huis wilde dieren die verrassend luid kunnen zijn. Staf laat zich graag verrassen en maakt er, gewapend met een decibelmeter, meteen een boeiende zoektocht van.
Frank bekijkt hoe je biologisch kan tuinieren zonder dat er welig bladluizen tieren. Hij vindt een antwoord en brengt een macrospektakel in beeld. Kijker Roger ontdekt een ondergronds hol van een zoogdier, maar weet niet van welk zoogdier. Nachtlawaai van vossen, kan dat? Allemaal vragen voor Joeri van Natuurpunt. Koen test de nieuwste antimuggenmiddeltjes.
Sommige wilde dieren lijken wel de zwarte schapen van het dierenrijk: spinnen, muizen, kauwen, slangen en haaien zijn allemaal niet bepaald geliefd. Aangezien dat vaak onterecht is, geeft het 'Wild van Dieren'- team hen in deze aflevering eerherstel. Joeri breekt een lans voor muizen, Frank lokt slangen met een warm nest en Koen gaat op alternatieve spinnensafari in Antwerpen.
Staf fietst van zijn thuis in Vlaams-Brabant naar de Baraque Fraiture in de provincie Luik met de bedoeling om op een sportieve manier zo veel mogelijk dieren te zien, zonder hulp van zijn teamleden. Een vleermuizengrot, dassen, maar ook het asfalt van zeer dichtbij, Staf bekijkt het allemaal.
In deze slotaflevering maken Joeri en de rest van het team van Stafs tuin een waar dierenparadijs voor insecten, vogels, zoogdieren en amfibieën. Koen en Marlien hebben nog een andere missie: een echte koekoek lokken. Mariene biologe Marlien trekt haar wetsuit weer aan, duikt het water in zoekt naar een Chinees die aan een geweldige opmars bezig is: de Aziatische wolhandkrab.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.