22/3: Wij waren daar

22/3: Wij waren daar

Op de ochtend van 22 maart 2016 zouden de laatstejaarsstudenten van een middelbare school in Kontich op eindejaarsreis naar Rome vertrekken. Een terroristische aanslag beslist daar anders over.

Afleveringen

6 afleveringen

Ochtend van 22/03/2016. Er hangt een kille sfeer in de bus die terugkomt van Zaventem waar 2 bommen ontploften. Ellen maakt zich zorgen over haar lief Alex, die niet is meegekomen met de bus. Ellen heeft Alex voor het laatst in de vertrekhal gezien. Hij lag op de grond, maar leek niet meer te bewegen. Door de paniek en drukte rondom haar besloot ze om weg te lopen. Ellen voelt zich schuldig over het feit dat ze hem heeft achtergelaten. Maar wil er met haar klasgenoten niet over praten. Het lijkt alsof er meer aan de hand is.
Wanneer Yassin de eerste ochtend na de aanslag naar school fietst, verklaart Tom hem meteen tot held, hij heeft Alex gered op Zaventem. Op school krijgt hij applaus, maar sommige leerlingen bekijken hem op een andere manier. Yassin is moslim en dus een terrorist, volgens sommigen. Op de ochtend van 22 maart 2016 zouden de laatstejaarsstudenten van een middelbare school in Kontich op eindejaarsreis naar Rome vertrekken. Een terroristische aanslag beslist daar anders over.
Tom zit nog met de ruzie van Yassin in zijn maag wanneer hij wordt opgebeld door zijn lief Floor, die met een vroeger vliegtuig in Rome is geraakt. Floor bekijkt de gebeurtenissen op een heel andere manier en schijnt niet te begrijpen wat Tom en de andere leerlingen, die de aanslagen wel hebben meegemaakt, doormaken. Tom wordt er triest van. Het lijkt alsof iedereen die hem lief was, niet begrijpt hoe hij zich voelt, hoe hij met zijn angsten en trauma probeert om te gaan. Wanneer Tom samen met Ellen een workshop volgt, vinden de twee troost bij elkaar.
Sinds de aanslagen voelt Hanne een constante stress. Overal waar ze komt, krijgt ze het benauwd. Doordat ze de dochter is van de directrice van de school houdt Hanne zich sterk. Haar moeder vindt het fantastisch hoe haar dochter met de gebeurtenissen omgaat en voelt daardoor niet aan dat Hanne het heel moeilijk heeft. Als Hanne in een kleine ruimte vertoeft met Ellen krijgt ze een paniekaanval. Hanne reageert haar angsten en frustraties af op Saar, die volgens Hanne veel te veel aandacht opeist in de (sociale) media en op school.
Door het incident met Hanne worden Saar en haar moeder uitgenodigd op het bureau van de directrice. De school vraagt haar om te stoppen met aandacht te zoeken in de media. 's Avonds heeft Saar een interview bij Q-music om haar zelfgeschreven song te brengen. Diezelfde avond organiseert de school een diner voor al de zesdejaars die hier in Kontich zijn en de aanslagen meemaakten. Saar twijfelt tussen het schooldiner en Q-music. Wanneer Yassin haar verzoekt om niet naar het schooldiner te komen, is haar keuze gemaakt. Het interview bij Q-music voelt niet als een opluchting. Eens terug in de auto begint ze toch te twijfelen over haar keuze, op sociale media wordt haar actie afgekeurd.
Alex heeft twee dagen in het ziekenhuis gelegen. Hij heeft veel bezoek gehad maar zijn vriendin Ellen heeft hij niet gezien. Yassin die Alex gered heeft op Zaventem trekt met hem op. Yassin maakt Alex duidelijk dat zijn 'vriendin' niet zo trouw is als Alex denkt. Maar Alex wil er niet van horen, hij wil haar spreken. Hij wil weten wat er aan de hand is met Ellen en hoe het verder moet na deze verwarrende gebeurtenissen met hun relatie en hun leven...
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.