Alloo bij de Wegpolitie

Alloo bij de Wegpolitie

Luk Alloo toont in 'Alloo bij de Wegpolitie' de hartslag van chauffeurs en politieteams. Hij rijdt mee met de politiemensen en is aanwezig tijdens alcoholcontroles, flitsacties, interventies...

12 afleveringen

Luk Alloo volgt een 12-tal agenten bij de Federale Wegpolitie in de politiezones Antwerpen, Brecht en Turnhout. Op de ring van Antwerpen rijdt een dame te snel naar haar werk. Zij wordt onverbiddelijk langs de kant gezet. Een politieduo houdt een vrachtwagenchauffeur aan die dronken en met een fles wodka achter het stuur zit. Een Nederlandse truckchauffeur verliest zijn kalmte en moet 1.720 euro cash betalen.
Een man rijdt te traag op de autosnelweg en wordt daarvoor berispt. Een chauffeur gaat niet akkoord met de boete van 110 euro die hij moet betalen omdat hij even op een parkeerplaats voor personen met een handicap staat. Tijdens een nachtcontrole wordt een man opgepakt die zich uitgeeft voor iemand anders. Hij test positief tijdens een drugscontrole.
Een man rijdt 160 km/u en loopt tegen de lamp. Vier jongeren missen de afrit, rijden over de volle witte lijn en moeten 165 euro betalen. Een chauffeur heeft zijn keuringsbewijs niet bij en verliest zijn kalmte. Een Nederlandse toerist zet zijn voertuig om een parkeerplaats voorbehouden aan personen met een handicap. Een geseind voertuig wordt achterna gesneld aan 220 km/u.
Luk Alloo rijdt voor de eerste keer mee met een nieuw gerechtelijk team van de Federale Wegpolitie. Zij plukken enkele chauffeurs uit het verkeer die in het bezit zijn van drugs. Verder wordt een bestuurder betrapt met de gsm achter het stuur. Een sportwagen rijdt overdreven snel. Het rijbewijs van de chauffeur wordt onverbiddelijk ingetrokken. Een personenwagen wordt aangereden door twee trucks.
Enkele middenvakrijders worden berispt en beboet omdat ze niet uiterst rechts rijden. Een chauffeur die telefoneert achter het stuur, moet onverbiddelijk 110 euro betalen. Maar ook sms-verkeer en kijken hoe laat het is op je smartphone wordt beboet met 110 euro. De Cel Patrouille en Toezicht van de Wegpolitie haalt drugskoeriers uit het verkeer en begeleidt ze naar de cel.
Luk Alloo is getuige van een wilde achtervolging op de Antwerpse ring. Een wagen die door de Gerechtelijke Cel van de Federale Politie uit het verkeer wordt gehaald, weigert te stoppen en probeert te vluchten. Door de autoramen worden zakken drugs weggegooid. De wagen slalomt tussen het verkeer en rijdt constant op de pechstrook.
Tijdens een alcohol- en drugscontrole lopen heel wat autobestuurders tegen de lamp. Al na 15 minuten constateert de politie 3 positieve alcoholtesten en 1 positieve drugtest.
Een snelheidsduivel loopt onverbiddelijk tegen de lamp. Enkele drugsdealers worden uit het verkeer geplukt en opgesloten. Een truckchauffeur slaapt op de pechstrook en maakt ruzie met de politie.
Tijdens een 'Actie Etoile' worden wagens die uit Nederland komen onderschept en naar een afrit geleid. Daar worden ze door een twintigtal agenten en een drugshond onderzocht op het bezit en vervoer van drugs. De agenten nemen drugs in beslag en voeren enkele automobilisten geboeid af naar de gevangenis.
Een geseinde man wordt opgepakt. Geen gordel dragen blijft een oud zeer op de autosnelwegen. Een trucker omzeilt de wet en wordt zwaar beboet. Het drugstoerimse tiert welig, een chauffeur wordt betrapt met 12 gram wiet.
De Wegpolitie rukt uit wanneer een enorm ijsblok door de voorruit van een wagen is gevallen. Verder stoten enkele politieagenten op een geseinde man. Een automobilist moet een drugstest afnemen. En een passagier moet een boete betalen omdat hij geen gordel draagt achterin de wagen.
De wegpolitie betrapt een chauffeur met 16 kilogram drugs in de auto. Een man rijdt 180 km/u en wordt berispt. Een jongedame wordt door de politie tegengehouden omdat ze niet met haar voorlopig rijbewijs en L-plaat op de autosnelweg mag rijden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.