Alloo bij de Wegpolitie

Alloo bij de Wegpolitie

Luk Alloo toont in 'Alloo bij de Wegpolitie' de hartslag van chauffeurs en politieteams. Hij rijdt mee met de politiemensen en is aanwezig tijdens alcoholcontroles, flitsacties, interventies...

10 afleveringen

In Alloo bij de Wegpolitie gunt Luk de kijkers opnieuw een blik op het werk van de Federale Wegpolitie.
Het zijn spannende momenten in Alloo bij de Wegpolitie, als twee agenten in Brecht een gestolen voertuig moeten onderscheppen. De wagen is in Nederland gestolen en rijdt België binnen. De Wegpolitie zet de achtervolging in.
Enkele mannen parkeren zich even op een plek die gereserveerd is voor gehandicapten. Even maar. Maar die korte ingeving levert een boete op van 116 euro. Een Nederlander die met zijn truck een andere vrachtwagen inhaalde waar dat niet mag, komt er goedkoper van af. 'Maar' 58 euro. Hij betaalt zonder verpinken. Dat agenten per maand een vast bepaald quota aan boetes moeten halen, lachen ze zelf weg. De agenten kunnen ook echt streng zijn. Tegen een dame die op een afrit op de autostrade, met de wagen is gedraaid om een vriendin te helpen. Eigenlijk is ze dus een spookrijder, maar dat lijkt ze zelf niet te beseffen. Spookrijden is een heel zware overtreding en haar rijbewijs wordt dus onmiddellijk ingetrokken.
In Alloo bij de Wegpolitie gunt Luk de kijkers opnieuw een blik op het werk van de Federale Wegpolitie.
"2000 liter mayonaise en nog eens 600 liter sambal zie ik hier op uw lijst staan, dat is al 2600 kilo aan saus, en dan kijk ik nog niet eens naar de rest van de goederen". Het is duidelijk: de lekkernijen die een chaffeur op de A12 vervoert, zullen zwaar op z'n maag liggen. De zware boete levert de man instant een indigestie op.
Agenten Luc en Kurt staan mee in de file op de E19. Ze hebben het over gepersonaliseerde nummerplaten die ze continu voorbij zien komen. Wat zouden ze zelf kiezen? Yann gelooft z'n ogen niet wanneer een Duitse chauffeur op een gevaarlijke plaats stopt om te plassen, nadat hij net een tankstation voorbij reed. "Pinkelen", goedkoop in Duitsland blijkbaar maar in België ligt de boete een pak hoger. Daarna trekken Francis en Yann naar de grens, want de ladingdiefstallen zijn niet meer te tellen. Is er een bende aan het werk?
Yann houdt een wagen staande die 154 km/uur rijdt. Aangezien de bestuurder in het buitenland woont, moet hij de boete van 137 euro meteen cash betalen of met kredietkaart. Maar de man heeft enkel American Express op zak, en daarmee kan hij noch betalen, noch geld afhalen. Als hij de boete niet meteen kan betalen, moet hij zijn rijbewijs achterlaten... De agenten krijgen melding dat een voertuig de grens is overgestoken, waarvan de nummerplaat geseind is als gestolen. Agenten te motor, houden de wagen staande. Een man staat op een gehandicaptenparkeerplaats, zonder geldig bewijs. De wagen, die niet van hem is, blijkt ook geen geldig verzekeringsdocument aan boord te hebben. Problemen dus.
Luk Alloo zoemt in op de transmigrantenproblematiek. Hij volgt de spannende interventies van de anonieme agenten van de Cel Patrouille en Toezicht. De agenten van de CPT zorgen voor de gerechtelijke taken zoals diefstallen in vrachtwagens, illegalen, sluikstorten, geseinde personen en voertuigen, drugsverkeer, mensensmokkelaars en dus transmigranten. Zo krijgen de agenten, die allen onherkenbaar in beeld komen, een melding van een vrachtwagenchauffeur die transmigranten in een koelwagen zag klimmen.
Luk Alloo volgt de jacht op mensensmokkelaars, die veel gevaarlijker zijn dan de vaak onschuldige transmigranten. Enkele transmigranten staan ervoor open om met Luk te praten, waaronder een 8-jarig meisje die ter plekke haar papa en kleine broertje kwijt geraakt. Luk is onder de indruk van het emotionele gesprek. De wegpolitie komt tussen in een echtelijke ruzie op de snelweg, en houdt een wagen halt die uitstekende velgen en banden heeft. Tegen de wet weet hij, maar toch blijft hij het doen.
"Volgende keer hou je me tegen in een Lamborghini." Dat zegt een chauffeur die door de wegpolitie wordt onderschept als hij aan 190 km per uur over de autostrade scheurt. Zijn excuus: hij moet met zijn zieke vader snel naar het ziekenhuis. En dan moet heel de familie mee. Ook een kleuter die niet reglementair op de achterbank zit.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.