Alloo bij de Wegpolitie

Alloo bij de Wegpolitie

Luk Alloo toont in 'Alloo bij de Wegpolitie' de hartslag van chauffeurs en politieteams. Hij rijdt mee met de politiemensen en is aanwezig tijdens alcoholcontroles, flitsacties, interventies...

8 afleveringen

In de eerste aflevering grijpen de politieteams in bij auto's die te snel rijden, een chauffeur zonder gordel, een vrouw die door het rood rijdt en een drugstoerist met zo'n 15 gram cannbis op zak.
Tijdens een actie tegen drugstransport wordt een grote hoeveelheid cannabis in beslag genomen. Daarnaast wordt een man aan de kant gezet nadat hij door het rode licht is gereden, net als twee chauffeurs die hun gsm gebruikten achter het stuur. Ook een snelheidsduivel wordt uit het verkeer gehaald. Ten slotte riskeert een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur een boete van €1500 omdat de papieren van zijn lading niet in orde zijn.
Een patrouille van de Federale Wegpolitie haast zich naar een verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een personenwagen op de E313. Daarnaast worden verschillende chauffeurs die overtredingen begaan uit het verkeer gehaald. En ook een voertuig dat op een plaats voorbehouden voor personen met een handicap staat, ontsnapt niet aan de blik van de politiemannen. Daarnaast wordt een fietser gewezen op zijn gevaarlijk rijgedrag en wordt een bus met bejaarden gecontroleerd.
Een patrouille van de Federale Wegpolitie haast zich naar een ongeval, waarbij een auto uit de bocht is gegaan en op de vangrail terecht is gekomen. Een vrachtwagenchauffeur wordt betrapt met zijn gsm achter het stuur. Een minibus wordt gewogen en blijkt te zwaar geladen. Op de linker rijkstrook van de autostrade ligt een ladder. De inspecteurs beslissen om zelf het verkeer te stoppen en de ladder weg te halen.
De Federale Wegpolitie voert buscontroles uit. Heel wat chauffeurs lopen tegen de lamp, waardoor de passagiers hun reis de mist in zien gaan. Een chauffeur krijgt een gepeperde boete: €900. En één ontsnapt schaap zorgt ervoor dat de volledige autostrade moet worden afgesloten.
Verschillende vrachtwagens worden betrapt terwijl ze een pauze nemen op de pechstrook. En bij een ongeval tussen twee vrachtwagens helpen de inspecteurs het aanrijdingsformulier in te vullen. Doordat één van de chauffeurs de taal niet spreekt, blijkt dat een moeilijke onderneming. Een vrouw verliest één van haar wielen tijdens het rijden en denkt dat er kwaad opzet in het spel is.
In de zevende aflevering van Alloo bij de Wegpolitie wordt een vrachtwagen met kermisattractie aan de kant gezet voor een controle. De chauffeurs blijkt zich niet aan de regelgeving te hebben gehouden wat betreft 'uitzonderlijk transport'. Een vrachtwagen heeft een klapband en staat stil op de busstrook. En een ree dat is aangereden op de autosnelweg zorgt voor een gevaarlijke situatie.
De politiemannen van de Federale Wegpolitie halen regelmatig snelheidsduivels uit het verkeer. In de achtste aflevering van Alloo bij de Wegpolitie stellen de inspecteurs een extreem lage snelheid vast: 50 kilometer per uur op de autosnelweg. Een patrouille van de Cel Patrouille en Toezicht wordt opgeroepen voor een gauwdiefstal in een restaurant op een parking. Een man wordt betrapt tijdens het bellen achter het stuur.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.