Axel Gaat Binnen

Axel Gaat Binnen

Axel Daeseleire verblijft vijf dagen en vier nachten op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Hij leeft er mee op het ritme van de bewoners en het personeel.

Afleveringen

9 afleveringen

Axel bezoekt een blindeninstituut. Hij gaat in dialoog met de mensen die er verblijven en werken en is getuige van mooie, oprechte en vaak aangrijpende verhalen die zich binnen deze muren afspelen.

2. Psychiatrie

Vandaag bezoekt Axel het grootste psychiatrisch centrum van België, Asster in Sint-Truiden. Hij verblijft er enkele dagen tussen patiënten die kampen met angst- en persoonlijkheidsstoornissen en vaak last hebben van een depressie. Het worden vijf intense dagen en Axel is zwaar onder de indruk van de verhalen die hij er te horen krijgt.
Axel gaat vijf dagen logeren in het Zeepreventorium in De Haan. Hier verblijven momenteel 320 jongeren, meer dan de helft van hen omdat ze obese zijn en iets willen veranderen aan hun gewicht en leefgewoontes. De andere jongeren kampen met diabetes, longaandoeningen of bepaalde spierziekten.
Axel neemt zijn intrek in het meest exclusieve woonzorgcentrum van het land: Belle Epoque in Knokke. In het centrum verblijven momenteel 32 ouderen. Een standaardkamer kost er 115 euro per dag, een suite varieert tussen 169 en 229 euro per dag, alles inbegrepen. Het ontbijt wordt op de kamer geserveerd omdat er rekening wordt gehouden met het ritme van de bewoners.

5. UZA

Axel verblijft vijf dagen op de afdeling kinderoncologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. In Vlaanderen krijgen jaarlijks ongeveer 250 kinderen te maken met kanker. De overlevingskansen zijn 70 à 80%. De meest voorkomende ziekte is leukemie, gevolgd door hersentumoren en lymfeklierkanker. Axel ontmoet er mama Jolien en haar dochter Marie-Lou, die vandaag op bloedcontrole komen.
Axel leeft vijf dagen mee op zorgboerderij Hoge Dries in Tongeren. De boerderij is naast een fijne plaats waar mensen met een verstandelijke beperking begeleid worden, ook een commerciële boerderij, wat de bewoners verantwoordelijkheid geeft. Axel krijgt een rondleiding van de 40-jarige Lore, die al 20 jaar op de boerderij woont.

7. Affect2U

Axel neemt zijn intrek in Affect2U, een afkickkliniek in Hoboken waar momenteel 12 mensen verblijven. Iedereen die hier opgenomen wordt, komt vrijwillig binnen en verblijft er gemiddeld zeven weken. Bij aankomst wordt al meteen de bagage van Axel aan een controle onderworpen. En omdat ook suikerverslaving behandeld wordt, wordt al zijn meegenomen snoep alvast geconfisceerd.

8. Kermis

Axel Daeseleire verblijft vijf dagen en vier nachten op de septemberkermis van Hasselt. Een kermis met meer dan 160 attracties. Hij leeft er mee op het ritme van zij die er werken en leven. Het is vrijdag en de kermis is bijna opgebouwd. De avond voor de opening is het de gewoonte dat de foorreizigers samenkomen om iets te drinken.
Axel Daeseleire verblijft 5 dagen en 4 nachten op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Hij leeft er mee op het ritme van de bewoners en het personeel.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.