Behind The Mask

Behind The Mask

Kijk mee achter de schermen van 'The Masked Singer' en volg het verhaal van de ontmaskerde zanger!

Afleveringen

12 afleveringen

In deze aflevering zien we hoe Roos de voorbereiding heeft aangepakt. "Mijn dochter heeft me al veel horen en voelen zingen, want ik zong veel als ik in de auto zat. Ik denk dat ze op de duur wel gedacht zal hebben: 'Mama, je mag nu stilaan wel een ander liedje beginnen zingen'."
Hoe een Radijsje (met één arm) lijden kan, zie je in de tweede aflevering van Behind The Mask. "Niemand heeft geweten dat ik Radijsje was voor hij z'n entree maakte, toen wisten ze het onmiddellijk. Wat wel tot nadenken stemt. Als je je zo verpakt, in zo'n pak, en de mensen weten nog wie je bent... ."
Zijn aaibaarheidsfactor en knuffelgehalte deden menig hart overlopen, maar toch viel Cycloop vanavond af in de derde show van The Masked Singer. Vanonder het harige, felgele en vooral bloedhete masker verscheen niemand minder dan ... Een naam die door de speurders niet één keer werd genoemd. "Dat jullie echt geen idee hadden vond ik echt heel tof". "Ik had graag meegedaan in een Kinder Bueno, want dat is mijn lievelingseten. Cycloop was een heel warm pak. We hebben er vandaag om te lachen een thermometertje in gestoken en het was 56°C."
De edelste der kandidaten zal helaas niet langer deel uitmaken van The Masked Singer. Maar wat voor een ontmaskering: niemand minder dan Mr. Eurovision himself, Johnny Logan, kwam tevoorschijn uit het Edelhert-kostuum. Toch speelde het masker met het zware gewei hem fysiek parten. "Er zijn twee redenen waarom ik niet heb opgegeven. Eén: Ik ben heel competitief, en twee: iedereen was zo aardig, ook de andere personages."
Het is een feit! Het allereerste duo van The Masked Singer werd ontmaskerd. Lize Feryn en Aster Nzeyimana vertolkten 5 afleveringen lang de rol van de Robots. "Ik denk dat ik tien jaar van mijn leven verloren heb door de spanning die ik hier in dit programma heb meegemaakt. Amai." laat Lize weten. Dat het geen gemakkelijke beslissing was om mee te doen, blijkt uit de reactie van Aster: "We hebben die vraag behandeld, afgewezen, toch de deur op een kier gezet en na lang beraad beslist om toch mee te doen."
Het hyperactiefste personage uit de hoop moest deze aflevering de ontmaskering ondergaan. Mathias Vergels, aka Papegaai, heeft immens genoten van zijn The Masked Singer-avontuur. "In mijn ogen voelde dat aan als topsport. Maar ik durf dat bijna niet te zeggen, want Yanina gaat hie sowieso naar kijken. Dus dat heeft niks met topsport te maken." laat Mathias al lachend weten. "Voor iemand die niet veel sport, is dat topsport. Dat is een beter antwoord, niet?".
Vandaag werden de vlammen van Flamme Fatale gedoofd. Tine Embrechts kijkt met gemengde gevoelens terug op haar traject. "Ik ben superblij met de nummers die ik kon zingen, ik ben keihard gegroeid. Ik heb rust gevonden in de laatste twee shows, dus ik heb ervan genoten.". Ook voor Niels had er nog wat extra ingezeten indien Flamme Fatale nog een extra show had kunnen doen. "Ik vond het spijtig dat ik eruit lag. Als ik er nog in was gebleven, zou ik de volgende keer zwanger opkomen."
Welke geheimen schuilen er achter de schermen van The Masked Singer? In Behind The Mask geven alle ontmaskerden een exclusieve inkijk in hun parcours en delen ze hun grootste geheimen met Vlaanderen. De bekende gezichten achter Robots, Edelhert, Radijsje, Papegaai, Roos, Ridder, Cycloop en Miss Poes vertellen hoe ze die geheimen de hele tijd verborgen hielden, vaak zelfs voor hun eigen familie. De camera's tonen hun voorbereidingen voor het programma, de zang- en dansrepetities en zijn er ook backstage bij tijdens de opnames wanneer de stress het hoogst oploopt.
Welke geheimen schuilen er achter de schermen van The Masked Singer? In Behind The Mask geven alle ontmaskerden een exclusieve inkijk in hun parcours en delen ze hun grootste geheimen met Vlaanderen. De bekende gezichten achter Robots, Edelhert, Radijsje, Papegaai, Roos, Ridder, Cycloop en Miss Poes vertellen hoe ze die geheimen de hele tijd verborgen hielden, vaak zelfs voor hun eigen familie. De camera's tonen hun voorbereidingen voor het programma, de zang- en dansrepetities en zijn er ook backstage bij tijdens de opnames wanneer de stress het hoogst oploopt.
Konijn moet vrede nemen met de derde plaats. Niemand van de jury kon raden dat Conner Rousseau in het pak zat! "Een once in a lifetime experience. Echt eens iets volledig anders doen. Ik ben ook maar een jonge gast die graag nieuwe dingen probeert."
Het was bijzonder spannend maar Ridder heeft enkel Miss Poes moeten laten voorgaan in The Masked Singer-competitie. Toch wel een oververdiende 2de plaats voor Loredana! "De eerste keer dat ik daar stond, was wel even een beetje zoeken van: focus je op het nummertje. Want als we on stage gaan als 2 Fabiola, dan is het meteen van: hier ben ik. En je moet ook opletten dat je niet zegt: Come on, put your hands in the air!". Conclusie van Loredana: "Dat is moeilijk om je zo in te tomen".
Dé ontmaskering van dit seizoen. Dé winnares van The Masked Singer 2022 werd Miss Poes! Camille Dhont zorgde met haar fenomenale prestatie voor meerdere kippenvelmomenten. "De eerste show was echt het spannendste moment ooit. Ik kon dat vergelijken met de eerste keer in de Lotto Arena met #LikeMe. Dat was echt exact dat gevoel." blikt Camille terug. "Heel dankbaar en heel gelukkig en heel blij dat ik dit heb mogen doen. En ook wel een beetje verdrietig dat het gedaan is. Want ik zou het zo opnieuw doen!"
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.