Behind The Mask

Behind The Mask

Kijk mee achter de schermen van 'The Masked Singer' en volg het verhaal van de ontmaskerde zanger!

Afleveringen

14 afleveringen

De eerste ontmaskering in The Masked Singer is meteen een verrassing van formaat, Skiwi toont eindelijk zijn ware gelaat! Hoe heeft hij de intense maanden beleefd? "Het moment van het groepsnummer. Dan denk je: Waar ben ik nu mee bezig? Dat was de eerste confrontatie met de magie van het programma."
Ook de tweede ontmaskering in The Masked Singer is een grote verrassing, Kolonel Mops toont zijn ware gelaat. De aaibaarheidsfactor en het knuffelgehalte van Kolonel Mops schuilen ook in zijn drager. Daarnaast is er ook een persoonlijke link tussen Kolonel Mops en Marc Coucke. "Mijn grootvader was generaal in het Belgisch leger! Dit is een ode aan mijn grootvader."
Na maanden van zwijgen moet een derde BV zijn masker afzetten. En weer stonden de juryleden voor een complete verrassing. Niemand minder dan ex-Rode Duivel Timmy Simons kwam onder het het rode, flashy masker van 'Groot Licht' uit. Een naam die door de speurders niet één keer werd genoemd. Volledig uit zijn comfortzone ging Timmy Simons het avontuur van 'Groot Licht' en dit zonder het aan iemand te vertellen: "Wat dit met een mens doet! Ik had dit nooit verwacht. Ik ben ongelooflijk blij en trots dat ik dit gedaan heb. Een overwinning voor mezelf."
Deze week is het verhaal van Vlinder jammer genoeg afgelopen. Na enkele mysterieuze en spannende maanden valt haar masker af. "Het avontuur is nog maar net begonnen en het stopt al, dat vind ik wel heel jammer. Dankzij The Masked Singer had ik zoiets van: ik moet gewoon in mezelf geloven en ik wil er echt wel iets mee doen."
Net voor de samensmelting met de andere gemaskerde zingers moeten we helaas afscheid nemen van 'Soaperstar'. Onder dat wondermooie masker zat de alombekende spring-in-t-veld Kat Kerkhofs! En wat een verrassing was dit voor de leden van de jury. Ondanks de vele fysieke ongemakken zorgde Kat week na week voor knalprestaties.
Het is onze geliefde Kosmos die als laatste afvalt net voor The Big Bang. Haar masker valt deze week af en het is niemand minder dan Siska Schoeters die ons de afgelopen weken mee liet zweven met Kosmos. "Ik ben super dankbaar. Ik ben eigenlijk ook heel trots op mezelf. Dat klinkt heel klef allemaal, maar dat is wel een crazy ervaring!"
Het mysterie is ontrafeld! Mummie is out of the race en mag terug naar haar sarcofaag! Na 7 weken moet Mummie 'The Masked Singer' verlaten. Niemand minder dan Veronique De Kock zat wekenlang ingezwacheld in het wondermooie kostuum. "Het was steeds afzien in het pak, maar het was keiplezant! Ik heb me echt zo goed geamuseerd!"
Een klok van een stem verlaat het programma. Minotaurus aka Jan Van Looveren moet 'The Masked Singer' verlaten, maar doet dat met opgeheven hoofd. Week na week liet hij de monden opvallen met zijn geweldige stem. "Het is einde verhaal, het is een mooi avontuur geweest én heb veel nieuwe vrienden leren kennen. Wat moet ik meer hebben?"
Lion is out! Niemand minder dan Maksim Stojanac van LikeMe zat weken verscholen onder de dandy, zelfverzekerde Leeuw! "Ik had echt een héél dankbaar kostuum, waar ik enorm dankbaar voor ben". Niet enkel de geweldige moves, maar ook de stem was een immense ontdekking voor iedere kijker. "Het was een mooi personage."
De finale van 'The Masked Singer' komt met rasse schreden dichterbij. Jammer genoeg moeten weer afscheid nemen van een BV. Niemand minder dan presentatrice Danira Boukhriss Terkessidi kroop wekenlang in het kostuum van Foxy Lady. Wekenlang was onze aaibare en sensuele vos een van de smaakmaker in het programma. "Als ik terugkijk op mijn parcours en het moet omschrijven, zou ik zeggen: Ben ik hier geraakt?!"
Wat een verrassing! Wekenlang dachten de jury en de kijkers dat onder Hippo een internationale ster zat. Niets is minder waar! Ondanks dat hij weliswaar de allures heeft, om als internationale ster door het leven te gaan, bleek het om niemand minder dan acteur Boris Van Severen te gaan. "Ik ga mijn roze tutu enorm hard missen. Ik vond het echt een fantastische periode. Super leuk!"
Raaf moet vrede nemen met de derde plaats. Raaf kwam echter op geen enkel moment zuurstof tekort om ons omver te blazen met haar verschijning én zangtalent. Enkel voor Champignon en Tovenaar moest ze het hoofd buigen. Maar wat een prachtprestaties leverde Raaf alias zangerers Coely week na week af in haar prachtige zwart-goude kostuum. "Het was een mooi traject. Ik ben blij dat ik heb kunnen zien wie ik ben en wat ik kan. I went out with a bang!"
Het was bijzonder spannend, maar Champignon heeft enkel Tovenaar moeten laten voorgaan in The Masked Singer-competitie. Zijn aaibaarheidsfactor en knuffelgehalte deden menig hart overlopen. Dit bezorgde Miguel Wiels niet minder dan een tweede plaats! "Ik heb me veel meer geamuseerd dan ik in mijn stoutste dromen kon verwachten. Ik vind het zalig tot ik tweede ben!"
Dé ontmaskering van dit seizoen. Dé winnaar van The Masked Singer 2023 werd Tovenaar! Aaron Blommaert zorgde met zijn fenomenale prestatie voor meerdere kippenvelmomenten. "Hoe voelt het om The Masked Singer te winnen? Ik ben zo blij met alles wat ik hier heb gekregen om Tovenaar te laten schitteren. Ik hoor dus gewoon in het rijtje met Sandra Kim en Camille. Onwezenlijk!"
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.