Binnenstebuiten

Binnenstebuiten

Het reilen en zeilen van de medewerkers en hun patiënten in gezondheidscentrum De Korf, een medische groepspraktijk in Antwerpen.

Afleveringen

42 afleveringen

Besparingen van hogerhand treffen gezondheidscentrum De Korf. Psycholoog Frederik heeft ondertussen de handen vol met een onhandelbare kleuter. Judith keert vandaag terug van haar reis naar Curaçao. Collega Tim gaat haar afhalen van de luchthaven, maar komt er voor een onaangename verrassing te staan. Dokter Sara krijgt verschrikkelijk nieuws te horen.
Sara kondigt haar collega's belangrijk nieuws aan. En ook Judith slaagt erin het team van De Korf de mond te snoeren met een verrassende mededeling. Tim twijfelt nog steeds over het aanbod dat hij kreeg om model te worden.
Psycholoog Frederik gaat op huisbezoek bij de onhandelbare Kato en is vastberaden zich niet te laten verleiden tot een machtsspel. Maar de kleuter geeft zich niet zomaar gewonnen. Sara eist klare taal van haar neuroloog en heeft een goed gesprek met Els. Frederik voelt dat zijn ex iets voor hem verbergt.
In De Korf breekt een hectische dag aan. De consultaties van dokter Sara lopen vertraging op omdat zij volop tijd investeert in haar nieuwe hobby: tuinieren. Verpleger Tim maakt zich zorgen na het prikincident, maar voelt zich gesteund door zijn collega's. Frederik maakt zich zorgen omdat zijn zoon Seppe onbereikbaar is.
Dokter Sara bereidt haar vervanging voor en ontvangt een eerste lading sollicitanten. Onder hen ook dokter Muriel Vervoort, de vrouw met wie psycholoog Frederik een verleden deelt. Tim is verrast door het bijzondere verzoek van Judith. In De Korf meldt een jongetje met het droge ogen syndroom zich aan.
Sara bekent aan Els dat ze Frederic en Muriel opnieuw samen wil brengen. Seppe duikt onverwachts thuis op. Op aanraden van Frederik maken Gert en Linda meer tijd voor hun kinderen. Tim neemt bloed af van alle patiënten die hem besmet zouden kunnen hebben. Hij wil niet dat Laura mee naar Judiths trouw gaat. John en Judith leggen hun ruzie bij.
De laatste voorbereidingen voor de trouw zijn volop aan de gang. Tim krijgt steward Kris Vandorpe over de vloer, de laatste patiënt die hem mogelijk besmet kan hebben. Maar Tim kan pas gerust zijn wanneer alle resultaten negatief zijn. Sara leert Muriel en haar dochter Julie beter kennen, en nodigt ze uit voor het trouwfeest.

8. Daar Gaat Ze

Voor Judith en John breekt het grote moment aan. Op het laatste moment slaat de twijfel bij Judith echter toe. Wanneer ze spoorloos verdwenen lijkt te zijn, maakt iedereen zich zorgen. Johns slaapt ondertussen zijn roes uit in De Korf. Zullen de twee elkaar uiteindelijk hun ja-woord geven? Julie ziet Seppe wel zitten, maar heeft twijfels over Muriel en de samenwerking met De Korf.

9. Waar is Judith?

Alle medewerkers van 'De Korf' maken zich zorgen om de verdwijning van Judith. Tim ontfermt zich over John. Hij bezoekt ook zijn moeder en komt te weten dat ze haar zus Brenda mist. Sara vertelt steward Kris dat hij afwijkende ijzerwaarden in zijn bloed heeft, er moeten bijkomende test gedaan worden. Ward heeft last van bronchitis.

10. Daar is Judith

De eerste patiënt die Muriel behandeld is alvast zeer tevreden, en verkiest de dokter ook alvast voor haar volgende afspraak. Sara en Els genieten van een behandeling in het schoonheidssalon. Sara verandert van tactiek met Seppe, wat resulteert in een eerste toenadering. Judith duikt op bij Tim. Laura en Judith hebben een eerste korte kennismaking.

11. De Hypochonder

Alex Marynen meldt zich aan bij dokter Sara. Omdat hij geen noemenswaardige klachten heeft, verwijst ze hem door naar psycholoog Frederik. Ward hoort voor het eerst dat Sara binnenkort naar Peru vertrekt. John beslist dan weer om in België te blijven. Seppe moet zich van Sara informeren naar mogelijke studierichtingen, hij heeft daar echter geen zin in.

12. Werk & privé

John voelt zich tekortgedaan door Judith. Frederik krijgt een moeder op bezoek die zich zorgen maakt, omdat haar twee kinderen nog bedplassen. De psycholoog verwijst hen door naar dokter Sara. Sara en Muriel krijgen ook Frida over de vloer, die erg terughoudend staat tegenover het gebruik van antibiotica.

13. De Mensenfluisteraar

Rudi wil vegetariër worden, maar waagt zich aan producten die zijn gezondheid ernstige schade zou kunnen berokkenen. John probeert Judith via Frederik terug voor zich te winnen. Frida wil, om nog onbekende redenen, stoppen met haar antibioticakuur.

14. De Tempel

Na enkele annulaties van patiënten brengt dokter Sara een bezoek aan Dhaka’s tempel. Sara’s moeder Marie duikt onverwacht op en lijkt een goede invloed te hebben op haar kleinzoon Seppe. Tim treft zijn moeder bewusteloos aan en beseft dat hij moet ingrijpen.

15. De Kuisman

De poetsvrouw van De Korf breekt haar been. Seppe neemt spontaan haar werk over. Tim vindt het nummer van zijn tante Brenda. Hij maakt ook een afspraak met het moddelenbureau. Muriel verwijdert een teek uit het been van Ineke.

16. Ieder Zijn Job

Seppe gaat weer aan de slag als poetsman. Tim is zenuwachtig voor zijn eerste opdracht als 'fotomodel'. Muriel krijgt Bob over de vloer, een patiënt die klaagt van hevige hoofdpijn. Terwijl Sara en Marie aan het winkelen zijn, mobiliseert Ward de buurt om een verrassing te organiseren voor de arts.
Frederik worstelt nog altijd met zijn administratie. Tim krijgt een nieuwe patiënte over de vloer: Lilianne De Munck. Zij blijkt de vrouw van Alex Marynen te zijn. Ondertussen rukt de ambulance uit naar De Korf voor patiënte Rilke Vandekerre, die alle symptomen van dehydratatie vertoont.

18. Vaarwelkom

Als blijkt dat het met wondroos geïnfecteerde been van Frida De Martelaere is geamputeerd, wil dokter Sara professeur Dhaka voor de rechtbank slepen. Ze vraagt Frida om als getuige op te treden tijdens het proces. Wards verrassing voor Sara wordt een succes. John bereidt een serenade voor Judith voor.

19. Open Kaart

Sara ontdekt dat Dhaka verdwenen is. Judith boekt een vliegticket naar Curaçao voor John, maar hij wil eigenlijk helemaal niet vertrekken. Tim is blij verrast met de foto’s van zijn portfolio. Seppe heeft een klik met de blindengeleidehond van één van Muriels patiënten. Sara vertelt Frederik eindelijk over haar ziekte en haar onafwendbare dood.

20. Scheiden Doet Lijden

Muriel ontvangt een patiënte die last heeft van haar piercing. Vincent, de ex-man van Muriel, komt ook langs in De Korf, zij het met minder fraaie bedoelingen. Seppe wil bij een blindgeleidehondenschool gaan werken. Sara neemt afscheid, van alles en iedereen. Leon komt zijn dochter uitzwaaien.
Nu Frederik en Muriel hun geheim verleden hebben opgebiecht aan hun collega's, zijn de Korfleden klaar voor de eerste werkdag in ‘De Nieuwe Korf’. Herlinde, het piercingmeisje, komt opnieuw op consultatie met ernstigere klachten. Tim moet tussen John en Judith komen...

22. Neuze Neuze

Dokter Muriel krijgt een patiënte met aanhoudende bloedneuzen over de vloer. Nell, een palliatieve patiënte van Tim, steunt de verpleger in zijn modellencarrière. Een pakistaans gezin meldt zich aan ‘De Korf’. Judith doet een onaangename ontdekking in haar appartement...

23. Binnenstebuiten - 23

De zorgverleners uit De Korf krijgen de inhoud van de brief van het Riziv te horen. Muriel ontdekt waarom haar patiënte Liesbeth zo vaak last heeft van een bloedneus. Judith helpt het Pakistaans gezin. Seppe loopt in het bos een oude bekende tegen het lijf...

24. Het Notitieboekje

Tim maakt zich klaar voor zijn eerste echte fotoshoot. Patiënt Anum reageert ondertussen nog steeds niet op de medicatie die hij toegediend kreeg. Zijn zona blijft zich uitbreiden. Psycholoog Frederik slaagt er maar niet in om tot Herlinde door te dringen. Hij schakelt de hulp van Judith in. Alex Marynen onthult zijn echte identiteit...

25. Regels zijn regels

Na het bezoek van Alex Marynen aan ‘De Korf’ eist Frederik dat iedereen zich professioneler gaat gedragen. De collega's gaan echter niet allemaal akkoord met Frederiks standpunten. Judith heeft haar handen vol met Herlinde en het gezin Masala.

26. Binnen of buiten

Iedereen maakt zich zorgen om Anum omdat de medicatie niet lijkt aan te slaan. Frederik heeft sessies met William, de nieuwbakken miljonair. Tim begeleidt Nell in haar laatste weken, het raakt hem dieper dan hij had verwacht. ‘De Korf’ krijgt bezoek van de politie...

27. Kiezen is verliezen

De politie komt met nieuws voor Judith, het lot van John ligt namelijk in haar handen. Tim heeft het moeilijk om zijn modellencarrière te combineren met zijn werk in 'De Korf'. Judith licht Herlinde en Jessie in over het CAW. Een koppel wordt geveld door een vreemde variant van griep. Of is er iets anders aan de hand?

28. Reken op mij

Frederik ontdekt een kant van Seppe dat hij nog niet kende. De ongelukkige miljonair William vindt een goed doel én een job. Seppe vraagt ‘promotie’ op de blindengeleidehondenschool. Zowel Judith als Tim krijgt een verontrustend telefoontje...
Anum vertelt Judith waarom ze haar medicatie weigert te nemen. Even later krijgen ze echter vreselijk nieuws. Tim komt te laat aan bij Nell. Seppe leert de bosbende kennen.

30. Hic (et nunc)

Tim overweegt om te stoppen met zijn modellencarrière. Ruth mobiliseert de bosbende om actie te voeren voor het behoud van het bos. Muriel krijgt een patiënte met een hardnekkige hik op consultatie.

31. Binnenstebuiten - 31

Muriel vindt de oorzaak van Cindy’s aanhoudende hik. Frederik gaat te rade bij ex-collega Els. Judith houdt zich strak aan de nieuwe huisregels van De Korf. Dokter Muriel krijgt een oude bekende als vertegenwoordiger over de vloer.

32. Deurenkomedie

De appelflauwtes van vertegenwoordiger Johan lijken niet zo onschuldig te zijn als aanvankelijk gedacht. Frederik ontdekt per ongeluk de ware reden achter het onrustige gedrag van Lieke. De situatie in De Korf wordt alsmaar erger, waardoor Els kordaat moet ingrijpen.

33. Spreken is goud

Els stelt orde op zaken in ‘De Korf’, alle korfleden zijn onder de indruk. Seppe ontmoet zijn ‘schoonvader’. Een patiënte meldt zich aan met een blaasontsteking, maar reageert abnormaal op haar medicatie. Frederik doet een jaloers lief nadenken.

34. Binnenstebuiten - 34

Het gaat steeds slechter met de moeder van Tim. Dokter Muriel wordt bedrogen door een patiënt. Het pamflet om het bos te redden lijkt plots nutteloos. De bosbende besluit dan maar de grote middelen in te zetten, met alle gevolgen van dien...

35. Een bo(o)m in de korf

Frederik heeft alle redenen om nerveus te zijn, Seppe is namelijk vannacht niet thuisgekomen en Alex komt vandaag zijn eindevaluatie meedelen. Er is goed en minder goed nieuws voor Fran en Jordy. Dokter Muriel krijgt een oude bekende over de vloer. Ward zorgt voor wat kerstsfeer in ‘De Korf’.

36. Over leven?

Tim verzorgt Liliane en komt iets te weten over Alex. Een patiënte komt te rade bij dokter Muriel en psycholoog Frederik, maar vindt onverwacht steun bij Ward. Patrick, een kapitein, komt naar ‘De Korf’ met een wel heel vreemde kwaal: zeeziekte.

37. Vrolijk kerstfeest

Alex breekt en doet eindelijk zijn verhaal aan de Korf-leden. Kapitein Patrick krijgt te horen wat er precies aan de hand is met hem. Ineke is woest op haar vader. In De Korf wordt Kerstmis gevierd.

38. Koppeltjes

Ward glijdt uit op de gladde stoep. Frederik en Muriel verzorgen zijn verzwikte enkel. Judith begeleidt Tim naar een nieuwe fotoshoot, maar Bram ziet ook in haar een potentieel model. Ineke en Seppe ontdekken hoeveel ‘het bos’ moet kosten. Frederik krijgt klappen van Herman, de echtgenote van Fakira. Judith wordt wakker naast Tim.

39. Gered

Herman gijzelt ‘De Korf’, maar Ward ontpopt zich tot een ware held. Judith wordt ontdekt als model, Tim daarentegen beslist te stoppen met modellenwerk. Ineke en Seppe vragen aan Frederik geld om het bos te redden. Hij heeft een idee, maar twijfelt. Fakira keert terug naar het vluchthuis.

40. Bos en bouw

Muriel krijgt verschillende werknemers uit hetzelfde bedrijf over de vloer. Ze worstelen allemaal met verkoudheidssymptomen. Gaat het effectief over een eenvoudige verkoudheid of is er meer aan de hand? Tim en Frederik hebben een gesprek met Sonja. Ruth en Ineke staan lijnrecht tegenover elkaar, Seppe probeert tussen hen in te komen.

41. De blijde boodschap

Frederik vraagt de medewerking van iedereen in ‘De Korf’ om het bos te kopen. Muriel ontdekt wat de oorzaak is van Lodes eczeem. Seppe toont oprechte interesse in de studies van Ineke. Sara stuurt twee videoboodschappen.

42. De Gift

Frederik licht iedereen in over de lening. Josiane, de vroegere poetsvrouw van ‘De Korf’, komt terug naar het gezondheidscentrum. Niet om te poetsen, wel met heel wat fysieke en psychische klachten. Ward wil ook bijleggen voor het bos. Alex Marynen verschijnt onverwachts tijdens de oudejaarsdrink in ‘De Korf’.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.