Coppers

Coppers

Vrouwe Justitia kan soms onrechtvaardig zijn als schuldigen vrijuit gaan terwijl kleine garnalen hard worden aangepakt. Commissaris Meerhout weet er alles van en opent de jacht op rechtvaardigheid.

Afleveringen

13 afleveringen

In de Antwerpse haven wordt het lichaam gevonden van een journalist. De dader liet op de plaats van de misdaad een speelgoedpopje achter. Wanneer enkele dagen later bij een nieuwe moord alweer een popje wordt aangetroffen, rijst het vermoeden dat er een seriemoordenaar aan het werk is. De eigenzinnige commissaris Liese Meerhout gelooft daar echter niet in.
In een stoeterij wordt het vertrappelde lichaam van Viviane Chen aangetroffen in de stal van dekhengst Marius. Was het een spijtig ongeluk of wil iemand het daarop laten lijken? Het onderzoek leidt Liese Meerhout naar een Chinees restaurant en een illegale handel in een peperduur poeder.
Ambtenaar Klaas Delanghe wordt brutaal vermoord in de flat van zijn vriendin. Niemand begrijpt waarom iemand een brave ambtenaar die al 25 jaar op de rijksdienst voor Pensioenen werkt, zou willen ombrengen. Dan ontdekt Masson dat Klaas er een vreemde hobby op nahield.
In het Peerdsbos in Brasschaat vindt een groepje wandelaars een lijk. Het gaat om een garagist die in de rug werd geschoten. Tussen zijn handen werd een witte iris gelegd. Wanneer even later een NAVO-kolonel hetzelfde lot beschoren is, krijgt Liese de staatsveiligheid op bezoek. Liese gelooft echter niet in een politiek motief.
Stagiaire-verpleegster Tania Demeulder wordt dood teruggevonden in het mortuarium, geschminkt als een clown. In haar arm zijn sporen van een injectie te zien, maar Fabian vindt geen enkele verdachte stof in haar lichaam. Liese en het team ontdekken dat Tania werd gestalkt door haar collega-verpleger Davy Nauwelaerts.
Het lijk van diamanthandelaar Rebecca Vrooman drijft in het zwembad van een luxehotel. Alles wijst op een ongeval, tot Liese ontdekt dat Rebecca's laatste uren bijzonder bewogen waren.
De universiteit van Antwerpen wordt opgeschrikt wanneer professor Verlinden dood wordt aangetroffen in de toiletten van een studentencafé. De professor was een notoire vrijgezel die de kwalijke reputatie had om regelmatig met studentes in bed te duiken. Liese graaft diep in zijn verleden en ontdekt dat de man een grimmig geheim met zich meedroeg.
In een rendez-voushotel wordt het lichaam aangetroffen van Serge Bultinck, senator en voorzitter van een afvalcommunale. Alles wijst op een uit de hand gelopen spelletje wurgseks, maar al snel wordt duidelijk dat alles in scène is gezet. Het onderzoek toont aan dat Bultinck verstrikt was geraakt in een web van corruptie en een onmogelijke liefde.
De 90-jarige André Draulants wordt doodgestoken in zijn antiekzaak. De kluis werd leeggehaald, maar Liese vermoedt dat er meer aan de hand is dan een eenvoudige roofmoord. Ze graaft in het verleden van André en stuit op een gebeurtenis waar hij zijn hele leven onder gebukt ging en die het begin van zijn einde inluidde.
De havenpolitie ontdekt in de Schelde het lijk van een jonge man die voor een ngo in Afrika werkt. Liese vermoedt dat het slachtoffer betrokken was bij illegale handel in beschermde tropische houtsoorten tussen Kameroen en de Antwerpse haven.
Een jonge moeder wordt dood aangetroffen in haar appartement. Ze overleed aan een overdosis heroïne. Wanneer een tweede vrouw in het appartement op dezelfde manier sterft, wordt duidelijk dat er kwaad opzet in het spel is. Iemand heeft het gemunt op verslaafde vrouwen die hun kinderen verwaarlozen. Zullen Liese en haar team de moordenaar kunnen pakken voor hij een nieuw slachtoffer maakt?
Een fietser ontdekt in een bos in Ranst het dode lichaam van studente Isaura Nackaerts, opgehangen aan een boomtak met haar broeksriem. Van zelfmoord is geen sprake, want Isaura werd eerst gewurgd en pas daarna opgehangen. Getuigen zagen haar ruziemaken met haar oudere broer, maar volgens Isaura's ouders had ze al meer dan een jaar geen contact meer met hem.
Op een parking wordt het lijk gevonden van een Vlaams politicus. De parking staat bekend als ontmoetingsplaats voor anonieme seks. Het team van Liese onderzoekt alle mogelijke motieven, ook politieke.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.