David

David

Jeroen Van Dyck als een soort moderne Robinson Crusoë die na vijftien jaar isolement door Nathalie Meskens wordt meegenomen naar de bewoonde wereld.

Afleveringen

205 afleveringen

De twaalfjarige David slaat tijdens een exotische bootvakantie overboord en wordt van zijn ouders gescheiden. Hij strandt op een van de vele onbewoonde eilanden van de Caraïben. Vijftien jaar later wordt hij daar bij toeval ontdekt door Sofie Klaerhout, de dochter van de CEO van het farmaceutisch bedrijf Klaerhout Pharmaceutica, en haar verloofde Pieter Wellens.
Delphine versiert een afspraak met de hoofdredacteur van Feeling Wonen, maar ze moet wel nog een portfolio van haar gerealiseerde werken zien samen te stellen. David laat zijn haren knippen en hij gaat voor het eerst onder de douche. Sofie gaat ook nieuwe kleren voor hem kopen.
David bekomt slechts langzaam van zijn angst voor auto's nadat hij bijna omver is gereden door Sofie. Wanneer hij toch een ritje maakt, is het alsof hij op de kermis zit. Zijn nieuwe kleren vallen minder in de smaak, maar het aanleren van woordjes verloopt dan wel weer vlot.
Delphine heeft een bloedhekel aan David en ze wil hem liever vandaag nog dan morgen weg. Dat hij in de gang plast is ergerlijk, maar de maat is vol wanneer David bij haar in bad springt. Ze beschuldigt er David van haar te willen verkrachten. Herman maakt daarop zijn oudste dochter duidelijk dat de omgeving voor David niet veilig is.
Maarten en David ruimen samen de schuur op en richten ze sober in. Toch breekt Sofie's hart als ze David daar alleen moet achterlaten. Andrea is blij dat Herman in haar een klankbord ziet. Delphine valt met haar nep-portfolio door de mand bij de hoofdredacteur, maar slaagt er toch in een opdracht los te peuteren.
Sander gaat eten bij Lotte en kan niet verstoppen dat hij zich tot haar aangetrokken voelt. Zijn moeder heeft ondertussen een veelbelovend etentje met haar baas, Herman Klaerhout. Het is een belangrijke dag voor Pieter en Sofie. Vandaag wordt hun samenwerking goed- of afgekeurd door hun Raden van Bestuur. David gaat met Maarten en Sofie naar zee.
David is door de poort gelopen en is bijna aangereden door een auto. Voor Pieter is dit een reden om hem voortaan opgesloten te houden. Sofie pleit ervoor dat hij wél buiten mag met twee bewakers. Er wordt bloed genomen van David. Bloed dat Pieter nauwkeurig onderzoekt. Andrea is jaloers wanneer ze Bea en Herman samen ziet. Tim heeft het moeilijk met de band tussen Delphine en Robby.
Sofie en Pieter ontdekken dat David minstens tien jaar moet zijn geweest toen hij op het eiland terechtkwam. Sofie probeert zijn geheugen te prikkelen met foto's uit de Caraïben en David herinnert zich dat hij daar Sofie heeft ontmoet. Pieters plan om David te gebruiken voor medische experimenten krijgt ondertussen meer gestalte. Tim is triest omdat zijn zus Delphine Robby volledig inpalmt.
Maarten probeert David het begrip liegen duidelijk te maken en Tim stort bij hem zijn hart uit over zijn gevoelens. Sander wil Lotte overtuigen dat hun werelden niet zo erg verschillend zijn. David krijgt zijn eerste grote onderzoek. Pieter wil medicijnen op hem uitproberen, maar Sofie heeft daar haar twijfels over. Andrea maakt voor het eerst een opmerking over Hermans gebruik van pillen.
Sofie kan niet aan de smeekbede van David weerstaan om met hem naar buiten te gaan. Ondertussen vindt Pieter een plan om David bij hem thuis onder te brengen. Wanneer Sofie dit verneemt, probeert ze samen met Maarten dat plan te dwarsbomen. Tim is in de wolken met de inrichting van zijn penthouse. Robby en Delphine bespreken het idee om een housewarming party te geven.
Bea ziet het niet meer zitten om op David te passen sinds ze hem spaghetti heeft zien eten. Herman is bezorgd om de cijfers van de verkoop van producten zonder voorschriften. Pieter belooft hem voor een bekwame manager te zorgen. Tim is jaloers op de band tussen Delphine en Robby. David kampt met een onverklaarbare hoofdpijn en hij wordt in de ziekenhuisafdeling opgenomen.
Pieter probeert zijn ex-vriendin Hannelore tijdens een etentje warm te maken voor de vacante job bij Klaerhout Pharmaceutica. Wat verder zitten Sofie en Andrea voor een werklunch. Maarten probeert te achterhalen welke Vlaamse kinderliedjes David kent en hij hangt een deur tussen de schuur en het bijhuis. David vindt dit allemaal geweldig. Delphine ontdekt dat Robby niet te verleiden is.
Maarten geeft David een radio zodat hij in zijn schuur toch in contact komt met de buitenwereld. David is heel enthousiast en probeert uit te zoeken waar de muziek vandaan komt. De wereld van Sander stort in wanneer Lotte opbiecht dat ze een date heeft met een ander. Sofie vreest dat ze de deadline voor haar wetenschappelijk artikel niet haalt.
Tim geniet van het verrassingsfeestje dat Delphine en Robby voor hem georganiseerd hebben. David heeft een nachtelijke wandeling met Sofie en Maarten. Hoewel ze nauwelijks een woord zeggen, genieten ze van elke seconde. Sofie ondervindt dat ze het aangenamer vindt bij David dan bij Pieter. Wanneer David touwen vindt, maakt hij zonder het te beseffen een perfecte zeemansknoop.
Sofie wil weten waar David de zeemansknoop heeft leren leggen en ze besluit met hem naar de haven te gaan. Een goeie zet, want David herinnert zich allerlei scheepstermen en een flard uit zijn jeugd. Sander wordt benaderd door de charmante en knappe Fien van de anti-dierenproevenliga. Nu Tim weet dat Robby homo is, vraagt hij zich af of Robby verliefd op hem is.
Lotte is overstuur door de brief die haar vader heeft gestuurd. Andrea maakt zich zorgen om Herman omdat die op een onredelijke manier uitgevlogen is tegen Robby. Deze laatste overweegt om de eer aan zichzelf te houden. Delphine heeft opnieuw een date met singer-songwriter Janosch. Pieter en zijn vader Ludo nemen David 's nachts stiekem mee naar het ziekenhuis voor nieuwe proeven.
Tim neemt afscheid van zijn vakantiejob en van Robby, maar doet dat niet met lege handen. Sander bezoekt het dierenlabo van Klaerhout Pharmaceutica, waar de dierenarts van dienst hem probeert te overtuigen van de goede behandeling van de dieren. Sofie maakt zich zorgen omdat David zoveel hoofdpijn heeft en voortdurend slaperig is. Maarten neemt hem mee naar buiten en laat hem in de vijver zwemmen.
Pieter brengt bij Sofie verslag uit over de agressiviteit van David en langs zijn neus weg stelt hij Maarten in een slecht daglicht. Sofie weet dat elk verhaal twee kanten heeft en ze gaat met Maarten praten. Andrea kan haar dierenproeven afronden en een aanvraag indienen voor proeven op mensen. Herman is trots op haar en wil de doorbraak vieren met een glas. Lotte gaat uit eten met Steven.
Sofie heeft nu zelf ondervonden dat David zijn eigen kracht niet kent. Pieter is nog altijd razend en hij beslist om het raam en de binnendeur van de schuur te barricaderen. Sander confronteert Lotte met haar onbetaalde facturen. Om haar droom te bewaren, zullen ze beiden parttime werk moeten zoeken. De moeder van Herman komt een paar dagen logeren. Tim gaat voor het eest naar de les.
Het artikel van Andrea is gepubliceerd en dat is een boost voor het bedrijf. Herman besluit een kleine receptie te geven op Klaerhout Pharmaceutica. Sander vraagt aan Lotte of ze hem zou bedriegen om haar galerie te kunnen houden. Sofie maakt zich zorgen om haar oma, die steeds minder heldere dagen heeft. Ze vraagt ook aan Maarten om een goudvis voor David te kopen.
Sofie voelt zich schuldig omdat David in zijn donkere hok opgesloten zit. Zij en Pieter hebben een gesprek over Davids toekomst en ze verschillen van mening over wat het beste is voor hem. Delphine heeft plannen voor een feest waarop ze Janosch wil voorstellen. Tim wordt door Stijn aangesproken om Laura een lesje te leren. Herman schakelt zijn advocaat in om een oplossing te zoeken voor David.
De oma van Sofie heeft de aanwezigheid van David ontdekt. Hij zit nog altijd opgesloten in zijn schuur, waar hij de tijd doodt met tekenen. Maar wanneer Pieter, ondanks het protest van Sofie, terug bloed komt afnemen ziet hij zijn kans schoon om te ontsnappen. Delphine is in alle staten wanneer Herman haar verbiedt om bij hen thuis een feest te geven.
David is uit de schuur kunnen ontsnappen en hij vlucht de stad in. De vrijheid smaakt zeer zoet en hij geniet met volle teugen, maar brengt hierbij het verkeer, de winkeliers en de toeristen in de war. Andrea verheugt zich op het etentje met Herman en zijn moeder. De teleurstelling is dan ook groot wanneer hij door Davids ontsnapping de afspraak afblaast.
David is opgepakt, maar de agenten krijgen kop noch staart aan zijn verhaal. Nu de wereld weet heeft van het bestaan van David beslist Sofie om de waarheid te vertellen aan de politie. En dit keer laat ze zich niet ompraten door Pieter. Ondertussen gaat Herman stoom afblazen bij Andrea. In het politiekantoor meldt zich zuster Rita, die bereid is om zich over David te ontfermen.
De procureur heeft beslist dat Sofie en Pieter geen contact mogen hebben met David zolang het onderzoek loopt. Hij zal voorlopig in het klooster opgevangen worden door zuster Rita. Zij omringt hem met veel liefde en is heel geduldig, zelfs wanneer hij in de vijver springt. Delphine heeft beslist dat ze met Janosch meegaat op tournee. Stijn leert Tim surfen.
Tim geeft Robby een uitgebreid verslag van zijn eerste surfles. De vragen over de vuile streek die Stijn met Laura wil uithalen ontwijkt hij echter. Toch heeft hij last van zijn geweten. In de krant wordt uitgebreid bericht over de onbekende man die Koksijde op stelten heeft gezet. Sofie en haar vader Herman beseffen dat het niet lang meer zal duren voor de pers weet krijgt van David.
De 'zaak David' wordt behandeld op de sociale dienst, waar er over zijn toekomst zal worden beslist. Sofie voelt zich in de steek gelaten door Pieter, die zich heel bewust afzijdig houdt. De nonnen hopen dat David bij hen mag blijven, want ze hebben zich al aan hem gehecht. Christian, de vader van David, vecht ondertussen met de herinneringen aan zijn groot verlies.
Zowel zuster Rita als Sofie houden een pleidooi om voor David te mogen zorgen. Hij heeft vandaag een persoonlijk gesprek met de sociale dienst en daarvan zal afhangen of David bij de nonnen blijft of terugkeert naar de Klaerhouts. Hannelore verleidt Pieter, wiens weerstand bijzonder zwak is. De pers krijgt er lucht van dat David ondergedoken zat bij de Klaerhouts en dat baart Herman zorgen.
Davids eerste dag in het huis van de Klaerhouts verloopt niet rimpelloos. Hij ontdekt niet alleen de make-up van Delphine, maar ook de flessen sterke drank. Sofie en Maarten beslissen dat David mag doen wat hij wil, zolang hij zichzelf of de anderen niet in gevaar brengt.
Delphine heeft de pers uitgenodigd om kennis te maken met David, maar dat is buiten Sofie gerekend. Toch geeft Delphine niet op en ze beslist daarop zelf een reportage over David te maken. Pieter en Hannelore vrijen met elkaar. Tim wil Laura helpen, maar wil geen ruzie met Stijn en hij probeert de kerk in het midden te houden.
Delphine gaat nog een stap verder om haar reportage over David 'interessanter' te maken. Sofie weet niet wat ze moet geloven van het verhaal dat Pieter degene was die Hannelore heeft verleid. Terwijl Sander met zijn antiglobalistenvrienden plannen beraamt om David voor hun campagnes te gebruiken, gaat Andrea op bezoek bij Lotte. Tim vindt het erg om Laura te zien lijden.
Het positief artikel dat over David in de krant is verschenen, doet Maarten en Sofie beslissen om hem te leren lezen en schrijven. Pieter heeft een andere missie: het vertrouwen van David terugwinnen. Delphine houdt het niet meer uit in de buurt van David en ze trekt in bij Janosch.
Pieter vindt het niet leuk dat David een naakttekening van Sofie heeft gemaakt. Hij vindt dat David tussen hen beiden staat. Zij ziet maar één oplossing : David en Pieter moeten meer tijd samen doorbrengen. Tim ondervindt dat Stijn het nu ook op hem heeft gemunt, maar hij is niet van plan om zich te laten intimideren. Sander wil via zijn moeder in contact komen met David.
Pieter en Sofie zijn het niet eens omdat David met Sander meewil naar het WereldActieComité, maar ze vinden een compromis. Bea stort haar hart uit bij Herman over de verhouding die haar man Ludo al jaren met zijn secretaresse heeft. Andrea krijgt van haar zoon de raad om met Herman open kaart te spelen over zijn gevoelens.
David gaat met Maarten naar de vergadering van het ActieWereldComité. Sander en zijn vrienden proberen David duidelijk te maken dat niet iedereen het even goed heeft. Hannelore heeft een nieuw idee voor de OTC-afdeling en deinst niet terug voor chantage om haar plan door te duwen. De pesterijen van Stijn aan het adres van Tim en Laura gaan door.
David is somber na de vergadering van het ActieWereldComité. Sofie neemt hem daarom mee naar de zee. Pieter beseft dat hij haast moet maken met zijn plannen voor een fusie tussen Welvapharma en Klaerhout Pharmaceutica, nu Hannelore roet in het eten dreigt te gooien. Sander bereidt de vergadering voor waarop David zal worden voorgesteld.
David redt een drenkeling uit de zee. Sofie toont hem een foto van haar moeder en legt hem uit wat ouders zijn. Pieter zoekt verbeten naar een doorbraak in zijn onderzoek en daarvoor moet hij opnieuw bloed afnemen van David. Andrea wil van Pieter weten wat er in het dossier van meneer De Wilde staat, maar stuit op een weigering.
Sofie gaat met David op zoek naar zijn ouders. Dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Daarna nemen Robby en Tim David mee naar het strand, waar hij zijn 'moeder' lijkt te vinden. Pieter heeft een doorbraak in zijn onderzoek en bij Klaerhout Pharmaceutica is iedereen in de feeststemming.
David wordt voorbereid op de vergadering van het WereldActieComité. Op die vergadering is hij vooral geïntrigeerd door de schilderijen in de galerie. Pieter viert zijn doorbraak en wil Hannelore weg uit Klaerhout Pharmaceutica. Zij stelt haar project voor om David te gebruiken bij een lijn biogeneesmiddelen. Herman laat zich overhalen om de doorbraak op intieme wijze te vieren met Bea.
Sofie koopt het beloofde schildersmateriaal voor David. Robby maakt met een verjongingsprogramma op de computer een foto van David zoals hij er als kind heeft uitgezien. Bea lanceert bij Herman het voorstel van een fusie tussen hun bedrijven en probeert hem daarbij in te palmen. Tim ziet niet dat Laura verliefd op hem is.
David schildert een portret van Sofie en hij is gefascineerd door haar prachtige ogen en lieve blik. Ondertussen reageren tientallen mensen via facebook op de verjongde foto van David. Ludo voelt aan dat er iets is tussen zijn echtgenote en Herman, maar zij ontkent dat. Tim en Laura komen steeds dichter bij elkaar, ook al heeft hij dat niet door.
Delphine en David gaan samen naar de supermarkt en naar de zee. Het is duidelijk dat hij op veel sympathie kan rekenen. Delphine kan dat niet verdragen en laat hem achter op het strand. Tim wil beter gewapend zijn tegen de pesterijen van Stijn en laat zijn achtergrond checken door Robby.
David ontmoet op het strand een meisje dat haar moeder kwijt is. Hij weet perfect hoe ze zich voelt en het verlangen naar zijn eigen ouders wordt er alleen maar groter door. De directieraad van Klaerhout Pharmaceutica heeft beslist om de biolijn van Hannelore te lanceren en het vooronderzoek naar een fusie met Welvapharma te starten.
Sofie en Pieter beslissen om de kandidaat-ouders van David op hun bloedgroep te selecteren. En dus moet Delphine de koppels opbellen. David kampt ondertussen met heimwee. Sofie heeft met hem te doen en probeert hem te troosten. Sander krijgt kunstpaus Steven in zijn taxi en geeft hem zijn ongezouten mening over Mathias Goethals. Lotte bewondert de eerlijkheid van haar vriend.
Sander en David worden samen geïnterviewd over de Waarom-actie van het WAC. Tijdens het gesprek laat Sander zich de fusieplannen van Klaerhout Pharmaceutica en Welvapharma ontvallen. Sofie heeft geen zin in het etentje met Hannelore en ze beslist door te werken in het labo. Zonder het te beseffen raakt Delphine de achilles van Maarten.
Tijdens het etentje bij de Klaerhouts doet Pieter zijn best om Hannelore duidelijk te maken dat ze hem nodig heeft als ze met David wil werken. Maarten is ook al zichzelf niet. Sofie begrijpt niet wat er aan de hand is en gaat snel van tafel. David volgt haar. De vernissage bij Lotte is een ramp.
De spoken uit zijn verleden blijven Maarten achtervolgen. David kan niet inschatten hoe Maarten zich voelt, want zijn verleden is één blanco vlek. Delphine is vastbesloten om daar zelf verandering in te brengen en daar heeft ze zo haar redenen voor. Pieter bekent aan zijn vader dat hij nog altijd iets voelt Hannelore.
Sofie wordt heen en weer geslingerd tussen haar gevoelens voor Pieter en voor David. Het komt op café tot een harde confrontatie tussen Stijn en Quinten. Sinds de afgelopen nacht weet David dat het moeilijk is om een geheim te bewaren. Maarten wil dat hij zijn zinnen verzet en leert hem het gras maaien. En hij hoopt dat hij zelf ook zijn hoofd leeg kan maken.
Sofie heeft na het romantisch etentje met Pieter besloten om meer afstand te nemen van David, maar geeft hem een gsm om te tonen dat ze niet kwaad op hem is. Pieter neemt op zijn beurt afstand van Hannelore en wil vanaf nu alleen nog over zaken met haar praten. Sander is een man met een plan.
David heeft een afspraakje gemaakt met een meisje uit Maldegem, maar hij loopt hopeloos verloren. Ook Delphine heeft een date. Jef kan haar niet echt boeien, maar hij inspireert haar wel om een boek te schrijven. Hannelore probeert Sofie voor zich te winnen, maar ze heeft David dan ook nodig voor de fotoshoot van de biolijn.
Sofie laat zich door Pieter overtuigen om David mee te nemen naar Klaerhout Pharmaceutica voor de fotoshoot van de biolijn. Delphine is vastbesloten om een bestseller te schrijven en haar openingszin heeft ze al. Sander wil Lotte helpen en hij vertelt kunstpaus Steven over haar financiële problemen.
David moet poseren voor de campagne van de biogeneesmiddelen. Tijdens de fotoshoot kan Sofie het niet laten zich te bemoeien. Ondertussen krijgt Pieter het bezoek van Stijn, die als kopstuk van het WAC David wil spreken. Lotte laat voor het eerst echt in haar hart kijken. Sander kan alleen maar hopen dat hij haar genoeg te bieden heeft.
Sofie ontvangt de haren van Davids mogelijke ouders en ze contacteert het labo om een DNA-onderzoek op te starten. Pieter wil Welvapharma een graantje laten meepikken van de biolijn en hij gaat met Herman praten. Die wil vooral met Ludo en Bea de verkoopstechnieken van hun bedrijven bespreken.
Stijn en Tessa achterhalen dat Tim een Klaerhout is en gebruiken deze informatie om David mee te nemen naar 't Salon, waar ze hem trachten te overtuigen van de slechte bedoelingen van Klaerhout Pharmaceutica. Lotte voelt zich al veel beter dankzij de homeopathie én ze verheugt zich op de trip naar Parijs.
Sofie is ongerust wanneer ze verneemt dat David een date heeft en dat Maarten hem seksuele voorlichting heeft gegeven. De verloving van zijn zus doet Tim nadenken over zijn relatie met Laura en hun toekomst samen. Stijn en Tessa broeden ondertussen op een plan om Tim te vernederen.
De actie van het WAC met David als boegbeeld wordt uitgebreid belicht in de krant. Hannelore wil van de persbelangstelling gebruikmaken om de biolijn te lanceren. Herman geeft aan Andrea toe dat hij het moeilijk heeft om zonder pillen in te slapen. Quinten en Laura ontdekken de echte identiteit van Tim. Zij voelt het aan als verraad en geeft Tim zijn vet in 't Salon.
De DNA-testen hebben uitgewezen dat geen van de koppels die zich opgegeven hebben de ouders van David zijn. Hij is enorm teleurgesteld wanneer Sofie hem het nieuws vertelt. Hij vermoedt dat zijn ouders hem nog altijd op het eiland aan het zoeken zijn. Hij besluit terug te keren en gaat op zoek naar een boot.
Sofie laat de politie de Seaking inschakelen om David op zee te gaan zoeken. Na een tijdje wordt zijn bootje gevonden, maar het is leeg. In de gebouwen van Klaerhout Pharmaceutica wacht de pers ondertussen op David, die het gezicht is van de biolijn. Hannelore moet toegeven dat er een probleem is.
Na zijn poging om met een bootje naar zijn eiland te varen, is David terug bij de Klaerhouts en moet hij worden klaargestoomd voor zijn televisie-interview. En dat terwijl hij een zware emotionele opdoffer heeft gekregen. Herman vraagt aan Maarten om de beurscijfers van Welvapharma te bekijken. Pieter vertelt aan Hannelore dat hij over zes maanden met Sofie gaat trouwen.
Hannelore en Pieter stomen David klaar voor zijn televisie-interview. Sander wil niet dat Lotte de financiële gift van Steven aanvaardt. Delphine zit met een writers block en ze hoopt dat Maarten haar kan helpen. Andrea moet snel een beslissing nemen over de jobaanbieding van de universiteit. Herman wil inzage krijgen in het personeelsbeleid van Welvapharma.
Tim, Laura, Robby en Quinten hebben zich in het hol van de leeuw begeven door naar de rave van Stijn te gaan. Sander en Lotte hebben grote ruzie over Steven Verhoedt. Herman vreest dat Andrea op de jobaanbieding van de universiteit zal ingaan en hij besluit thuis met haar te gaan praten. Ze krijgt ook kunstpaus Steven over de vloer.
David is ziek. Pieter geeft hem stiekem cortisone, waardoor hij ernstige bijwerkingen krijgt. Andrea houdt Herman op afstand en daar profiteert vooral Bea van. Tessa vertelt aan Tim dat Quinten in het complot zat. Lotte en Sander proberen hun ruzie over Steven Verhoedt uit te praten.
Bij Klaerhout Pharmaceutica stelt Hannelore de vernieuwde biolijn voor tijdens een persconferentie. Voor haar is het zeer spannend wanneer David als gezicht op de vragen van journalisten moet antwoorden. En na die ronde moet hij nog een interview doen voor de televisie. Tim stelt Laura aan zijn vader en oudste zus voor als een gewone vriendin. Voor haar is dat pijnlijk.
Delphine belandt na een avondje stappen in de taxi van Sander en ze hebben een goeie babbel. Sofie beslist om vanaf nu meer afstand van David te nemen, want ze wil de liefde van Pieter niet verliezen. David kampt met grote heimwee naar zijn eiland, omdat hij vermoedt dat zijn ouders hem er nog steeds zoeken.
David is triestig omdat Sofie minder bij hem wil zijn. Er komt pas weer een glimlach op zijn gezicht wanneer hij terugdenkt aan zijn babbel met Tim. Die heeft hem immers geïnspireerd om kok te worden en hij besluit spaghetti te maken. Pieter heeft een geheime ontmoeting met een hacker. Sander gaat met Delphine naar de galerie om de herinrichting te bespreken.
Sofie slooft zich nog altijd uit om Pieter van haar liefde te overtuigen, maar hij blijft koppig boos. Zo is het voor hem niet meer dringend om een datum te prikken om hun verloving officieel te maken. Zijn afwijzing doet pijn, maar doet haar wel beslissen om in te gaan op Davids voorstel om voor haar te koken. Lotte gaat voor enkele dagen naar Berlijn.
David is ontgoocheld omdat Sofie voor de tweede dag op rij niet naar huis komt om van zijn spaghetti te eten. Hij heeft er echt geen boodschap aan dat er een crisis is bij Klaerhout Pharmaceutica. Die is er nochtans, want Robby heeft ontdekt dat er ingebroken is in de computers. Herman is in alle staten. Andrea begint aan de samenstelling van een testgroep voor haar slaapmiddel.
Sofie maakt zich zorgen omdat David vannacht niet is thuisgekomen. Pieter begrijpt haar houding niet en vindt dat ze overdrijft: ze treurt alsof het om een geliefde gaat. Delphine is tot de conclusie gekomen dat David de maquette in mooie kleuren heeft geverfd en ze besluit zijn hulp in te roepen. Maar dan moet hij wel naar huis komen. Herman en Ludo vergaderen om de loonpolitiek te bespreken.
David en Maarten maken zich erg ongerust omdat Sofie er nog altijd niet is en ze gaan met Robby naar haar op zoek. Ze vinden het autowrak en vernemen van de politie dat Sofie naar het ziekenhuis is overgebracht. Na zijn meeting met Herman is Ludo er niet meer zo gerust in dat de fusie snel een feit zal zijn. Zo moet er een uitleg worden gevonden voor de beursschommelingen van Welvapharma.
Andrea krijgt bij haar thuis het bezoek van Herman. Hij is overstuur door het ongeval van Sofie en hij heeft duidelijk ook een glas teveel op. Pieter geeft David de schuld van het ongeval en hij probeert op alle mogelijke manieren David uit de buurt van Sofie te houden. Hij schakelt zelfs Maarten in. Delphine voelt zich als herboren nu ze haar 'diepere' gevoelens heeft ontdekt.
David is opgetogen wanneer hij telefoon krijgt van Sofie, die in het ziekenhuis herstelt van haar auto-ongeval. Hij is ook blij met het bezoek van Hannelore, die wil dat hij de biolijn lanceert in de apotheken. Maarten daarentegen wil Hannelore niet meer zien op het domein van de Klaerhouts. Laura gelooft dat Quinten een goeie gast is en ze overtuigt Tim om hem nog een kans te geven.
Delphine helpt Sander met het schilderen van de galerie, maar deze keer probeert ze hem niet te verleiden. Dat verrast Sander. Bij Klaerhout Pharmaceutica begint Andrea aan de testfase van haar slaapmiddel met proefpersonen. Robby vreest dat Tim zijn studies niet ernstig genoeg neemt, zeker omdat hij volgende week examens heeft en zijn boeken nog niet opengedaan heeft.
David ondervindt aan den lijve wat stress is en Sofie maakt zich zorgen. Lotte keert terug uit Berlijn en ze is blij met de nieuwe look van de galerie. Ze is werkelijk ontroerd wanneer ze merkt dat Sander de ring van haar vader teruggekocht heeft. Eén van Andrea's testpersonen heeft last van bijwerkingen en ze vreest voor haar onderzoek.
Andrea vreest de voortzetting van haar project, zeker omdat gebleken is dat een van de proefpersonen een hartritmestoornis heeft. Herman probeert haar te kalmeren. Bea besluit David voor te bereiden op het bezoek van de koning. De lessen in etiquette worden onderbroken door Hannelore, die David meeneemt om de biolijn in de apotheken te promoten.
Sinds haar gesprek met Stijn en Sander vreest Sofie voor nieuwe acties van het WAC. Op enig begrip van Pieter kan ze niet rekenen. Delphine laat het eerste exemplaar van haar roman voor Sander achter in de galerie van Lotte. Zij begint meteen te lezen en komt tot de conclusie dat Sander en Delphine iets met mekaar hebben gehad.
Lotte en Sander leggen hun ruzie bij. Andrea heeft een plan om Klaerhout Pharmaceutica na de bommelding in een beter daglicht te plaatsen. Pieter geeft David peppillen om de promotie van de biolijn in de apotheken tot een goed einde te brengen. Maar wanneer ook Hannelore hem een pil geeft, gaat David helemaal flippen.
Sofie wil Davids bloed onderzoeken nadat hij door zijn benen is gezakt in de apotheek. Het angstzweet breekt Pieter uit, want hij en Hannelore hebben David opnieuw pillen gegeven. Maar de sluwe Pieter zet Sofie alweer op een dwaalspoor, want hij heeft dezelfde bloedgroep als David en verwisselt hun bloedstalen.
In de galerie van Lotte zijn de foto's aangekomen, maar ze durft ze niet uit te pakken voor de verzekering betaald is. Laura kan met Quinten goed praten over haar relatie met Tim. David geeft de koning een schilderij mee als geschenk. Bea maakt Andrea duidelijk dat Herman van haar is. De spanningen tussen de twee vrouwen zijn ondertussen zodanig groot dat ze zelfs Herman niet ontgaan.
David herinnert zich zijn familienaam. Sofie wil meteen een nieuwe zoektocht naar zijn ouders starten, maar dat ziet hij niet zitten. De angst voor een teleurstelling is te groot. Hannelore en Pieter zoeken naar een alternatief om David te ontlasten van de lancering van de biolijn. Herman en Andrea praten tijdens een etentje over zijn band met Bea.
Maarten gaat met David naar de hotelschool, waar hij een rondleiding krijgt en een culinaire proef tot een goed einde moet brengen. Hoewel Sofie niet weet hoe de familienaam van David precies wordt gespeld, volgt ze toch dit spoor om zijn ouders te lokaliseren. Pieter vindt dat ze zich beter op haar werk kan concentreren.
Het bezoek van David aan de hotelschool is tegengevallen en hij stort zich terug op zijn schilderijen. Maarten gaat naar de villa waar Liesbeth en Romanie wonen. Herman nodigt Elise, een zangeres en vriendin van zijn overleden echtgenote, uit voor een etentje. Het toeval wil dat Sander, Lotte en Andrea in hetzelfde restaurant gaan eten.
Pieter maakt Sofie het verwijt dat ze zich beter op haar wetenschappelijk onderzoek zou storten in plaats van naar de ouders van David te zoeken. Tim is tot het besef gekomen dat hij in de val is gelokt door Fien en hij legt de ruzie met Laura bij. Pieter vermoedt dat Maarten en Hannelore samen iets te verbergen hebben en hij doorzoekt het tuinhuis.
David vertelt Sofie dat iedereen die hij kent moet meegaan naar zijn eiland, waar het leven veel eenvoudiger is. Tim is zenuwachtig voor de uitslag van zijn examens, maar de chantage van Fien zit hem nog meer dwars. Pieter wil van Hannelore weten wat er tussen haar en Maarten is gebeurd. David en Maarten gaan samen aan de slag in de keuken.
Tijdens de aangifte van de chantage laat Tim de naam van Stijn vallen. Pieter spreekt Sofie aan over het schilderij dat hij van haar en David heeft gevonden. Sander is niet blij wanneer Lotte vertelt dat Steven de receptie zal sponsoren, maar hij beseft wel dat het een oplossing voor hun probleem is.
Maarten heeft eindelijk een gesprek met Liesbeth. Pieter en Hannelore hebben het labo van Sofie getransformeerd in een jungle voor de opname van de promospot met David. De plastieken palmbomen maken hem echter triestig. Pieter ziet geen andere oplossing dan de hulp van Sofie in te roepen. Zij is de enige die een glimlach op zijn gezicht kan brengen.
De spanning tussen Pieter en Sofie is te snijden. Herman komt zelfs tussenbeide en maant zijn dochter aan om de brokken met Pieter te lijmen. Maarten en David brengen alles in gereedheid voor het feest van Delphine. Laura maakt Tim duidelijk dat ze niet alleen tegen Stijn, maar ook tegen Robby zal opkomen.
Pieter vertelt zijn ouders over de problemen met Sofie. Bea en Ludo mogen er niet aan denken dat het tot een breuk komt tussen het koppel en ze willen redden wat er te redden valt. Tijdens haar feest leest Delphine een stukje voor uit haar roman, maar David kan ze niet boeien. David neemt Sofie in vertrouwen over zijn hartenwens.
Pieter heeft niet kunnen weerstaan aan de charmes van Hannelore. Hij wil echter niet dat zij zijn toekomst met Sofie hypothekeert en zoekt een manier om haar te dumpen. Sofie is triest omdat David definitief wil terugkeren naar zijn eiland. Laura verplicht Robby open kaart te spelen over zijn verliefdheid, maar heeft daarna grote nood aan een babbel met Quinten.
Hannelore is er niet over te spreken dat ze naar het buitenland wordt gestuurd en ze gaat zeer ver om bij Klaerhout Pharmaceutica én bij Pieter te kunnen blijven. Ondertussen laat David zich van zijn ongeduldige kant zien. Hij wil dan ook liever vandaag nog dan morgen terugkeren naar zijn eiland. Het wordt Herman allemaal te veel en hij crasht. Laura vraagt aan Robby om Tim met rust te laten.
Tim en Laura krijgen een heftige ruzie omdat ze in zijn naam met Robby heeft gesproken. Delphine overhaalt Sander om samen flyers uit te delen. Herman beseft dat hij moet afkicken, maar ziet een verblijf in een ontwenningskliniek niet zitten. Andrea besluit hem thuis te helpen met zijn cold turkey. David denkt na over wat hij wel en niet zal meenemen naar zijn eiland.
Sander en Delphine komen tot de conclusie dat ze mekaar hebben gebruikt. Sofie bereidt zich voor om de leiding van Klaerhout Pharmaceutica over te nemen. Andrea trekt ondertussen bij Herman in om hem te helpen bij het afkicken. Ludo ziet in de tijdelijke leiding van Sofie een mogelijkheid om de fusieplannen weer op tafel te gooien.
David maakt tientallen foto's van de Klaerhouts zodat hij die als herinnering kan meenemen naar zijn eiland. Sofie zet het fusieonderzoek van Welvapharma terug op de agenda van de directieraad bij Klaerhout Pharmaceutica. Sander zoekt Delphine op tijdens haar signeersessie. David is er het hart van in wanneer Sofie hem duidelijk maakt dat ze niet naar zijn eiland verhuist.
Over vier dagen keert David naar zijn eiland terug. Sofie gelooft niet dat hij daar gelukkiger zal zijn en ze krijgt nachtmerries over zijn beslissing. David op zijn beurt blijft hopen dat Sofie haar familie en Pieter zal achterlaten om met hem mee te gaan. Herman geeft toe dat hij het afkicken heeft onderschat, maar hij is van plan om zijn gevecht tegen de pillen te winnen.
Tim nodigt Laura en Quinten uit om naar de drink te komen die de Klaerhouts voor de verjaardag van Sofie en het vertrek van David organiseren. Voor David is het een grote teleurstelling dat Pieter hem naar zijn eiland zal brengen. Herman heeft een slechte dag en hij gaat op zoek naar een verborgen voorraad pillen. Bea en Ludo maken ruzie over elkaars overspel en de verwijten vliegen over en weer.
Nog twee dagen en dan keert David terug naar zijn eiland. Maarten wil hem niet laten vertrekken voor hij vuur kan maken zonder lucifers. Andrea neemt Herman mee naar het kerkhof, waar hij sinds de dood van zijn vrouw nog niet is geweest. Delphine wil via Quinten het leven van de gewone mens leren kennen.
David keert morgen naar zijn eiland terug, maar hij wil eerst nog het schilderij voor Sofie afwerken. Stijn is ongerust door de uitnodiging van het WAC, vooral omdat die doorgaat bij Sander thuis. Laura vindt dat Quinten een grote fout maakt door met Delphine op te trekken. Sander en Lotte beslissen hun relatie nog een kans te geven. Andrea krijgt een alarmerend telefoontje van het werk.
Voor David is het D-day: hij keert terug naar zijn eiland. Hij laat zijn duikerslamp en kleren bewust achter, maar Sofie wil hij graag meenemen. Het afscheid valt hen beiden dan ook zwaar. Dit ontgaat Pieter niet en hij kan alleen maar concluderen dat hij er goed aan doet David zelf te escorteren. Lotte en Sander vieren in bed dat het terug goed gaat tussen hen.
Sofie staat op alle vlakken voor zware tijden: er is de potentiële schadeclaim, er is het slaapmiddelonderzoek dat spaak loopt en er is het gemis van David. Voor de professionele problemen kan ze alvast op de enthousiaste hulp van Robby rekenen. Bij het WAC zijn het voorzittersverkiezingen. Sander overweegt om zich kandidaat te stellen, maar Stijn heeft als grote doel om zijn mandaat te verlengen.
Sofie neemt Andrea in vertrouwen over de schadeclaim die Klaerhout Pharmaceutica boven het hoofd hangt. Ondertussen komt ze tot het besef dat ze niet alleen David, maar ook Pieter mist. Laura en Tim zijn van mening dat Delphine een slechte invloed heeft op Quinten en willen actie ondernemen. Tijdens de WAC-meeting stellen niet alleen Stijn en Sander zich kandidaat voor het voorzitterschap.
Delphine heeft zich samen met Quinten in het uitgaansleven gestort, maar wordt op het matje geroepen door haar vader. Herman wil immers terug de touwtjes in handen nemen in zijn gezin. Bea gaat zeer ver om Ludo te overtuigen de echtscheidingsprocedure te stoppen. Sofie wordt volledig opgeslorpt door haar werk, maar toch dwalen haar gedachten voortdurend af naar David.
Sofie is blij dat Pieter eindelijk terug is van de Caraïben. Tijdens een romantisch diner besluiten ze over twee weken hun verloving officieel aan te kondigen tijdens een groot feest. Pieter wil ook het huwelijk van zijn ouders redden. Tim en Laura willen Quinten bevrijden van Delphine, maar Quinten heeft zich in geen tijden zo goed gevoeld.
Stijn is bereid zeer ver te gaan om zijn mandaat van WAC-voorzitter te kunnen verlengen. Sofie's gedachten dwalen voortdurend af naar David en het moeilijkste is dat ze met niemand over haar bezorgdheid kan praten. Pieter stelt zijn ouders voor om Welvapharma te gaan leiden, zodat zij hun huwelijk nieuw leven kunnen inblazen.
Bij het WAC worden de stemmen geteld. Robby is met een smoes binnengedrongen in de leefwereld van Maaike, de testpersoon van het slaapmiddelonderzoek met lichamelijke klachten. Zijn onderzoek levert resultaten op. Sofie is niet opgelucht, want ze ziet haar reisplannen in het water vallen.
Tim vindt het niet zo leuk om met Laura samen te wonen en hij moedigt haar aan om Quinten te helpen met zijn leerstof. Sofie heeft een openhartige babbel met haar vader over haar verlangen om David terug te zien en de doorbraak in het slaapmiddelonderzoek. Herman helpt zijn dochter de juiste beslissingen te nemen. Sander heeft het moeilijk om een echte job te vinden.
Sofie heeft aan Pieter opgebiecht dat ze met eigen ogen wil zien of David gelukkig is op zijn eiland. Pieter is vastbesloten om haar reis te saboteren en hij toont zich van zijn gevaarlijkste kant. Lotte heeft haar nieuwe ontdekking, de schilder Tom, uitgenodigd voor een etentje. Laura en Tim voelen zich niet lekker in hun relatie, maar geen van beiden durft het uit te maken.
Pieter begrijpt niet dat zijn toekomstig schoonvader rustig blijft nu Sofie naar de Caraïben wil reizen om David terug te halen. Herman doet de tirade af als jaloezie. Pieter besluit daarop zijn strategie te veranderen. Sander is onder de indruk van de drive waarmee Lottes nieuwe ontdekking schildert.
David blijft Sofie op zijn eiland missen. Hij weet echter niet dat zij naar hem onderweg is. Pieter weet dit wel en is woedend. Herman maant zijn toekomstige schoonzoon aan tot kalmte, maar dit haalt niets uit. Ludo voelt aan dat zijn vrouw nog altijd verliefd is op Herman en hij wil de trip afblazen die hun huwelijk moet redden. Robby raadt Tim aan om Laura niet langer aan het lijntje te houden.
Pieter blijft boodschappen inspreken op de gsm van Sofie, die naar de Caraïben is gevlogen om David te zien. Hij is dolgelukkig met haar bezoek en laat haar zijn eiland zien voor ze samen naar Koksijde terugkeren. Stijn probeert Tessa te overtuigen om haar voorzitterschap bij het WAC op te geven, voor zichzelf en voor hun vriendschap. Tim is zodanig lief voor Laura dat het haar te veel wordt.
Lotte ziet een fantastische toekomst voor David als kunstschilder en ze polst of hij bereid is om enkele van zijn schilderijen op te hangen in haar galerie. De constante aandacht van Tim voelt bij Laura als verstikkend aan en ze besluit enkele dagen naar haar kot te gaan.
David bereidt met Lotte en Sander zijn tentoonstelling voor en hij is verrast dat er met zijn schilderijen geld te verdienen valt. Herman beslist om terug aan het werk te gaan. Ludo en Bea gaan op reis om hun huwelijk te redden en laten zolang de leiding van Welvapharma over aan hun zoon. Een oplossing zoeken voor het boekhoudkundig problem staat bovenaan het prioriteitenlijstje van Pieter.
Het gaat niet goed met oma Klaerhout. Terwijl Sofie de rest van de familie verwittigt, blijft Herman bij zijn moeder in het rusthuis. Andrea gaat terug in haar eigen huis wonen. Sanders bioritme is totaal ontregeld door de nachtshiften en hij heeft steeds meer last van vermoeidheid. Delphine krijgt Casper zover dat hij enkele liedjes zingt voor de kankerpatiëntjes in het ziekenhuis.
Andrea en Frederik brengen samen een gezellige avond door. Herman komt thuis met goed nieuws. Sofie krijgt het benauwd als ze bedenkt hoeveel er nog moet worden geregeld voor haar verlovingsfeest. Bea en Ludo zitten samen in de wellness, maar het is de vraag of hun huwelijk hier beter van wordt. Laura en Tessa vechten in `t Salon.
Frederik windt er geen doekjes om dat hij zich aangetrokken voelt tot Andrea. Zij wil hem geen valse hoop geven en maakt hem duidelijk dat ze op iemand anders wacht. Het zit David dwars dat Sofie nauwelijks naar hem omkijkt sinds hij haar opnieuw naar Koksijde is gevolgd. Hij besluit een schilderij ?Zonder Sofie? te maken en wil schilder Tom om raad vragen.
Lotte heeft David meegenomen naar Antwerpen. Hij kijkt zijn ogen uit in de grootstad en is onder de indruk van het kraakpand, waar schilder Tom Leffebure woont. Ludo heeft van zijn zoon het goede nieuws gekregen dat de boekhouding van Welvapharma is goedgekeurd en hij kan zich eindelijk ontspannen in de wellness.
Delphine heeft nood aan vaderlijke raad na haar discussie met Casper. Laura is erg suf en in de war na een bezoek van Tessa. Tim maakt zich zorgen en hij alarmeert Quinten en zijn oudste zus. Herman vertelt aan Sofie en Pieter dat hij de internetpolitie over de vloer heeft gekregen, die sporen heeft gevonden van de hacker die het systeem van Klaerhout Pharmaceutica heeft gekraakt.
Herman heeft het kapotgetrapte doek met de sensuele tekening van Sofie en David gevonden. De bezorgde vader dringt er bij Sofie op aan haar problemen met Pieter op te lossen. Laura wordt suf en verward wakker en ze besluit niet naar het examen te gaan. Tim wil solidair zijn en hij regelt doktersbriefjes. Bea en Ludo worden voor het eerst sinds lang naast mekaar wakker.
De tentoonstelling van Davids schilderijen is een groot succes. Zijn werken grijpen Christian gewoonweg naar de keel en Sofie is emotioneel als blijkt dat het 'Zonder Sofie'-doek is verkocht. David geniet ondertussen van de aandacht en vindt het leuk om te worden bewonderd.
David krijgt een eerste voorschot op zijn verkochte werken én hij tekent een exclusiviteitscontract. Voortaan zal hij enkel nog voor kunstpaus Steven schilderen. Pieter neemt het 'Zonder Sofie'-doek mee uit de galerie. Hij wil niet dat David er nog verder aan prutst. Sofie heeft hier gemengde gevoelens over.
David wil Sofie blij maken en hij koopt een spuuglelijke ring bij de juwelier. Lotte ontdekt dat David een exclusiviteitscontract heeft getekend bij Steven. Ze voelt zich gebruikt door de kunstpaus. Delphine is boos en gekwetst omdat Kasper haar verwijt dat ze kickt op zijn succes en besluit haar pijlen op David te richten.
Pieter wil dat Sofie de ring van David teruggeeft. Zij krijgt dat echter niet over haar hart. David heeft zijn zinnen gezet op een auto zodat hij naar al zijn tentoonstellingen kan rijden. Robby is bereid hem rijles te geven. Lotte en Sander ontdekken dat kunstpaus Steven ook de getalenteerde schilder Tom Leffebure wil inpalmen.
Pieter weet dat hij gisteren te ver is gegaan en hij probeert Sofie te paaien met een boeket. Feit is wel dat hoe dichter het verlovingsfeest komt, hoe minder Sofie David kan loslaten. Voor Pieter is dit een doorn in het oog en hij schakelt Delphine in. Robby bereidt David voor op zijn theoretisch rijexamen. Alles gaat goed, tot Tim naar de schuur komt.
Vandaag vieren de families Klaerhout en Wellens de verloving van Sofie en Pieter. De gasten worden ontvangen in de feesttent, die in de tuin van Sofies ouderlijk huis staat. De receptie is nog maar net aan de gang of er komen enkele moeilijkheden naar boven in de relatie van Sander en Lotte. Ook tussen Maarten en Hannelore, die door Herman is uitgenodigd, is de spanning te snijden.
Tijdens het verlovingsfeest waarschuwt Sofie haar jongere zus Delphine dat ze David met rust moet laten. Tim laat Laura de ganse avond aan haar lot over, met alle gevolgen van dien. Herman ziet met lede ogen dat Andrea en Frederik het goed met elkaar kunnen vinden. Hannelore geeft aan Maarten toe dat ze vooral voor hem is teruggekomen. Sander is jaloers op Lotte en David.
Pieter is bang om Sofie te verliezen aan David en hij stelt voor om op reis te gaan. Sofie ziet dit echter niet zitten. Heeft het feit dat Delphine bij David heeft geslapen hier iets mee te maken? Oma wordt geopereerd. Herman maakt zich sterk dat zijn moeder volledig zal herstellen, maar Sofie vreest het ergste. Hierdoor gaat David nadenken over leven en dood.
Pieter heeft een citytrip naar Rome geboekt. Sofie heeft het moeilijk om enthousiast te zijn, zeker nu David en Delphine zich samen amuseren. Ze heeft het ook moeilijk om van iedereen te horen dat haar leven vastligt nu ze met Pieter gaat trouwen. Ludo nodigt Andrea uit voor een glas in de Barresto. Ze amuseren zich samen en Andrea vergeet haar afspraak met Frederik.
Er is een last van Sofie's schouders gevallen sinds Pieter haar gisteren duidelijk gemaakt heeft dat hij het niet erg vindt dat ze meer tijd doorbrengt met David. Ze besluit een halve dag vrij te nemen om iets leuks te doen met David. Maar hij heeft andere prioriteiten, zoals zijn theoretisch rijexamen afleggen.
David maakt een schilderij om aan de examinator te geven. Hij laat zijn penselen echter snel vallen om met Delphine naar de Barresto te gaan. Sofie ziet hen daar en ze geeft David een veeg uit de pan. Maarten heeft beslist om met Hannelore te gaan praten. Tim wil tijd om over zijn relatie met Laura na te denken en zij stort haar hart uit bij Quinten.
De scherpe uitval van David heeft Sofie duidelijk gemaakt dat hij in haar een moederfiguur ziet en geen vriendin. Dat is Delphine wel en ze neemt hem mee naar een dancing. Hij amuseert zich op de dansvloer en toont veel interesse voor een xtc-dealer. Maarten en Hannelore hebben voor het eerst sinds lang een goed gesprek, waarbij zij zich opvallend gevoelig opstelt.
Sofie weet dat ze David moet loslaten en hem zijn eigen keuzes en fouten moet laten maken, maar toch heeft ze het er moeilijk mee. David heeft vandaag zijn theoretisch rijexamen en hij geeft de examinator een schilderij cadeau. Lotte en Sander zijn niet alleen een liefdeskoppel, maar vanaf nu ook zakelijke partners. Bij Klaerhout Pharmaceutica zijn de voorbereiding voor het colloquium aan de gang.
Tijdens de generale repetitie van het colloquium zijn er meningsverschillen tussen Bea en Herman aan de oppervlakte gekomen die moeten worden uitgepraat. Ondertussen verklaart Ludo heel direct zijn liefde aan Andrea. Zij is helemaal in de war en heeft nood aan een goeie babbel met Lotte. Steven laat zich gelden als manager van David, tot grote ergernis van de kunstenaar zelf en van Lotte.
Tessa probeert Quinten in te palmen op café. Sofie is kwaad op David omdat hij geld van haar heeft gestolen en hij is kwaad omdat de ring die hij voor haar heeft gekocht terug in de etalage van de juwelier ligt. Voor hem is dit het bewijs dat Sofie hem niet meer graag ziet en hij slikt een xtc-pil om zich terug blij te voelen. Frederik wil van Andrea weten waar hij staat.
Delphine heeft er spijt van dat ze niet meer tijd heeft doorgebracht met haar oma en nu is het te laat. Ze huilt uit bij David, maar die ziet maar één oplossing: een xtc-pil nemen om geen pijn te voelen. Tijdens het colloquium geeft Herman een emotionele speech en maakt Bea indruk op de aandeelhouders met haar toekomstvisie voor Welvapharma.
De dreiging is reëel dat het alzheimeronderzoek moet worden stopgezet. Pieter slaat zichzelf voor het hoofd omdat hij te veel met Sofie en dus te weinig met zijn werk bezig is geweest. Lotte wil van kunstenaar Tom weten of hij zijn ziel al aan kunstpaus Steven heeft verkocht. David en Delphine hebben beslist om een koppel te zijn en ook tussen Maarten en Hannelore is er geen gebrek aan romantiek.
David gaat met Tom op café, maar keert met een jonge vrouw terug naar huis. Nadat ze samen de nacht hebben doorgebracht, dumpt hij haar. Het zit Ludo hoog dat Bea door de aandeelhouders van Welvapharma is gevraagd om CEO te worden en hij verwacht van zijn vrouw dat ze het aanbod weigert. Maarten is ziek. Hannelore beslist hem te verzorgen en neemt hem mee naar haar hotel.
David krijgt eindelijk de beloofde auto van Steven. Toch willen David, Lotte en Sander van de kunstpaus afgeraken. Lotte wil dat voorzichtig aanpakken, maar Sander en David spannen samen en ondernemen meteen actie. Pieter licht zijn moeder in over de proeven op David, waardoor Bea beslist om het Alzheimeronderzoek niet stop te zetten.
Lotte is van slag door het telefoontje van haar vader. David kan alleen nog maar aan Sofie denken en hij wil van Delphine een tweede Sofie maken. Ludo wil van Andrea weten waarom ze zich zo voorzichtig opstelt. Lotte overtuigt Steven om het contract van David te versoepelen en in ruil daarvoor probeert zij de publicatie van het negatieve artikel te verhinderen.
Delphine wil aan David bewijzen dat niet alleen Sofie mensen helpt en ze neemt hem mee naar de kankerpatiëntjes. David is ontgoocheld omdat Sofie hem afwijst, maar dat betekent niet dat hij het opgeeft. Sofie en Andrea vrezen dat Herman zal hervallen in zijn pillenverslaving. Hun gebrek aan vertrouwen maakt hem kwaad. Tim en Robby zijn gelukkig samen, maar toch durft Tim zich nog niet te outen.
Delphine geeft haar zus het medisch dossier van Luna, het meisje met kanker. Sofie vindt het schoon dat Delphine zich het lot van Luna aantrekt, maar dat maakt niet goed wat ze met David doet. David praat ondertussen met kunstenaar Tom over zijn twee grote passies: Sofie en de schilderkunst. Liesbeth bekent aan Maarten dat ze er spijt van heeft dat ze destijds niet voor hem gevochten heeft.
Maarten wordt heen en weer geslingerd tussen Hannelore en Liesbeth en hij praat over zijn twijfels met Sofie. Zij weet precies hoe hij zich voelt. De gezondheid van Sander gaat zienderogen achteruit. Lotte dringt erop aan dat hij naar de dokter gaat. Bea beslist om het persbericht over de fusie te verspreiden. Pieter maakt voor Sofie een afspraak met een ontwerpster van bruidsjurken.
Delphine krijgt van Andrea goed nieuws: Luna kan aan een experiment met nieuwe kankermedicatie deelnemen. Tim doet schuchtere pogingen om zijn relatie met Robby niet te verstoppen voor de buitenwereld. David praat met Maarten over zijn kinderwens en zet daardoor Maarten aan het denken over zijn toekomst. Hannelore leidt de regisseur rond in de laboratoria van Klaerhout Pharmaceutica.
De nieuwe doeken van David vallen niet in de smaak bij Lotte. Ze vindt de schilderijen zelfs niet goed genoeg om in haar galerie te hangen. David heeft het moeilijk met de kritiek, maar beseft wel dat hij zijn werk heeft verwaarloosd. Bovendien krijgt hij een herinnering over zijn vader. Herman is razend op Bea omdat ze de fusie van hun bedrijven in de pers heeft gelekt.
David heeft een nieuwe herinnering aan zijn vader, maar hij durft niet te hopen dat er snel een hereniging volgt. Hij stort zich ook terug op zijn werk, maar dat is buiten Delphine gerekend. Zij overhaalt hem om nog één keer uit te gaan zodat ze haar 'rol' in de documentaire kunnen vieren. Een slechte zet, want het loopt helemaal fout.
David wordt beschuldigd van slagen en verwondingen en wordt in de cel opgesloten. Sofie en Delphine krijgen hierdoor knallende ruzie. Wat Sofie betreft is Delphine niet langer haar zus. Robby bekijkt zijn opties voor zijn toekomstige carrière. Tim voelt zich schuldig omdat hij bij zijn vader geen garanties kan afdwingen voor Robby's job.
Delphine geeft de filmploeg een rondleiding bij Klaerhout Pharmaceutica. Sofie heeft belangrijkere zaken aan haar hoofd, zoals hemel en aarde verzetten om David vrij te krijgen. Ze roept de hulp in van de gerenommeerde advocaat Hugo Merckx en overweegt zelfs om het slachtoffer uit zijn kunstmatige coma te halen.
De joint venture rond het Alzheimerproject wordt stopgezet. Sofie maakt zich zorgen omdat de families Klaerhout en Wellens met getrokken messen tegenover elkaar staan. Hoe passen zij en Pieter in dit plaatje? Tim heeft het moeilijk met het feit dat Robby overweegt om in Luxemburg te gaan werken. Hannelore wil dat Maarten hun relatie een eerlijke kans geeft.
Tijdens de familieraad van zowel de Wellens' als de Klaerhouts wordt beslist alles op alles te zetten om het Alzheimerproject binnen te halen. David zit nog altijd in de cel en hij voelt zich eenzamer dan ooit. Hij begint zelfs te huilen wanneer Maarten hem zijn schildersgerief komt brengen.
Maarten heeft besloten om bij Liesbeth en hun dochter Romanie in te trekken, maar David heeft nauwelijks aandacht voor zijn verhuis. Bea is vastbesloten om de biolijn in handen te krijgen, nu het Alzheimerproject bij de Klaerhouts blijft en ze rekent op de hulp van Pieter om haar doel te bereiken. Hij moet Hannelore over de brug halen.
David wordt het slachtoffer van een carjacking. Als de politie een verslag wil opmaken, toont David geen enkel vertrouwen. Ondertussen worden zijn schuur en Maartens bijhuis tot een grote ruimte omgevormd. Sofie is boos en bezorgd omdat Klaerhout te veel geld aan Welvapharma moet betalen voor het Alzheimeronderzoek en ze hoopt dat Pieter zijn ouders kan overtuigen het bedrag te verlagen.
Herman houdt familieraad om de verkoop van de biolijn aan Welvapharma te bespreken. Tim is zeer betrokken, Delphine kan het niets schelen en Sofie is boos op Pieter omdat hij haar niets heeft verteld. De jongeman die in elkaar werd geslagen, wordt uit zijn coma gehaald om een getuigenis af te leggen. Hij heeft zo veel pijn dat David het niet kan aanzien.
David buigt zich over de grote vragen des levens, net nu Sofie haar gevoelens voor hem een kans wil geven. Ook Pieter komt verrassend emotioneel uit de hoek. Het alzheimermedicijn lijkt aan te slaan. De bloeddruk van de testhonden blijft op peil. Ludo en Bea smeden plannen om Welvapharma zo goed mogelijk voor de dag te laten komen met het oog op de fusieplannen.
David wil van niemand hulp aanvaarden bij de inrichting van zijn atelier. Hij stort zich opnieuw op zijn schilderwerk en vraagt Maarten om te poseren voor een doek over zielsverwanten. Sofie wil aan David duidelijk maken wat ze voor hem voelt, maar beseft dat ze daarvoor eerst met Pieter open kaart moet spelen. Delphine vindt het vreselijk dat niemand haar op haar woord gelooft.
David stelt zijn eigen geboden op en die lijken niet alleen hem, maar ook iedereen rondom hem te helpen. Sofie wordt diep ongelukkig als ze haar trouwjurk past. Dit is niet wat ze wil. En het wordt er niet beter op als ze merkt dat haar vader te veel drinkt. Ook Andrea maakt zich zorgen over Herman. Delphine wil met Artsen Zonder Grenzen naar Libanon trekken.
Delphine vertelt aan haar familie dat ze met Nils naar het Midden-Oosten reist, waar hij een reportage gaat maken over Artsen Zonder Grenzen en zij vrijwilligerswerk gaat doen. Sofie en Andrea betrappen Herman met een fles sterke drank en een doos pillen. Terwijl Andrea Herman mee naar huis neemt, maakt Sofie de ganse nacht ruzie met Pieter.
Herman en Andrea zijn verbolgen over de artikels die in de krant zijn verschenen over Welvapharma en Klaerhout Pharmaceutica. Feit is dat de beurs meteen reageert en de aandelen van Klaerhout zakken met vijftien procent. Sofie neemt het Pieter kwalijk dat hij zijn ouders laat doen en ze verdraagt hem voorlopig niet in haar buurt.
De werken van David worden vlotjes verkocht. Toch voelt hij zich slecht want tussen de bezoekers en kopers zit er geen enkel vertrouwd gezicht. Hij verlaat teleurgesteld en boos vroegtijdig zijn eigen tentoonstelling. Tim en Robby hebben een discussie over Sven én over het feit dat Tim hun relatie geheim wil houden.
David is met zijn auto in de vaart gereden. Pieter aarzelt geen seconde en springt in het water. Tim heeft er hoe langer hoe minder een probleem mee dat zijn omgeving weet dat hij een relatie heeft met Robby. Hij weet alleen niet wat hij moet met de sms-berichten van Sven.
Andrea informeert Herman over het voorstel van Ludo om aan de slag te gaan bij Welvapharma. De vader van Lotte heeft financiële problemen, maar zij twijfelt om hem geld te lenen. Sander moet naar het ziekenhuis voor bijkomend onderzoek. David kan het vertrouwen tussen Maarten en Liesbeth herstellen.
Voor David is het een drama dat Lottes vader het schilderij van de duikerslamp heeft verkocht. Andrea zit er mee dat ze haar relatie met Herman nog langer stil moet houden omdat ze bij Welvapharma gaat werken. David wil Pieter bedanken omdat hij zijn leven heeft gered, maar hij kent geen maat en stelt zich opdringerig op.
David toont zich nog steeds erg dankbaar tegenover Pieter. Deze laatste wordt bang door het besef dat David nog niets vergeten is. Na een discussie met Robby zoekt Tim opnieuw contact met Sven en vertelt hem dat er een vacature vrij komt op de IT-afdeling van Klaerhout Pharmaceutica. Tijdens zijn zoektocht naar het schilderij van de duikerslamp brengt David een bezoek aan het museum.
David lucht bij Sophie zijn hart over zijn gevoelens voor Sofie en komt zo tot de conclusie dat hij een nieuwe liefde moet zoeken. Robby wil in alle rust de ruzie met Tim uitpraten, maar hij klapt dicht wanneer blijkt dat Tim hem bedrogen heeft. Pieter krijgt het benauwd wanneer David vertelt dat hij zich de spuiten met de groene vloeistof en de nachtelijke ontvoering herinnert.
Terwijl Pieter in het labo een nieuw middel samenstelt om Davids geheugen af te pakken, genieten Sofie en David van elkaars gezelschap. Voor haar is dit het perfecte moment om hem te vertellen dat ze hem nog altijd graag ziet. Jan bekent aan Lotte dat hij totaal berooid is, maar verzekert dat hij haar niet tot last wil zijn.
David heeft een black-out en is enkele dagen kwijt. Zo weet hij niet meer in welke omstandigheden hij verschillende van zijn schilderijen heeft vernield en gelooft hij niet dat Sofie hem getroost heeft zoals vroeger. Zij is ervan overtuigd dat hij veel te veel gedronken heeft, maar na een telefoontje van Maarten beseft ze dat er meer aan de hand is.
David kampt nog altijd met geheugenverlies en barst in tranen uit bij Lotte, zonder te weten waarom. Voor Pieter is dit nog niet voldoende en hij geeft David opnieuw een spuit. Lotte is triest omdat haar vader een opportunist blijkt te zijn. Wanneer Steven langskomt om haar ter verantwoording te roepen voor Davids knoeiwerk, is dat dan ook een slecht moment.
Sofie is ongerust omdat ze niet weet wat er aan de hand is met David en ze wil hem onderzoeken. Pieter is haar echter voor. Robby wil Tim zijn vrijheid teruggeven, zodat hij nog wat kan rondfladderen. Lotte en Maarten hebben een gezellige avond, maar beseffen dat ze vooral over hun lieven praten.
Sofie wil David geheugenstimulerende middelen geven, maar Pieter probeert dit te verhinderen. Ook Delphine is van mening dat er grotere problemen in de wereld zijn dan de black-outs van David. Tim ziet verschrikkelijk af van de breuk met Robby. Laura en Quinten hebben met Tim te doen en proberen hem op te monteren.
De hacker, die uit de computers van Klaerhout Pharmaceutica gegevens heeft gestolen, is opgepakt. Dat is vooral slecht nieuws voor Pieter want er is ook een robotfoto van de opdrachtgever gemaakt. Pieter is er niet gerust in en zeker niet wanneer Herman overal in het gebouw kopies van de robotfoto laat ophangen. De reportage die Nils van Klaerhout Pharmaceutica heeft gemaakt, wordt getoond.
Delphine en David werken met passie aan hun gezamenlijk project: een verhalen- en prentenboek voor kinderen. Toch bekruipt David weer de drang om op zoek te gaan naar de liefde. Hij belandt zo in de hoerenbuurt. Lotte heeft Maarten en Liesbeth uitgenodigd voor een etentje. Andrea is onder de indruk van de cijfers die haar bij Welvapharma worden voorgelegd.
David stort zich terug op zijn schilderwerk voor Delphines verhalenboek. Ondertussen bespreken de Klaerhouts zijn toekomst. Pieter is razend door een interview met David in een magazine en Herman is in shock wanneer hij verneemt dat David naar de hoeren is geweest. De ondernemer vreest dat de pers hier lucht van zal krijgen en dat Klaerhout Pharmaceutica in de klappen zal delen.
David is overstuur omdat hij zijn belofte aan Maarten niet kan nakomen. En net nu vraagt Bea hem om mee te werken aan nieuwe producten voor de biolijn. Sofie begrijpt niet dat haar vader niet meer afstand van Andrea neemt sinds ze bij Welvapharma werkt. Sander en Jan werken samen in de galerie. Delphine heeft met succes haar verhalenboek voorgesteld bij de uitgever.
In de krant staat een artikel over Davids bezoek aan de meisjes van plezier en zijn druggebruik. De gevolgen zijn groot, voor David en voor iedereen in zijn omgeving. Herman is van mening dat David de reputatie van Klaerhout Pharmaceutica in de problemen brengt en wil dat hij zo snel mogelijk verhuist. Pieter en Delphine hebben het ook met David gehad. Alleen Tim, Maarten en Sofie steunen hem nog.
Sofie heeft Lotte overtuigd om de werken van David toch tentoon te stellen en zet de uitgever onder druk om het boek van Delphine en David alsnog te publiceren. Pieter is van mening dat Sofie beter haar tijd zou stoppen in het zoeken naar een huis. En David laat hij zeer duidelijk verstaan dat hij teveel is in Koksijde.
David beseft dat hij nog nooit heeft geprobeerd te begrijpen waarom mensen bepaalde dingen doen. Sofie hoopt dat dit de laatste stap is die David nodig heeft om hier gelukkig te kunnen zijn. Het geduld van Pieter raakt op. Hij wil dat David naar Antwerpen verhuist en nog liever vandaag dan morgen. Maarten spreekt met Liesbeth over Hermans vraag om de beursschommelingen te analyseren.
Pieter en Sofie gaan samen op huizenjacht, maar hij is te laat op de afspraak. Een villa die volledig naar Sofie's smaak is, wordt hierdoor voor haar neus verkocht. Terwijl Tim zich te pletter blokt, broedt Stijn op een plan om wraak op hem te nemen. Delphine is klaar voor de volgende stap in haar carrière: een talkshow presenteren.
Herman Klaerhout haalt opgelucht adem wanneer Maarten nu toch bereid is om de beursschommelingen te analyseren. Sander heeft leukemie, maar tot grote wanhoop van zijn lief en zijn moeder weigert hij reguliere medicatie in te nemen. Tim zit met de handen in het haar wanneer hij op YouTube het filmpje ziet waarin het lijkt alsof hij een dealer is.
Maarten verdiept zich in het beursdossier van Klaerhout Pharmaceutica en ontdekt wie er achter de beursdalingen zit. David volgt de raad van Maarten op en hij wil zijn naam zuiveren door zijn versie van de feiten aan de pers te vertellen. Tim voelt zich alleen op de wereld, maar het telefoontje van Robby tovert weer een glimlach op zijn gezicht.
Bea wil de biolijn verkopen en denkt dat Herman wel geïnteresseerd is, maar hij twijfelt nog. Tim beseft nu echt dat hij met Robby en met niemand anders verder wil. Delphine en David bereiden zich voor op de talkshow tijdens de tentoonstelling in Lot 40. Sander kan er jammer genoeg niet bij zijn omdat hij weer maar eens oververmoeid is. Schilder Tom Leffebure verrast David met een bezoek.
Sofie vertelt David dat hij beter kan verhuizen. Hij is er echter van overtuigd dat ze bij elkaar horen en is niet van plan zijn koffers te pakken, tot grote ergernis van Pieter. Tim staat er helemaal alleen voor. Andrea krijgt een vast contract bij Welvapharma aangeboden en Maarten zal proberen om Welvapharma's volgende zet op de beurs te voorspellen.
Sofie en Pieter kiezen hun huwelijksgetuigen en bereiden zich voor op de ondertrouw. Deze stap zet Sofie echter alweer aan het denken. Robby slaagt erin om in te breken in de computer van Stijn en vindt er de originelen waarop de YouTube-filmpjes die Tim in diskrediet brengen, zijn gebaseerd. Maarten bijt zich vast in het beursdossier van Klaerhout Pharmaceutica.
Het huwelijk van Sofie en Pieter wordt officieel aangevraagd. David heeft het er moeilijk mee en gaat uitwaaien aan zee. Robby spreekt Tessa en Quinten aan over hun houding tegenover Tim. Herman vraagt aan Andrea om geen contract met Welvapharma te ondertekenen. Ondertussen bedenkt Maarten met enkele ex-collega's een plan om met Klaerhout Pharmaceutica uit de negatieve beursspiraal te geraken.
Sofie en David genieten van enkele mooie momenten samen. Ludo ziet hen toevallig op het strand en licht meteen zijn zoon in. Lotte blijft hard voor Sander en wil hem niet in huis zolang hij geen medicatie neemt. Haar vader vindt haar tactiek niet de juiste. Robby beslist om niet meer te hacken, hoewel dat Tim zou kunnen helpen.
Sofie maakt David duidelijk waar de lijn ligt waarover ze niet wil gaan. Dit neemt niet weg dat Pieter kwaad op haar blijft en afstand neemt. Herman ontdekt het YouTube-filmpje dat zijn zoon compromitteert. Hij gelooft in Tims onschuld en helpt hem en Robby door de internetpolitie te contacteren. Hannelore neemt contact op met Herman Klaerhout.
Sofie stelt duidelijk haar grenzen. Ze kiest voor Pieter en wil met hem op prehuwelijksreis vertrekken. David verwerkt zijn emoties in een schilderij en belt naar zuster Rita om te praten. Sanders homeopathische dokter Franky wil Sofie inschakelen om samen naar de oorsprong van de farmacie op zoek te gaan. Delphine wil zich grondig voorbereiden op haar talkshow.
David heeft met zuster Rita een gesprek over geloven en de liefde. Sofie is razend op Pieter als ze hoort dat die nog bloed van David heeft genomen toen hij in het klooster was. Maarten vertelt Herman dat de toestand bij Klaerhout Pharmaceutica dramatisch is. Alleen via de beurs kan Maarten het bedrijf eventueel redden, maar dan zet hij zijn relatie met Liesbeth op het spel.
David beseft voor het eerst dat hij jaloers is op Sofie en Pieter. Hij begrijpt nu ook waarom Sofie zo vreemd reageerde toen hij met andere vrouwen was en besluit daaruit dat Sofie hem ook echt graag ziet. Lotte en Sander krijgen een ultimatum van kunstpaus Steven. Hij wil zijn contract met David verbreken in ruil voor de galerie. Tim krijgt bezoek van een razende Stijn.
David gaat op zoek naar Sofie. Hij wil dat ze toegeeft dat ze hem graag ziet. Op datzelfde moment probeert Pieter op Sofie in te praten. Casper komt Delphine feliciteren met haar eerste tv-optreden. Haar vriendinnen reageren erg afgunstig. Tim verneemt van de internetpolitie dat het originele filmpje op de computer van Stijn werd gevonden.
David neemt Sofie mee naar het domein van de Klaerhouts en toont haar alle plekken die voor hem bijzonder zijn en die hem herinneren aan dingen die ze samen hebben gedaan. Hij wil dat ze toegeeft dat ze hem altijd al graag gezien heeft. Tim gaat naar school, waar Robby het originele captagonfilmpje in de aula afspeelt. De studenten reageren verrast en Stijn daagt Tim uit.
David heeft het moeilijk om te accepteren dat Sofie niet van hem houdt. Pieter gaat ondertussen door met de voorbereidingen van zijn huwelijk. Herman en Andrea kondigen officieel aan dat ze een relatie hebben en dat nieuws valt in goede aarde. Andrea gaat terug aan het werk bij Klaerhout Pharmaceutica. Robby overweegt om hetzelfde te doen.
Sofie speelt open kaart met Pieter over haar twijfels. Wanneer Pieter David betrapt terwijl hij op zoek is naar bewijzen van Sofies liefde voor hem, komt het tot een schermutseling tussen de twee mannen. Tim wil de ouders van Robby contacteren en Lotte verdenkt haar vader van diefstal. Jan voelt zich gekwetst door deze beschuldiging.
Sofie besluit tijd voor zichzelf te nemen om in alle rust een beslissing over haar toekomst te kunnen nemen. Maarten begeeft zich op de beurs. Tim heeft het er moeilijk mee dat hij zo weinig van Robby's vrienden en familie afweet. Delphine twijfelt of ze door kan gaan met haar talkshow. Lotte zoekt een manier om het weer goed te maken met haar vader.
David weet wie de man op de robotfoto is en hij licht Tim in. Sofie is jaloers wanneer ze David en Sophie samen ziet dineren. Pieter ziet zijn toekomstplannen in duigen vallen. Andrea trekt in bij de Klaerhouts. Stijn en Fien bundelen de krachten om zich op de Klaerhouts te wreken. Lotte probeert Sander te overtuigen om haar vader medezaakvoerder van hun kunstgalerie te laten worden.
Sofie heeft haar keuze gemaakt en breekt met Pieter. Ze blijft vervolgens bij David overnachten. Herman confronteert Pieter met de robotfoto. Tim breekt in in het kantoor van zijn vader om het personeelsdossier van Robby in te kunnen kijken. Delphine en Janosch zien elkaar terug.
Herman toont de robotfoto aan Sofie. Zij besluit het zekere voor het onzekere te nemen en gaat achter Pieter aan. Pieter bedreigt zijn ouders: als hij ten onder gaat, sleurt hij hen mee. Sander gaat akkoord om Jan medezaakvoerder te maken van hun bvba. Lotte besluit het contract met Steven Verhoedt te ondertekenen. Het komt tot een stomende ruzie tussen Robby en Tim. Robby vertrekt.
Pieter kan geen kant meer uit. Nu Sofie zijn experimenten op David heeft ontdekt, doet hij er alles aan om een straf te ontlopen en daarvoor is hij bereid om ver te gaan. David wil zich integreren in de maatschappij en gaat op zoek naar een job, maar voorlopig zonder succes. Sofie heeft het gevoel dat ze David moet loslaten en dat ze er helemaal alleen voor staat.
David verliest de moed omdat hij nergens aan de slag kan. Herman heeft medelijden met David en bezorgt hem een job in de schoonmaakploeg. In het lab van Sofie ontdekt hij vervolgens het dossier met zijn naam erop. Andrea geeft aan de ethische commissie door dat er illegale proeven op David zijn uitgevoerd. Bea probeert te redden wat er te redden valt voor Welvapharma.
David denkt dat Sofie op de hoogte was van de proeven die op hem uitgevoerd zijn. Wanneer hij vervolgens op de eerste dag van zijn nieuwe job al ontslagen wordt, ziet David het niet meer zitten. Hij gaat niet naar huis en slaapt bij een zwerver op het strand. Pieter wil zijn onderzoeksgegevens bemachtigen en ermee naar het buitenland vluchten. Hij breekt in bij Klaerhout Pharmaceutica.
David wil nog enkele zaken afhandelen alvorens voorgoed weg te gaan. Hij maakt het ook uit met Sophie, want hij gelooft niet meer in de liefde. Pieter steelt alle bewijsmateriaal uit Klaerhout Pharmaceutica en slaat op de vlucht. Hij wordt echter opgepakt op de luchthaven. Wanneer blijkt dat Pieter zijn schuld niet meteen toegeeft, is Sofie triest en verdrietig.
David vertelt zijn versie van de feiten aan de politie. Hij denkt dat Sofie medeplichtig is. Noch de politie noch David hebben oren naar Sofies uitleg omdat Pieter hetzelfde verhaal vertelt. Hij deed alles op aansturen van de familie Klaerhout en vooral van Sofie. Sofie wordt in staat van beschuldiging gesteld. David wordt helemaal gek van alle emoties.
David beslist om weg te gaan. Hij gaat in Antwerpen bij Tom Leffebure wonen, weg van alles en iedereen. Sofie probeert hem om te praten, maar zonder succes. Ze schakelt Maarten in, maar die wil David niet ompraten. Hij vindt dat ze Davids beslissing moeten respecteren. Ludo wordt door de politie meegenomen voor verhoor. Hij probeert een deal te sluiten met de inspecteur.
David komt aan bij Tom Leffebure. Hij wil in het kraakpand komen wonen. Tom vindt het jammer dat David zijn geloof in de mensen en in de liefde kwijt is. Sofie krijgt het moeilijk wanneer haar trouwjurk wordt geleverd en ze met de harde realiteit wordt geconfronteerd: ze is nu zowel Pieter als David kwijt. Sander en Lotte zijn naar Andrea's appartement verhuisd.
David zit moedeloos in het kraakpand bij Tom Leffebure. Hij is ziek van verdriet. Tom probeert hem op te beuren. David beseft dat hij zich maar goed voelt als hij andere mensen kan helpen. Herman wil een hypotheek nemen op zijn eigendom om zo het onderzoek van Andrea te financieren. Zijn kinderen steunen hem daarin. Andrea wil niet dat Herman zo'n groot risico neemt.
Herman, Andrea en Sofie zijn op Klaerhout Pharmaceutica voor een vergadering met de ethische commissie. Sofie wil vooral dat het Alzheimeronderzoek kan doorgaan, desnoods bij een ander bedrijf. Hannelore doet haar verhaal, over haar affaire met Pieter, over de hacker, over de chantage en over het dossier van Meneer De Wilde. Tim verneemt dat de zwangerschapstest van Laura toch positief was.
Sofie sluit het hoofdstuk Pieter definitief af. Ze annuleert het huwelijk en gaat Pieter in de gevangenis bezoeken. David gaat met Tom de stad in. Hij wil de haven zien. Uit het onderzoek van de ethische commissie blijkt dat Pieter alleen heeft gehandeld. Sofie wordt dus van alle blaam gezuiverd.
Nadat Sofie afscheid heeft genomen van Pieter, beseft ze dat ze nu ook van David afscheid moet nemen. Janosch richt zijn pijlen nog steeds op Delphine. Herman vraagt Andrea ten huwelijk. Nu Lot 40 is afgebrand, neemt Lotte afscheid van haar verleden.
Sofie neemt op haar manier afscheid van David. Herman en Sofie worden door de ethische commissie vrijgesproken. Maarten maakt het weer goed met Liesbeth. Herman en Andrea melden het nieuws van hun verloving aan Sander en Lotte. Het lachen vergaat Andrea snel, wanneer Sander vertelt wat zijn plannen met Lotte zijn.
Sofie wil David het mooiste cadeau ter wereld geven: hem terug in contact brengen met zijn ouders. Na het ontroerende weerzien met Christian beseft David dat hij voor altijd met Sofie wil samen zijn. Zal de échte liefde zegevieren en David en Sofie voorgoed verenigen? Ook Delphine en Janosch maken hun keuze. Lotte keert terug op haar stappen en gaat op zoek naar een galerij in Koksijde.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.