Gina & Chantal

Gina & Chantal

Achter de gevel van Gina gaat een geheim schuil. Samen met haar poetsvrouw Chantal en rijke vriendinnen Eve en Nicky, wordt Gina meegesleurd in een mysterie dat de hele villawijk in de ban houdt.

Afleveringen

10 afleveringen

'Dit programma kan achterhaalde stereotypes of taal bevatten. Het wordt aangeboden zoals het destijds is gemaakt en voldoet mogelijk niet meer aan de huidige normen en waarden van de Vlaamse samenleving.' --- In een chique villawijk kan het contrast tussen Gina, de echtgenote van de welgestelde zakenman Mark, en haar poetsvrouw Chantal, niet groter zijn. Gina geniet samen met haar villawijk-vriendinnen Nicky en Eve met volle teugen van 'het goede leven', terwijl Chantal schulden heeft en het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen.
Gina is kapot van verdriet door wat Mark overkomen is. Ze had en heeft nog steeds geen flauw benul dat haar man in geldnood zit en legt dan ook de link niet met de bom biljetten die ze in de brievenbus terugvond. Wel is ze vastbesloten om uit te zoeken wat er allemaal aan de hand is.
Marks schuldeiser jaagt zowat al zijn vrienden en familieleden de stuipen op het lijf. Hij wil zijn geld terugzien, en wel nu. Gina beseft dat haar echtgenoot allerlei zaken voor haar achterhield en weet niet meer wat ze van hem moet denken. Ze vindt steun bij haar poetsvrouw Chantal. Deze laatste komt ondertussen onfrisse zaken te weten over Gina's vriendinnen Eve en Nicky.
Gina en Chantal proberen met de hulp van Chantals vriend Henk, Marks schuldeiser te ontvluchten. Maar dat is uitstel van executie: Gina moet de 250.000 euro bijeen zien te sprokkelen maar ze komt nog 75.000 euro te kort. Chantal heeft een dubieus idee. Patrick en Michel worden zenuwachtig en schaduwen Gina. Een actie die desastreuze gevolgen kent.
Patrick en Michel weten dat Gina zal blijven graven tot ze weet waarom haar man afgeperst werd, en dan hangen ze allebei. Patrick bedenkt een plan om Gina iets op de mouw te spelden. Nicky ontdekt Eves geheim.
Gina vindt troost bij Chantal. Nicky is boos op Patrick omdat hij haar berichtjes niet meer beantwoordt. Chantal vraagt Henk om haar te helpen de waarheid uit te spitten, maar die is op zijn tenen getrapt dat hij enkel mag opdraven als ze hem nodig heeft voor iets. Eve ontdekt dat haar man een affaire heeft.
Carl, de schuldeiser van Mark, laat het huis van Patrick vol verborgen camera's en microfoons hangen. Patrick wordt nerveus en wil Chantal uit de buurt omdat ze te veel weet en Gina opjut. Hij bedenkt een plan om van haar af te geraken. Maar hij krijgt nog meer zorgen wanneer ook zijn bedrog uitkomt.
Chantal verdrinkt in de aanmaningen tot betalingen en ziet het allemaal niet meer zitten. Patrick wil zijn vrouw terug én daarbij ook zijn geld. Om dit doel te bereiken probeert hij Michel ervan te overtuigen samen te werken. Carl, de schuldeiser van Mark, infiltreert bij Eve.
Eve heeft het gehad met het bedrog van haar echtgenoot en kiest resoluut voor een ander leven. Maar daar heeft ze wel centen voor nodig. Véél centen. Patrick is bloednerveus en wil op zijn beurt maar één ding: zijn koffer geld. En wel meteen, voor het te laat is. De vrouwen willen eindelijk de waarheid van hun mannen horen: waar komt al dat geld vandaan?
Michel en Nicky pakken hun spullen om te vluchten naar het buitenland, maar dat is buiten Patrick gerekend. Gina ontdekt dat Carl haar 100.000 euro gestolen heeft en schakelt Chantals hulp in om het geld terug te krijgen. Ze beseffen echter nog niet in welk wespennest ze terecht zullen komen en hoe gevaarlijk de situatie is.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.