Code van Coppens

Code van Coppens

Wat gebeurt er als je twee BV-duo's een escaperoom vol mysteries instuurt? Staf en Mathias Coppens dompelen bekende gasten onder in een wereld vol wetenschappelijke experimenten.

10 afleveringen

1. Tirol

Nora Gharib en Danira Boukhriss Terkessidis vertrekken net als Andy Peelman en Dina Tersago op skivakantie naar Tirol. Hun missie: de après-skibar bovenop de berg zo snel mogelijk desinfecteren. Voor Dina, Nora en Danira wordt het de allereerste keer ooit op skilatten.

2. Zoo

Dit tripje naar de zoo zullen goede vrienden Adriaan Van den Hoof en Jeroen De Pauw én 'The Voice Kids'-collega's Laura Tesoro en Gers Pardoel niet snel vergeten. Beschikken ze over stalen zenuwen en doorstaan ze een afdaling in een put vol gevaarlijke slangen? Durven ze met hun hoofd door een bak vol sprinkhanen en vieze vliegen?

3. Noodlanding

Imke Courtois en Dominique Persoone zijn net als Giovanni Kemper en Bab Buelens Amerikaanse spionnen. Ze stappen op een vliegtuig naar Washington, maar komen onderweg in zwaar onweer terecht. Een noodlanding brengt hen naar het midden van de jungle. Halen ze tussen de kannibalen en vogelspinnen hun innerlijke Tarzan boven? Of zitten ze voor altijd vast in de rimboe?

4. Hemel & hel

Staf en Mathias sturen het team van 'Safety First' naar het hiernamaals. Matteo Simoni en Bruno Vanden Broecke strijden tegen Ruth Beeckmans en Tim Van Aelst. Beide teams arriveren tussen hemel en hel. Wacht hen het vagevuur? Eten ze voor altijd rijstpap met gouden lepeltjes? Of brengt 'discipline, dedication and friendship' hen verlossing en grijpen ze hun tweede kans?

5. Titanic

Staf en Mathias hebben deze keer écht kosten noch moeite gespaard. Speciaal voor Natalia en Jef Neve én Bart Kaëll en Julie Van den Steen doken ze 3.800 meter diep de Atlantische Oceaan in om daar de Titanic op te vissen. Vol goede moed vertrekken de bekende duo's op reis, maar al snel slaat het noodlot toe.

6. Nonnenschool

Conner Rousseau laat zich samen met Guga Baùl gewillig opsluiten in het Onze-Lieve-Vrouw-Coppens College. Conner en Guga nemen het op tegen An Lemmens en Ann Van Elsen. Zij schreeuwen moord en brand wanneer ze hun grootste angsten realiteit zien worden. Zuster Ursula dwaalt namelijk na al die jaren nog steeds rond op de school en heeft geen zin in pottenkijkers.

7. Chinees Restaurant

Koen en Kris Wauters spelen tegen Jelle en Clara Cleymans. Staf en Mathias ketenen hen vast in de achterkamer van een Chinees restaurant. Tijdens een schokkend voodoo-spel moeten Koen en Jelle, hun broer en zus blindelings vertrouwen. En dat blijkt toch wat moeilijker dan gedacht.

8. Bakkerij

Ingeborg Sergeant vormt een team met 'Bartje' Christophe Stienlet, een heuse 'Schuif Af'-reünie dus. Ze nemen het op tegen Maarten en Dorothee van de ochtendshow op Qmusic. Beide duo's starten gekneveld in een gesaboteerde bakkerij. De draaiende deegmolen vol bloem en de katapulten geladen met slagroomtaarten zijn lang niet de enige obstakels die de kandidaten moeten overwinnen.

9. Kerst

Speciaal voor '30 jaar Familie' nemen Aaron Blommaert en zijn tv-vader Kürt Rogiers het op tegen Bieke Ilegems en Erik Goossens. Staf en Mathias steken de 'Familie''-acteurs in geschenkverpakking en sturen hen op naar Santa Kees, de broer van de Kerstman. Onderweg loopt niet alles soepel, waardoor de immer rustige Kürt Rogiers in complete 'beest-modus' gaat.

10. Hoogtepunten

Staf en Mathias blikken terug op de drie afgelopen seizoenen van de 'Code van Coppens' en hebben daarnaast nog heel wat niet vertoonde beelden en extra's in petto.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.