Dat Eet Dan Gelukkig Zijn

Dat Eet Dan Gelukkig Zijn

Voetjes onder tafel en eten wat de pot schaft. Niemand doet het zo goed als Bockie De Repper. Hij trekt op een culinaire queeste door Vlaanderen om te achterhalen wat er bij de gewone Vlaming dagelijks op de eettafel verschijnt.

Afleveringen

8 afleveringen

Bockie gaat op culinaire queeste in het middeleeuwse Brugge. Daar doet hij een iets minder middeleeuwse Sprite-challenge met het gezin Bollé. Ze gaan samen op zoek naar de boerder der boeren en ze eten pistolets met een overvloed aan charcuterie. En wie Brugge zegt, zegt Dominique Persoone. Hij heet Bockie dan ook hartelijk welkom in zijn geliefde stad.
Bockie eet zich een weg door de suikerstad Tienen. Maria en Willy drinken al 58 jaar samen porei-soep, en doen dat vandaag samen met Bockie. Tot Bockies geluk blijft het niet bij soep en krijgt hij ook puree met een varkenshaasje. Kleindochter Lynn en haar alpaca's krijgt hij erbovenop. Soepergeslaagd, als je het Bockie vraagt. Nikita en Geert leven van de liefde en lekker eten.
Bockie de Repper belt in Lier aan bij Leo. Hij geniet elke dag van een driegangenmenu in het woonzorgcentrum en laat Bockie daarvan meeproeven. Bockie wordt door de medebewoners van Leo op zijn manieren gewezen, maar dat weerhoudt hem niet om te smullen van alles wat de grootkeuken te bieden heeft. - Bockie gaat langs bij bekende Lierenaar Ian Thomas.
Bockie gaat op pad in Brasschaat. Hoewel Brasschaat en Aalst geografisch en cultureel heel ver uit elkaar liggen, voelt hij zich er al snel thuis. De familie Leyssens toont hoe je barbecuet en aan de keukentafel van ex-miss Nele Somers wordt het op z’n Bockies weer lekker awkward. Verder geniet Bockie van een heerlijke chocoladereep met Gerda en smult hij van Neles shakshuka.
In Oostende bezoekt Bockie het artistieke gezin van Joke en Augustijn. Zij rollen sushi voor hem. Nadien blijft hij in Aziatische sferen en schuift hij aan tafel aan voor een hotpot, of volgens Bockie: een Aziatische fondue. Burgervader Bart Tommelein serveert Bockie een Oostends bier met garnalen en leert hem 'duwn, droain en trekn'.
Bockie strijkt neer in Genk. Hij haalt er zijn beste Italiaans boven bij Vincenzo Bongiorno, die hem trakteert op een heerlijke Italiaanse aperitivo. Bockie laat zich iets té goed gaan, maar heeft zoals altijd nog een plaatsje over voor wat pasta. Vincenzo eet Bockie onder tafel, maar de Oekraïense Jos en zijn vrouw Irène doen nog straffer: ze drínken Bockie onder tafel.
Sint-Niklaas verrast Bockie met de rasechte horecaondernemer Marc. Hij vecht al een aantal jaar tegen kanker, maar is desondanks niet weg te slaan van het podium, waar hij de longen uit zijn lijf zingt. Ze klinken op de eeuwige jeugd en de onvergankelijke schoonheid. Brenda is verknocht aan de Vlaamse keuken, maar serveert een Marokkaanse schotel.
In de laatste aflevering van dit seizoen gaat Bockie op bezoek bij de enige echte Sergio Quisquater. Sergio is op dieet en als je goed zoekt, vind je ook groenten tussen de kippenballetjes die hij Bockie voorschotelt. Ook in Antwerpen eet Bockie soep, de lekkerste pompoensoep uit heel zijn leven. In Brugge schuift Bockie aan aan de tafel van Vivian en haar man Ronny.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.