Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek ... in het rustige kuststadje Wittekerke, waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

76 afleveringen

Marie-Jeanne heeft in Jimmy's kamer bewijs gevonden van zijn illegale autohandel. Een heftige discussie breekt los wanneer ze hem hiermee confronteert. Georges is op het gemeentehuis in de bloemetjes gezet. Hij valt echter van zijn wolk wanneer hij thuis Ricardo aantreft. aan bij zijn minnares Camilla.
Joke en Georges vinden het lichaam van Marie-Jeanne. Ze moet met het hoofd op de rand van de tafel zijn gevallen. Georges gelooft echter niet dat het om een ongeval gaat. De dood van Marie-Jeanne laat in Wittekerke niemand onberoerd. Magda is hysterisch, ook omdat Georges weigert terug naar huis te komen. Intussen blijven de passionele nachten met Ivo voor Camilla niet zonder gevolgen.
Hoewel de politie geen bewijs heeft kunnen vinden, is Georges er zeker van dat Jimmy betrokken is bij de dood van Marie-Jeanne. De oud-agent blijft hardnekkig naar de nodige bewijzen zoeken. Sam en Frank brengen samen een gezellige avond door. Joke en Sneyers weten niet wat er met het café zal gebeuren. Moeten ze uitkijken naar ander werk? Maggie probeert intussen Bart te beschermen tegen Jimmy.
De politie-inspecteur gelooft Georges wanneer hij vertelt dat Jimmy volgens hem betrokken is bij de autodiefstallen. Maar omdat er geen harde bewijzen zijn, kan er niets ondernomen worden. Jimmy zelf wordt rusteloos. Hij wil zo snel mogelijk Wittekerke verlaten, maar niet voordat hij de 30 miljoen van Bart op zak heeft.
Georges zet verbeten zijn onderzoek verder. Hij voelt Jean opnieuw aan de tand en probeert ook een reactie van Jimmy uit te lokken. Camilla twijfelt nog steeds of ze het kind zal houden. In elk geval houdt ze zich op zakelijk vlak gedeisd. Marcel en Joke ruimen intussen de kamer van Marie-Jeanne op en Maggie praat met Sam over de problemen van Bart.
Max staat op straat oog in oog met een gewapende en gemaskerde overvaller. Ook Magda is ter plaatse. Zij wil een schietpartij voorkomen en loopt zonder kijken de straat over. Een ongeval is niet te vermijden. De gangster maakt van de commotie gebruik om te vluchten. Ondertussen gaat Georges opnieuw met Jean praten. De cafébaas wil zijn vel redden en gaat over tot bekentenissen.
Jimmy is gearresteerd, maar de agenten van Wittekerke hebben meteen nog een andere opdracht. Ze moeten namelijk Bart terugvinden, die nog steeds spoorloos is. Magda verblijft nog altijd in het ziekenhuis. Hoewel Bart verantwoordelijk is voor haar verwondingen, blijft ze zich zorgen over hem maken. De inwoners van Wittekerke nemen intussen afscheid van Marie-Jeanne.
Na de crematie gaan Joke en Sneyers in de duinen op zoek naar de mobilhome van Marcel. Ze vinden alleen Barts motor waarop flink wat bloedspatten zitten. Joke weet dat Bart labiel is en vreest het ergste. Hij houdt intussen ook Maggie en Frank gegijzeld. Max wil Caro ten huwelijk vragen, maar vindt het gepaste moment niet.
Sam ontdekt dat haar man Ivo een affaire heeft met Camilla. De anders zo rustige psychologe is in alle staten. Voor Joke en Marcel wordt het almaar moeilijker om hun gevoelens te negeren. Sneyers is woedend omdat de plannen in verband met het tehuis afgeblazen zijn. Caro krijgt de resultaten van de medische controle en Bart verblijft nog altijd in het ziekenhuis.
Max zit in zak en as nu Caro de verlovingsring heeft geweigerd. Sam is nog niet gekalmeerd. Ze wil niet langer samenleven met een man die haar bedriegt. Magda en Georges maken volop toekomstplannen nu ze uit het ziekenhuis ontslagen is.
De Schorre gaat opnieuw open. Cafébazin Joke is bloednerveus en ziet allerlei rampscenario's voor ogen. Gelukkig staat ze er niet alleen voor en zal Marcel de administratie voor zijn rekening nemen. Hij zet ook de zoektocht naar Jokes dochter verder.
Caro is bij Magda en Georges ingetrokken. Momenteel kennen alleen zij haar geheim. Caro wil dat zo houden, hoewel ze beseft dat Max het zeer moeilijk heeft. Hij voelt zich inderdaad ellendig en zoekt troost in de drank. Ook het huwelijk van Ivo en Sam lijkt niet meer te redden.
Georges vertelt Max het geheim van Caro. Het slechte nieuws komt zeer hard aan en maakt een waaier aan emoties los. Bart en Maggie vertrekken naar Engeland, waar ze een nieuw leven willen opbouwen. Valerie bespreekt met haar oom Laurent de ambitieuze plannen die ze in Wittekerke wil realiseren.
Max en Caro willen volop genieten van de tijd die hen rest. Max wil elke seconde van de dag bij zijn geliefde zijn en laat Georges het politiekantoor openen. Die krijgt meteen met een verdwijningszaak te maken. Sneyers is totaal de kluts kwijt wanneer hij verneemt dat Caro ziek is.
Max kan niet aanvaarden dat Caro er binnenkort niet meer zal zijn en probeert haar te overtuigen om zich toch te laten behandelen. Voor Caro is dat uitgesloten. Haar hoofddoel is genieten van elke minuut die ze heeft. Sam en Ivo zijn intussen in een pijnlijke echtscheidingsstrijd verwikkeld.
Valerie en Camilla denken na over hun plannen voor Wittekerke. Een groot hotel of beautyfarm met zicht op zee lijkt hen wel wat. Om het project te realiseren, moet een flink aantal huizen opgekocht en daarna gesloopt worden. Intussen heeft Ivo alle sloten van het huis verwisseld,
De volksvergadering in De Schorre is een fiasco geworden. Sneyers kon zich niet verweren tegen de burgemeester en de jonge idealist vond bij de aanwezigen geen steun voor het tehuis. Maar hij laat het hoofd niet zakken en organiseert een nieuwe protestactie.
Het Griekse feestje in De Schorre is zwaar uit de hand gelopen. Marcel apprecieert het niet dat alle borden gesneuveld zijn en ontslaat de Griekse kok Christos. De cafébaas stuurt ook Bertrand wandelen als die opnieuw aandringt om De Schorre te renoveren.
Sneyers ontfermt zich nog altijd over de jonge dakloze Gino en zorgt ervoor dat hij in De Schorre aan de slag kan. Georges, die tijdelijk de leiding over het café heeft, kan in de keuken wel hulp gebruiken. Voor de ex-flik valt de samenwerking met de eigenwijze Gino niet mee.
De criminaliteit in Wittekerke neemt toe. Eerst werd Magda op straat van haar handtas beroofd en nu ligt Bertrand in het ziekenhuis. Laurent Sirjacobs weet dat dit geen toeval is en overweegt om de samenwerking met Valerie en Camilla stop te zetten. Georges runt intussen nog altijd De Schorre, maar het zit hem flink dwars dat zijn rekening niet klopt.
Marcel en Joke zijn terug uit Monaco. Tijdens de terugreis heeft ze geen woord gezegd en ook nu blijft ze zwijgzaam. Georges heeft zware vermoedens dat Gino, de tijdelijke werkkracht in De Schorre, vierduizend frank uit de kassa heeft gestolen.
Max is alleen teruggekeerd naar Wittekerke. Zijn vrienden willen hem opvangen, maar de agent weigert over zijn verdriet te praten. Joke kan niet verwerken dat haar dochter Debbie niets met haar te maken wil hebben. Valerie besluit zich te concentreren op de betere buurt van Wittekerke.
Joke heeft nog steeds immens verdriet en zakt dieper weg in een depressie. Ook Max gedraagt zich zeer vreemd. Hij heeft nog geen traan om Caro gelaten en overweegt zelfs om een fuif voor haar te organiseren. Ivo blijft zich uitsloven voor Sam, in de hoop dat ze hem de misstap zal vergeven.
Joke heeft Sven, de eigenzinnige jongeman die ze op de dijk ontmoet heeft, mee naar het café genomen. Dit zint Marcel niet, maar hij durft niet tegen Joke ingaan. Volgens agent Luc zijn het vandalisme en de diefstallen het werk van één iemand.
's Nachts is er ingebroken in een cd-winkel. De ochtend nadien kreeg Sneyers een cd van Gino en dus concludeert hij dat zijn logé de dader is. Marcel zoekt Debbie op in de tennisclub. Alles gaat goed, tot hij vertelt dat Joke haar natuurlijke moeder is. Bertrand is niet gelukkig met de terugkeer van zijn zoon en besluit De Schorre te mijden zolang Sven er werkt.
Max is nerveus voor zijn afspraak met de burgemeester. Zou Gino klacht ingediend hebben of is er ander slecht nieuws? Elke vindt het belachelijk dat Sven en Bertrand nog altijd ruzie hebben en probeert een verzoening te forceren.
De burgemeester wil vandaag nog met Georges spreken. De ex-agent verwacht zich aan een donderpreek over het artikel. Voor Max is het rouwproces begonnen. Hij heeft Caro's foto en kaarsen op de schouw gezet en praat constant met haar. Sneyers vindt dat niet gezond en vraagt raad aan Sam.
Joke is de gelukkigste vrouw ter wereld, want haar dochter Debbie heeft eindelijk toenadering gezocht. Georges heeft het voorstel van de burgemeester aanvaard en zal zich tijdens de komende verkiezingen op de lijst zetten. Ook Sneyers wordt besmet door de verkiezingskoorts.
Na Georges stort ook Sneyers zich in de politiek. Christel maakt opnieuw haar opwachting in het café. Frank is door de ziekenhuisdirectie in een hoek gedreven en Joke kan haar dochter Debbie eindelijk uitleggen waarom ze haar destijds voor adoptie heeft afgestaan.

Aflevering 30

Debbie krijgt het thuis zwaar te verduren omdat ze steeds vaker optrekt met Joke. Het tienermeisje vindt de houding van haar moeder zeer verwaand en rebelleert. Alles wijst erop dat er in Wittekerke een pyromaan aan het werk is.

Aflevering 31

Valerie is door de politie ondervraagd over Andy, de gangster die Elkes garage in brand stak. Ze eist dat Andy onmiddellijk het kuststadje verlaat om haar betrokkenheid te verbergen. Nellie heeft bedenkingen bij het opvangcentrum voor probleemjongeren dat Frank in het ziekenhuis wil oprichten.

Aflevering 32

Valerie krijgt de schok van haar leven wanneer ze ontdekt dat Andy nog altijd in Wittekerke verblijft. Hij weigert te vertrekken zolang hij niet uitbetaald is en zet met een revolver zijn eis kracht bij. Sam is teleurgesteld wanneer blijkt dat er geen opvangcentrum voor probleemjongeren komt.

Aflevering 33

Alain en Ria, de adoptiemoeder van Debbie, verliezen steeds meer grip op de tiener. Ze willen niet dat hun toekomstplannen in gevaar worden gebracht en besluiten om Debbie en Joke uit elkaar te drijven. Max rouwt nog altijd om Caro. Elke vindt het verontrustend en confronteert hem op een brute manier.

Aflevering 34

Elke verwent Max en Sneyers met een zelfbereide maaltijd. Het is haar manier om de heren te bedanken omdat ze bij hen mag blijven wonen. Sam piekert over haar professionele toekomst. Ze twijfelt of het wel een goed idee is om haar privépraktijk op te doeken.
Georges neemt Marcel in vertrouwen over de maquette van het nieuwe Wittekerke, die hij in de woning van Valerie heeft ontdekt. De cafébaas wil het kuststadje redden en besluit naar de pers te stappen. Maar de heren hebben wel foto’s van de maquette nodig en dat is een ander paar mouwen. Elke vindt het schandalig dat haar vriendin Anja nog altijd kreupel is en dat anderhalf jaar na het ongeval. Elke wil het fijne van de zaak weten en vraagt Max om een en ander op te snorren in de politiedossiers. Marcel wil dringend werk maken van de renovatie van De Schorre, zeker nu de surfclub de deuren opent. Nellie vangt Jonas op, het zoontje van dokter Jan Struys.
Terwijl Valerie naar de fuif van de surfclub is, dringen Marcel en Georges haar woning binnen en maken foto’s van de maquette. Bij het verlaten van het huis staat de politie hen op te wachten. Agent Luc wil de 'inbrekers' een nachtje laten brommen, maar collega Max twijfelt. Tijdens de party in de surfclub beleven Sneyers en Debbie passionele momenten. Haar coach Alain kan zijn jaloezie nauwelijks onderdrukken. Ook Elke is teleurgesteld als Sneyers haar uitgebreid verslag doet over zijn avond met Debbie. Max vindt het vreemd dat in geen enkel computerbestand een proces verbaal is terug te vinden van het ongeval, waarbij Anja zo’n jaar geleden betrokken was. De agent hoopt dat Anja’s vader een en ander kan ophelderen. Sven verliest de pedalen als een zekere Yvan in De Schorre zijn opwachting maakt.
Joke en Marcel maken zich zorgen over Sven. Na het vertrek van Yvan heeft de kok zich in zijn kamer opgesloten en met de regelmaat van de klok smijt hij het meubilair aan diggelen. Elke wordt erbij geroepen om uit te vissen wat er met haar broer aan de hand is. Luc bekent aan dokter Jan Struys en aan Max dat hij verantwoordelijk is voor Anja’s handicap. Sneyers is tot over zijn oren verliefd op Debbie. Dat is niet naar de zin van Joke en Marcel en samen proberen ze Sneyers te ontmoedigen. In de krant is een artikel verschenen over de sanering van Wittekerke. Het stuk wordt geïllustreerd met een foto van de maquette. De burgemeester zit met de zaak verveeld en vreest voor zijn politieke carrière. Jan Struys en Nellie gaan samen op stap in het kuststadje. Ivo is terug uit Zwitserland.
Sneyers is tot over zijn oren verliefd op Debbie. Hij begrijpt niet waarom Joke hem probeert te ontmoedigen en lucht zijn hart bij Elke. Ook Nellie heeft nood aan een goed gesprek. Ze bekent aan haar hartsvriendin Magda dat ze verliefd aan het worden is op Jan Struys. Magda reageert zeer hard. Cupido’s pijlen raken ook opnieuw Sven en Yvan. Elke is met de renovatie van De Schorre begonnen. De tijdsdruk is zeer groot, zeker na het bezoek van de burgemeester. Max overweegt om Anja’s vader, wiens vissersboot gemoderniseerd moet worden, financieel te helpen. Sam krijgt de schok van haar leven als Ivo opduikt.
Elke is begonnen met de renovatie van De Schorre. Marcel eist dat ze razendsnel werkt want vanavond gaat in het café het debat door met de burgemeester en de vertegenwoordiger van Groen & Veilig Wittekerke. Georges is vereerd wanneer hij gevraagd wordt om de discussie te leiden. Magda is niet zo enthousiast. Nellie heeft een boontje voor dokter Jan Struys, maar voorlopig wil ze alleen een vriendschapsrelatie uitbouwen. Dat er nog aanbidders zijn, wordt duidelijk als ze een prachtig boeket ontvangt én een intrigerende uitnodiging. Sneyers is tot over zijn oren verliefd op Debbie. Ook zij voelt zich tot Sneyers aangetrokken, maar herinnert hem eraan dat ze al een relatie heeft. Max wil zijn spaarcenten in de vissersboot van Cyriel investeren.
Georges is bloednerveus voor het debat met de burgemeester en hij raakt niet uit zijn woorden. Zijn argumenten komen allesbehalve overtuigend over en hij slaagt er niet in de burgemeester de mond te snoeren. Anja kan dat wel. Nellie is de kluts kwijt als ze Wim op de pier treft. Hij heeft nog meer verrassingen in petto. Sams verlangen naar een kind wordt met de dag groter. Het onderwerp is onbespreekbaar voor haar vriend Frank. Hij hoeft niet zo nodig nog een kind. Alain is jaloers als Debbie vertelt dat ze een afspraakje heeft met Sneyers en hij besluit zijn rivaal een lesje te leren.
Sneyers is op straat in elkaar geslagen en naar het ziekenhuis overgebracht. Max en Luc nemen de zaak ernstig en stellen een onderzoek in. Ze vinden het vreemd dat Sneyers zijn aanrander niet kan beschrijven. Of wil hij dat niet ? De agenten vermoeden ook dat Debbie informatie achterhoudt. Elke zoekt meteen Sneyers op als ze verneemt wat er gebeurd is. En Joke gaat onmiddellijk op zoek naar haar dochter. Marcel wordt er bloednerveus van en vreest dat de werken in De Schorre nooit tijdig af zullen geraken. Wim is in zijn opzet geslaagd: hij heeft Nellie écht verrast en dat niet alleen met zijn onverwachte terugkeer naar België. Max is woedend als blijkt dat Luc een lucratief handeltje in videotoestellen heeft opgezet.
Nellie heeft een beslissing genomen wat het voorstel van Wim betreft om samen voor vijf jaar in Afrika te gaan wonen. Vanop haar onderduikadres neemt ze contact op met Sam en vraagt de psychotherapeute het nieuws aan Wim te vertellen. Hoewel de verkiezingsstrijd nog niet is losgebarsten, doet iedereen alsof Georges de overwinning al op zak heeft. En allemaal hebben ze een gunst nodig. De videotoestellen van Luc verkopen als zoete broodjes. Sneyers heeft Elke afgewezen en heeft daarbij klare taal gesproken. Valerie is verrast als Camilla en Ivo met hun baby terugkeren naar Wittekerke.
De renovatie van De Schorre is eindelijk achter de rug en vanavond gaat het café opnieuw open. Het moet een groot feest worden, met als apotheose het verrassingsoptreden van Marcel. Sneyers heeft weinig zin om naar de heropening te gaan. Hij heeft liefdesverdriet. Daar kan Elke over meespreken. Magda is vastbesloten om haar echtgenoot naar de verkiezingsoverwinning te loodsen en ontpopt zich tot zijn adviseur. In de haven is een grote lading videotoestellen gestolen. Max moet de zaak onderzoeken. Hoewel ze pas gisteren naar Wittekerke is teruggekeerd, wil Camilla er meteen invliegen. Het ontgaat de zakenvrouw niet dat Valerie treuzelt om de stand van zaken op te maken. Wim heeft een beslissing genomen die bepalend is voor zijn verdere leven.
Het feestje in De Schorre eindigt in mineur als Marcel opeens in mekaar stuikt. Georges ontfermt zich meteen over de cafébaas en zorgt dat er een ziekenwagen opgeroepen wordt. Sneyers bewondert Georges om diens koelbloedige optreden, maar kan toch een vleugje van jaloezie niet onderdrukken. Camilla kan zich voor het hoofd slaan omdat ze Valerie de zaken heeft laten behartigen, met de financiële strop tot gevolg. Camilla is vastbesloten zich te wreken en vindt in de burgemeester een bondgenoot. Vandaag keert Wim naar Afrika terug. Hij wil geen afscheid nemen van zijn vrienden en kennissen. Nellie wil toch het hoofdstuk Wim in schoonheid afsluiten en maakt haar opwachting in de luchthaven. Tijdens de receptie in het ziekenhuis steelt Sams vader de show.
Hoewel hij goed hersteld is van zijn hartaanval blijft Marcel de toekomst somber inzien. Hij gedraagt zich als een oude bejaarde man, die niets meer van het leven te verwachten heeft. Joke probeert haar vriend op te beuren, maar veel haalt het niet uit. Max en Luc zitten nog altijd verveeld met de zaak van de gestolen videotoestellen. De agenten beramen een plan om de heler in de val te lokken. Nellie heeft besloten om vandaag nog naar Amerika te vertrekken. Ze wil haar dochter zien, maar ook ernstig over haar toekomst nadenken. Camilla stelt Sirjacobs een minnelijke schikking voor. De advocaat kan zich permitteren om het spel hard te spelen, want juridisch gezien maakt de zakenvrouw geen schijn van kans als het toch tot een proces zou komen. Sam overweegt om Jan Struys aan te klagen. Alain pakt Debbie zeer hard aan.
Na de ruzie met Alain is Debbie naar De Schorre gevlucht, waar ze de nacht heeft doorgebracht. Sven heeft zijn bed niet eens gezien. Hij heeft de ganse nacht in de straten van Wittekerke rondgelopen, op zoek naar zijn vriend Ivan. Sinds hij in het ziekenhuis heeft gelegen, doet Marcel niets anders dan medische boeken bestuderen. Joke vindt het ondertussen welletjes en eist dat haar vriend opnieuw van het leven gaat genieten. Morgen zijn het verkiezingen in Wittekerke. Magda wil dat haar man de laatste dag optimaal benut om stemmen te ronselen en werkt een druk programma uit. Georges heeft hier geen zin in en zoekt een goede smoes. Hij vindt een bondgenoot in dokter Jan Struys. Camilla zet Laurent Sirjacobs onder druk om de miljoenen terug te betalen. Valerie hangt steeds vaker in de surfclub van Alain rond. Hij beweert een prima investering op het oog te hebben en stelt voor samen zaken te doen.
Voor Georges, Sneyers en de burgemeester is het D-day. Vandaag beslissen de inwoners van Wittekerke wie het stadje de volgende jaren zal besturen. Sneyers deelt aan het stemlokaal de laatste pamfletten uit en ook de burgemeester kan het niet laten campagne te voeren. Dit is tegen de wet en Max is verplicht in te grijpen. Van het kieshokje trekken de meeste stemmers naar De Schorre, waar ze de uitslag afwachten. In het café is het dan ook ontzettend druk en Joke verplicht haar dochter Debbie een handje toe te steken. Sinds hij zijn ex-schoonzoon gezien heeft met de kleine Alex is de commandant geobsedeerd door een kleinkind. Hij begrijpt niet waarom Frank en Sam geen werk maken van kindjes en voelt hen aan de tand. Camilla heeft van Sirjacobs een wapen in handen gekregen om Valerie onder druk te zetten. Zij raakt ondertussen meer en meer betrokken in de louche zaken van Alain.
Camilla betrapt een inbreker in haar kantoor. Zoals altijd reageert ze koelbloedig. Ze houdt de gangster onder schot en verplicht hem zijn bivakmuts af te doen. De verrassing is zeer aangenaam. Marcel blijft ervan overtuigd dat hij ernstig ziek is en consulteert opnieuw dokter Jan Struys. Debbie woont nog altijd in De Schorre maar ze mist luxe en privacy. Ook het bazige karakter van Joke begint haar te enerveren. Sneyers heeft misschien een oplossing voor Debbie’s probleem. Max is in alle staten als hij verneemt dat er drugs verstopt zat in de dozen van de videotoestellen. De agent is er zeker van een grote deal op het spoor te zijn en wil de zaak tot op het bot uitspitten. Luc vindt het beter om de collega’s van de gerechtelijke politie in te schakelen. Magda is de gelukkigste vrouw van de hele wereld.
Camilla wil zich nog altijd wreken op Valerie en bedenkt een sinister plan, waarvan het welslagen volledig afhangt van Ivo. Hij voelt er weinig voor om de criminele weg op te gaan, maar hij heeft geen keuze. Georges gaat een glas drinken in De Schorre om te bekomen van de eerste vergadering van het partijbestuur. De politicus wil het agendapunt bespreken met zijn goede vriend Marcel, maar die heeft zelf kopzorgen. Hij is bloednerveus omdat er morgen in het ziekenhuis foto’s gemaakt worden van zijn darmen. Max, Sneyers en Debbie zijn door Cyriel uitgenodigd voor een boottochtje. Ondertussen in het politiekantoor krijgt Luc alleen maar problemen te verwerken : een ongeval, een ontvoering en een opgevist lijk
De politie onderzoekt de ontvoering van Ivo. De hoofdverdachte is Camilla’s ex-zakenpartner Valerie, maar zij wordt voorlopig niet ondervraagd. Sirjacobs wordt wel op het matje geroepen. Hij bevestigt de bedreigingen van zijn nichtje aan het adres van Camilla. Magda is ontzettend trots op haar man Georges, die door de partij voorgedragen is als burgemeester. Ze begrijpt niet dat hij over het voorstel moet nadenken. De commandant maakt een scène in het ziekenhuis als hij dokter Jan Struys niet te spreken krijgt. Sams vader beweert dat de arts hem nog vijftigduizend frank moet en is vastbesloten zijn geld in handen te krijgen. Jan Struys vertelt een heel ander verhaal. Debbie’s adoptiemoeder zet het huis van Sneyers op stelten.
Na lang beraad heeft Georges de knoop doorgehakt. Hij wordt niet de burgemeester van Wittekerke. Magda vermoedt dat haar man faalangst heeft en probeert hem te overtuigen dat hij de geschikte man voor de job is. Omdat haar argumenten in dovemansoren belanden, besluit ze hem op een meer subtiele manier te bewerken. Max en Olivier vinden het vreemd dat Camilla haar ex-zakenpartner Valerie blijft beschuldigen van Ivo’s ontvoering. De agenten hopen dat Sirjacobs meer weet over de vete tussen de vrouwen en voelen hem opnieuw aan de tand. De commandant houdt de wacht voor het ziekenhuis. De bejaarde man is vastbesloten te blijven zitten tot dokter Jan Struys zijn schuld heeft afbetaald. Maar de arts is al even koppig. Debbie woont nog altijd ten huize Sneyers. Ze krijgt het hoe langer hoe moeilijker om vriendschap en liefde gescheiden te houden.
Het onderzoek van Max en inspecteur Olivier komt eindelijk in een stroomversnelling. Ze achterhalen dat Ivo mogelijk in de verlaten loods of in de oude cementfabriek vastgehouden wordt. Alle politie-eenheden worden opgeroepen om de panden uit te kammen. De commandant is opgelucht nu Jan Struys bereid is om de vijftigduizend frank te betalen. Zijn blijdschap slaat om in woede als blijkt dat de zaak niet zo eenvoudig is als ze lijkt. Vandaag wordt Anja geopereerd. Hoewel topchirurge Michele de ingreep zal uitvoeren, maakt Cyriel zich toch zorgen over zijn dochter. Wat als er complicaties optreden en Anja in een rolstoel belandt ? Op vraag van Ria probeert Alain de brokken met Debbie te lijmen. Zijn timing is zeer slecht.
Camilla is over haar toeren als ze het lichaam van Ivo moet identificeren. Ook Sam is aangeslagen als ze verneemt dat haar ex-man is vermoord. De psychologe heeft slechts één vraag : Waarom ? Max moet het antwoord schuldig blijven. Er is geen enkele aanwijzing of spoor. Anja heeft de operatie overleefd, hoewel het even kantje boord is geweest. Chirurge Michelle speelt open kaart met haar patiënte en vertelt wat er tijdens de ingreep allemaal is gebeurd. Sven maakt zich zorgen over Ivan, die na de laatste ruzie niet meer is teruggekomen. Joke weet meer. Georges is blij verrast als blijkt dat Angèle, de tante van schepen Robert, hem zal wegwijs maken in de gemeentepolitiek. De twee hebben een verleden samen, maar besluiten dit geheim te houden. Sneyers is er zeker van dat Debbie de vrouw van zijn leven is en loopt op wolkjes. Elke voelt zich geroepen hem van zijn wolk te halen.
Sven heeft eindelijk de knoop doorgehakt wat zijn relatie met Ivan betreft. Dit kan niet van Debbie gezegd worden. Zij kan maar niet kiezen tussen Alain en Sneyers. Rechercheur Olivier is vastbesloten om de moord op Ivo op te helderen, maar heeft geen enkele piste die hij kan volgen. Wat wel vaststaat, is dat Valerie niets met het misdrijf te maken heeft. Max biecht de zaak over de drugshandel op aan zijn ex-baas Georges. Joke wordt gek van Marcel, die ervan overtuigd blijft dat hij ernstig ziek is en nu zelfs aan de kalmeerpillen zit. Ze wil haar vriend helpen en vraagt raad aan Jan Struys. Sam wil absoluut een kind adopteren, maar stuit op tegenargumenten van Frank. En Magda, die heeft grootse plannen.
Georges heeft Olivier ingelicht over de stommiteiten van Luc en Max. De inspecteur is woedend en vooral op Luc, die de blunders opgestapeld heeft. Olivier vindt dat de agent naar het Comité P moet gestuurd worden. Joke verplicht Marcel om Sam te consulteren, zoniet trapt ze het af. Nu Georges burgemeester wordt, wil Magda dolgraag in het huwelijksbootje stappen. Ze is niet de enige met trouwplannen. De commandant is duidelijk van plan om bij Sam en Frank te blijven wonen en laat Elke en Sven zijn meubeltjes uit het bejaardentehuis verhuizen. Anja herstelt goed van de operatie. Sam probeert Frank te overhalen om een kind te adopteren.
Debbie heeft de knoop doorgehakt: Sneyers is de man van haar leven. Max is blij voor het koppeltje, maar Elke kan haar jaloezie niet filteren. Ze verplicht Debbie om vanaf nu een deel van de huur voor haar rekening te nemen en ook huishoudelijke klussen op te knappen. Luc en Max onderzoeken nog altijd de zaak van de gestolen videotoestellen. Hun speurtocht brengt hen bij Ria, de moeder van Debbie. Tussen de bedrijven door gaat Luc in het ziekenhuis op bezoek bij Anja. Zij heeft goed nieuws voor de agent. Magda blijft bij Georges aandringen om te trouwen. Camilla is woedend als blijkt dat ze niet langer politiebewaking krijgt. En Frank heeft problemen met zijn toekomstige schoonvader.
Joke heeft zich verzoend met de relatie van Debbie en Sneyers. Dit kan niet gezegd worden van Ria. Zij wil dat haar adoptiedochter terugkeert naar Alain en gaat tot de actie over. Marcel voelt zich stukken beter sinds hij in therapie is bij Sam. Toch krijgt hij een terugval en daar heeft de commandant alles mee te maken. De oude man doet ook een aanslag op het geduld van zijn dochter. Camilla is nog altijd verbitterd over de dramatische afloop van Ivo’s ontvoering en zint op wraak. Ze gaat alvast op zoek naar een wapen. Magda heeft er geen probleem mee dat Angèle zich uitslooft voor Georges, maar de vrouw moet uit Magda’s keuken blijven. Sam is teleurgesteld als blijkt dat ze te oud is om een kind te adopteren.
Vandaag is Ivo in intieme kring begraven. Na de plechtigheid gaat Max met Camilla een koffie drinken in De Schorre. Ze is nog altijd verbitterd over de dood van Ivo en maakt een scène als Valerie het café binnenkomt. Nellie is terug uit Amerika. Aangezien de commandant de extra slaapkamer ten huize Sam en Frank heeft ingenomen, gaat Nellie bij haar hartsvriendin Magda logeren. Sam geeft haar kinderdroom niet op en polst bij Frank of hij het ziet zitten om pleegkinderen op te vangen. Debbie geeft een feestje. Ze ziet de party nogal groot en laadt in de supermarkt een hele kar vol. Aan de kassa wacht haar een onaangename verrassing. Joke is de klachten van de gasten kotsbeu en eist dat het sanitair in het hotel vernieuwd wordt. Ook Georges raadt Marcel aan een en ander op te knappen, zoniet is hij verplicht maatregelen te treffen. Magda is verrast als Angèle haar in vertrouwen neemt.
Ria heeft de geldkraan dichtgedraaid, met als gevolg dat Debbie financieel aan de grond zit. De tiener hoopt dat Joke en Marcel haar maandelijks een som zullen toestoppen, maar ze komt van een kale reis thuis. Max vreest dat er ongelukken zullen gebeuren als de vete tussen Camilla en Valerie niet opgelost geraakt. De agent dringt bij Valerie aan om de eerste stap te zetten. Sam en Frank gaan naar een info-avond over het plaatsen van kinderen. De commandant heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij zoekt een vrouw. Nu ze terug is in Wittekerke wil Nellie zo snel mogelijk terug aan de slag in het ziekenhuis. Magda vindt een bondgenote in Angèle om Georges tot een huwelijk te verleiden. Joke maakt zich zorgen over Marcel, die voortdurend naar het toilet moet. Anja is vandaag uit het ziekenhuis ontslagen.
Debbie wil aan Joke en Ria bewijzen dat ze wel degelijk op eigen benen kan staan en gaat op zoek naar werk. Ook Sneyers biedt zich opnieuw aan op de arbeidsmarkt. Frank ziet er tegenop om een goede arts als Jan te ontslaan, gewoonweg omdat Nellie haar baan opeist. Met de hulp van Michelle doktert hij een oplossing uit.
Frank is blij verrast wanneer de commandant vertelt dat hij op zoek is naar een vrouw. Met een beetje geluk gaat de bejaarde man samenwonen en hebben Frank en Sam opnieuw hun huis voor zich. Vandaag moet Georges de eed afleggen als burgemeester. Magda wil dit moment voor geen goud missen en nodigt zichzelf uit. Nellie gaat akkoord om de huisartsenpraktijk met Jan te delen.
Max en Luc maken hun opwachting in het ziekenhuis, waar een meisje is opgenomen dat aan de verdrinkingsdood is ontsnapt. In haar bloed zijn sporen van cocaïne gevonden. De agenten willen haar onmiddellijk ondervragen, maar dokter Jan vraagt hen te wachten. De commandant heeft in De Schorre een date met de dames die gereageerd hebben op zijn contactadvertentie.
Max en Luc hebben van hogerhand het verbod gekregen om de zaak Lin Claes verder te onderzoeken. De agenten hebben het hier zeer moeilijk mee, maar durven niet in te gaan tegen de beslissing van het hoofdbureau. Ze concentreren zich dan maar op de diefstal in de surfclub. Andy kiest partij voor de hoogste bieder en gaat in zee met Alain.
Sneyers vindt het verschrikkelijk dat Debbie in de zaak van haar ex-vriend gaat werken. Hij voelt het aan als verraad en wordt verteerd door jaloezie. Vandaag biedt Georges in De Schorre een receptie aan om zijn burgemeesterschap te vieren. Hij houdt het feestje bewust sober, maar voor Magda heeft hij wel een prachtig geschenk voorzien.
Tijdens de receptie in De Schorre heeft Georges Magda ten huwelijk gevraagd. Zij is dolgelukkig en droomt luidop van een romantische huwelijksreis, een groot feest en nieuwe huisraad. De aanstaande bruidegom ziet het niet zo groot, maar het is zeer de vraag of hij een vinger in de pap te brokken heeft.
Sneyers voelt zich ellendig omdat hij Debbie verkeerd heeft aangepakt en hij kan de moed niet opbrengen om in het ziekenhuis de clown uit te hangen. Olivier verdenkt er Camilla nog altijd van Valerie en Andy te hebben vermoord. De inspecteur is er zeker van dat een huiszoeking de nodige bewijzen zal opleveren. Frank is niet te genieten en daar heeft Michelle alles mee te maken.
Morgen wordt Debbie achttien jaar. Ria vindt dat meer dan reden genoeg om een feestje in de surfclub te organiseren. Ze huurt ook een studio voor haar adoptiedochter. Debbie is blij eindelijk op eigen benen te kunnen staan en vertelt Joke onmiddellijk het grote nieuws. Ook voor Frank en Sam is het morgen een belangrijke dag, want er is een ontmoeting met een pleegkindje gepland.
Het feestje in de surfclub voor Debbie's verjaardag is een groot succes. De sfeer zit goed en alle gasten zijn uitgelaten. Ook Joke en Marcel zijn komen opdagen, hoewel zij het niet zo begrepen hebben op exclusieve party's. De grote afwezige is Sneyers. Hij weigert ook maar een voet in de surfclub te zetten.
Alain en Ria zitten er ontzettend mee verveeld dat Debbie hen betrapt heeft. Ria mag er niet aan denken haar adoptiedochter te zullen verliezen en wil de zaak meteen rechtzetten. Dat is een probleem, want de tiener is nergens te vinden. Max haast zich naar de gevangenis, waar Camilla de cipier onder schot houdt. De agent probeert op de radeloze Camilla in te praten.
Magda vindt het verschrikkelijk dat haar huwelijk moet worden uitgesteld. Ze is woedend en begint zelfs te twijfelen of ze met Georges verder wil. Debbie ligt nog altijd in het ziekenhuis. Ze krijgt leuke bezoekjes van Sneyers en Joke. Ze rent van de ene ziekenkamer naar de andere, want Marcel is sneller dan voorzien geopereerd.
Debbie mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Ze wil alle banden met het verleden doorknippen en wil niets meer met haar adoptiemoeder Ria en met Alain te maken hebben. Het liefst wil ze opnieuw bij Joke en Marcel gaan wonen. Zij kunnen haar geen luxe geven, maar wel vriendschap en geborgenheid. Magda is opgelucht nu haar huwelijk toch kan doorgaan.
Sneyers kan zijn oren niet geloven wanneer Sven hem zijn liefde verklaart. Zodra hij van de schok bekomen is, zet Sneyers de puntjes op de i. Hij loopt trouwens nog altijd stapel van Debbie, hoewel zij zich onmogelijk gedraagt. Ze verkrampt telkens Sneyers in haar buurt komt en ze is al helemaal niet te spreken over zijn speculaties wat de relatie tussen Ria en Alain betreft.
Vandaag stappen Magda en Georges in het huwelijksbootje. De bruid voelt zich echter niet in de zevende hemel. Ze blijft het spijtig vinden dat het een sober feest in De Schorre zal zijn. Magda kan niet vermoeden welke verrassingen Angèle, Sven, Joke, Elke, Max, Luc en de anderen voor haar en Georges in petto hebben.
Het huwelijksfeest in De Schorre heeft tot in de vroege uurtjes geduurd. Sven ontwaakt uit zijn roes wanneer hij de ravage in het café ziet. Hij heeft weinig zin om de rommel op te ruimen, zeker omdat hij er alleen voorstaat. Marcel mag nog niet werken, Joke slaapt nog en Sneyers is nergens te bespeuren. Ook ten huize Magda en Georges is het ontzettend druk.
Sneyers is nog altijd vastbesloten te bewijzen dat Alain in zaken betrokken is die het daglicht niet mogen zien en schaduwt hem tijdens elk vrij moment. De achtervolging leidt naar een afgelegen plek, waar Alain in een zwarte Mercedes stapt. Debbie durft Joke niet te vertellen dat ze zwanger is.
Onder druk van Sven en Elke stapt Sneyers met zijn verdachtmakingen aan het adres van Alain naar de politie. Max gelooft in eerste instantie niets van het indianenverhaal, maar later besluit hij toch te onderzoeken of Alain al dan niet criminele bedoelingen heeft. Luc moet bij het speuren helpen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.