Een Echte Job

Een Echte Job

Vijf bekende Vlamingen stappen uit de spotlights om zich ten dienste te stellen van anderen op een afdeling van een ziekenhuis in Vlaanderen.

Afleveringen

5 afleveringen

An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou gaan de uitdaging aan om stage te lopen als verpleegkundigen in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Ze worden ingeschakeld op de afdelingen geriatrie, pediatrie, neurochirurgie, orthopedie en spoed. Ter voorbereiding op dit unieke traject, krijgen ze een pittige spoedcursus verpleegkunde.
Na hun spoedcursus verpleegkunde draaien An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou drie weken mee op een afdeling in het ziekenhuis. Ze lopen nu stage op de afdelingen geriatrie, pediatrie, neurochirurgie, orthopedie en spoed. Hoe beleefden ze hun eerste dagen op hun nieuwe werkplek?
Na enkele ochtendshifts draaien de vijf bekende verpleegkundigen voor het eerst mee tijdens een late shift. En tijdens die shift gaat er voor An Lemmens, die stiekem graag vroedvrouw wil worden, een droom in vervulling: ze mag live de bevalling van Sylvie meemaken. De late shift is ook voor Dominique op de Spoed erg bijzonder. Hij mag voor het eerst mee op pad met de MUG.
Het ziekenhuis draait door, dag en nacht. Ook wanneer iedereen slaapt. De stagiaires maken zich op voor een wel heel speciale dienst: de nachtshift. Op de spoedafdeling stromen de patiënten binnen en Dominique merkt daarbij een trend op. 'Er komen vooral veel kinderen binnen', klinkt het.
De laatste stagedag breekt aan voor de vijf bekende stagiairs. Op die laatste dag wordt voor Julie pijnlijk duidelijk dat vreugde en verdriet soms dicht bij elkaar liggen in het ziekenhuis. Op de afdeling Geriatrie is zeer onverwacht één van haar patiënten overleden. Een gebeurtenis die Julie stevig bij de keel grijpt. Gelukkig vindt ze steun bij haar collega's.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.