EHBL

EHBL

Doe-het-zelf-magazine waarin Tess Goossens en superklusser Bas Vlaanderen doorkruisen om komaf te maken met onafgewerkte klussen in huis.

13 afleveringen

Cora en Andy wonen samen met hun vier zoontjes in een rijhuis in Hasselt. Ze kochten het huis in 1999 en sloegen meteen aan het verbouwen. De elektriciteit, de verwarming, de vloeren en het dak werden vernieuwd. Ook de kinderkamers, de traphal en de woonkamer werden aangepakt. De slaapkamer is onafgewerkt, er ontbreekt een stuk vloer in de badkamer en verf bladdert af in de keuken.
Sabien en Kevin vormen al vier jaar een koppel en kochten in 2004 een rijwoning in Machelen, Vlaams-Brabant. Ze wonen er nu bijna een jaar, maar het huis moet nog op diverse fronten worden afgewerkt. Zo is er onder meer een groot probleem met de ramen. Op het plafond van de slaapkamer zitten dan weer vochtvlekken door een voormalig lek in het dak, waardoor het behang her en der loshangt.
Carine en Stéphane wonen samen met hun twee zoontjes in Sint-Pieters-Leeuw. Het koppel woont nu al zes jaar in hun huis en nog steeds heeft Stéphane een aantal noodzakelijke klusjes niet uitgevoerd. Zo is de keuken aan vernieuwing toe en dient de zolderkamer als slaapkamer ingericht te worden voor zoontje Renzo, die nu bij de ouders op de kamer slaapt.
Nancy is 31 en werkt als kapster aan huis. Cengiz is 36 en heeft een job als parketlegger. Ze zijn al 17 jaar samen en hebben twee zoontjes: Cem (7) en Exan (5). Toen ze hun huis in Evergem kochten, had het al 5 jaar leeggestaan, met alle gevolgen van verwaarlozing vandien. Stap voor stap zijn ze de woning beginnen renoveren en opknappen.
Tinne is 24 en werkt als verpleegster in een daghospitaal. Haar man Marc is 29 en werkt als zelfstandig electricien. Eerst hebben ze een tijdje samengewoond in een caravan in de tuin van Marc's ouders. Toen Tinne zwanger was, hebben ze een huis gekocht in Lommel, waar ze kort maar hevig in verbouwd hebben. Het enthousiasme van Marc is intussen geluwd, en daar is Tinne niet echt gelukkig mee.
Els en Jeroen en hun twee kindjes wonen al vier jaar in Kortrijk en hebben al heel wat geklust in hun huis. Toch is er nog wat werk aan de winkel. Het pleisterwerk in de inkomhal is niet afgewerkt en de keuken heeft ook nog wat aandacht nodig. Die is er niet geverfd, slechts half betegeld en er staat een allegaartje aan kasten, om nog te zwijgen van het kookfornuis dat op een verhoogje staat.
Karin en Dimitri wonen met hun twee kindjes in een huis in Zaventem. Ze zijn al tien jaar aan het verbouwen. De elektriciteitskast hangt er onbeschermd bij en ook boven in de traphal en op de overloop stelt Bas vast dat er nog een massa werk te verzetten valt. Er moet nog plafond gelegd worden, en de muren zijn in slechte staat. Op de tweede verdieping moet het veluxraam afgewerkt worden.
Virginie is 28 en opvoedster van beroep. Haar man Hendrik is 39 en werkt als patineur in een bronsgieterij. Ze hebben samen een huisje gekocht in juni 2004. Met hulp van familie en vrienden heeft Hendrik er ontzettend hard in gewerkt. Bijna alles moest immers vernieuwd worden. Spijtig genoeg is Virginie veel te vroeg bevallen van een tweeling, op minder dan 30 weken.
Nel is 42 en werkt als bediende op een klantendienst. Haar man Eddy is 33 en werkt als stadsarbeider. Daarnaast is hij ook vrijwilliger bij de brandweer. Eddy heeft drie jaar geleden in Ieper het huis van zijn grootouders gekocht en is er onmiddellijk in beginnen werken. Niet veel later leerde hij Nel kennen, met wie hij een jaar geleden ook trouwde.
Mieke en Rudy wonen samen met hun twee kinderen in Herentals. Rudy heeft een deel aan het huis bijgebouwd, maar vindt helaas de tijd niet meer om het allemaal af te werken. Miekes grootste frustratie is de keuken. Het plafond is er versleten en lelijk, de deur naar de berging is rot, en ze behelpt zich met een kampvuurtje met twee platen om te koken voor een heel gezin.
Sandra en Gunter wonen samen met hun dochter in Hallaar. Hoewel Gunther al heel wat geklust heeft, is de woning nog allerminst afgewerkt. Ze wonen én slapen immers nog steeds in de woonkamer. Op de zolderkamer zou Sandra graag een slaapkamer hebben. Een derde ruimte die ze graag afgewerkt zou zien is het toilet: die is veel te groot en ziet er niet uit door een mislukt experiment met zilverpapier.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.