EHBL

EHBL

Doe-het-zelf-magazine waarin Tess Goossens en superklusser Bas Vlaanderen doorkruisen om komaf te maken met onafgewerkte klussen in huis.

12 afleveringen

Sinds een aantal jaar zijn Jeroen en Anneke aan het werk om een voormalige olietanker in Mechelen om te bouwen tot een gezellige woonboot. Maar ze hebben het bootavontuur zwaar onderschat. Er is veel meer werk dan gedacht. Bovendien is klussen niet zo eenvoudig omdat ze beiden twee dochters uit een vorige relatie hebben en drie van hen zorgenkindjes zijn. De hulp van EHBL is dus meer dan welkom.
Acht maanden geleden kochten Katrien en Georges het huis dat ze al zes jaar huurden. Vol goede moed begonnen ze de verbouwingen. De werken zijn echter zwaarder dan gedacht en geen van beiden is echt handig. Bovendien is de combinatie 'fulltime werken, twee kinderen én een huis verbouwen' zelden een succesformule.
Zo'n vier jaar geleden kochten Brenda en Kirby een huis in Sint-Katelijne-Waver. Dat de bovenverdieping nog een ruwbouw was, zag Kirby als een uitdaging. Maar voor Brenda heeft het avontuur nu lang genoeg geduurd. Hun zoontje Jayno is ondertussen anderhalf jaar en slaapt nog steeds bij hen op de kamer. Bovendien verlangt Brenda naar een tweede kindje, maar daar is momenteel dus geen plaats voor.
Drie jaar geleden kochten Nathalie en David hun droomhuis: een boerderij uit 1930 in Velm. Er was nog enorm veel werk aan de woning, maar dat hield hen niet tegen. Twee jaar lang hebben ze er elk vrij moment in geklust, maar eens ze er effectief introkken, vielen de werken stil. Het ontbreekt hen aan moed, kennis en budget om het huis verder af te werken.
Twee jaar geleden kochten Samira en Said een huis in Wolvertem, waarvan de bovenverdieping onafgewerkt was. Said zag de verbouwing wel zitten, en kluste 5 maand lang superhard. Maar zoals het zo vaak gaat, had hij de werken onderschat. Eens Samira en Said in het huis woonden, bleven de klussen liggen. Het koppel wil graag kinderen, maar Samira weigert eraan te beginnen voor het huis klaar is.
Acht jaar geleden kochten Jasmien en Joris in Wetteren wat ze zelf een krot noemden. Twee jaar lang werkten ze hard in het huis, maar sinds ze er zijn ingetrokken, is er niets meer gebeurd. Jasmien is het grondig beu om nog steeds geen plafond te hebben, maar Joris ziet het probleem niet. Hij vindt de woning perfect leefbaar.
Mieke kocht zes jaar geleden een huis in Smetlede waar ze samen met haar vader jaren in verbouwd heeft. Door gezondheidsproblemen van haar vader en een tekort aan budget, ligt alles een beetje stil. Toch wil Mieke zo snel mogelijk een gezellige thuis.
Een zestal jaar geleden kochten Nikkie en Thomas een huis in Stekene. Van zodra hun twee kindjes wat groter waren, wilden ze het huis grondig verbouwen. Maar dan kreeg Nikkie borstkanker. Thomas draagt de zorg voor de kinderen en het volledige huishouden, waardoor er geen tijd meer is om te klussen.
Sandra en Toni uit Waarschoot kochten in 1995 een huis dat vandaag de dag nog steeds niet in orde is. Toni werkt als stukadoor en anderen krijgen steeds voorrang. Sandra vindt het hoog tijd dat hun kinderen Giel (10), Ine (8) en Lowie (1) eindelijk een eigen kamer krijgen.
In 1996 kochten Griet en haar toenmalige man een huis in Gent. Na een moeilijke scheiding probeert Griet het huis nu alleen op te knappen. Momenteel woont ze al meer dan een jaar op een kleine zolderkamer met haar drie tienerzonen, te midden van een bouwwerf.
Twee jaar geleden kochten Katleen en Michal heel impulsief een huis in Meerbeke, gelegen aan een bos en dat was voor hen een romantische droom die uitkwam. De romantiek maakte vrij snel plaats voor ergernis toen aan het huis veel meer werk was dan het koppel had ingeschat. De verbouwingen blijven aanslepen, de verhuisdozen raken niet leeg.
Lynn en Debby uit Aalst schreven hun collega Stijn in om hem een hart onder de riem te steken. De drie werkten lange tijd samen, maar zijn onlangs door omstandigheden allemaal ontslagen. Zo'n vijf jaar geleden kocht Stijn, na zijn scheiding, een huis waar nog bijzonder veel werk aan was.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.