Even goeie vrienden

Even goeie vrienden

Verrassende duo's van bekende Vlamingen die elkaar niet of nauwelijks kennen nemen het in deze quiz tegen elkaar op. Ze zullen het beste in elkaar naar boven moeten halen, willen ze de grote finale bereiken.

Afleveringen

16 afleveringen

Het kersverse quizkoppel dat de aftrap mag geven voor de eerste spelweek is comedian Vincent Voeten en muzikaal acteertalent Francisco Schuster. Zij nemen het op tegen ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Vlaanderens bekendste financieel journalist Paul D'Hoore.
Op de tweede speeldag van de eerste poule verwelkomen Jens en Julie het derde weekduo: vage kennissen Gunter Lamoot en Koen Crucke. Kunnen de komiek en de veelzijdig acteur opboksen tegen allesbehalve dom blondje Celine en stoïcijns kennisvat Paul?
Deze keer twee comedians en twee muzikale acteertalenten kruislings op het quizmenu; welke portie gemengde kennis bewijst ook nu dat één plus één wel degelijk drie is: Koen Crucke en Gunter Lamoot of Vincent Voeten en Francisco Schuster? Julie moet vandaag wat tekeningetjes bij het themaschema maken en Jens laat BV's dan weer lachen met zijn 'Familietoestanden'.
Donderdag is de wekelijkse D-day waarop de twee sterkste duo's van de eerste poule de weekfinale spelen. Wie stoot door naar de finaleweek en wie valt genadeloos af? Het belooft in ieder geval een stevige quizavond te worden want er wordt gespeeld met de beruchte thema's die de duo's de afgelopen week links hebben laten liggen.
Deze tweede spelweek wordt ingezet met het quizkoppel Nathalie Meskens en comedian Erhan Demirci. De vage kennissen nemen het op tegen acteursduo Martine Jonckheere en Bert Haelvoet. Naast de gebruikelijke twaalf pittige themaschemavragen, krijgen de duo's nog drie extra vragen voorgeschoteld van alweer een mini-BV'tje. Deze week is dat basketballegende Ann Wauters.
De nieuwkomers van de dag zijn allround straffe mediamadam Kelly Pfaff en collega-vriend van Jens: comedian Jeroen Verdick. Dit kersverse quizkoppeltje mag het opnemen tegen de ondertussen al goed geöliede machine die Martine en Bert heet.
Het belooft spannend te worden, want wie van deze powerquizkoppels speelt morgen de weekfinale? Kelly en Jeroen, of Nathalie en Erhan? Of misschien wel allebei en vallen Martine en Bert af. Omdat woensdag toch een beetje klein weekend is, drukken Jens en Julie vandaag even de pauzeknop in, letterlijk dan. Herkennen de duo's de gepauzeerde films?
Wie van de drie stoot door naar de finaleweek en wie valt genadeloos af? Zijn het Nathalie en Erhan, Martine en Bert of Kelly en Jeroen? De quizmasters krijgen zoals altijd hulp van hun themaschema, maar ook van de Beatles en zélfs van Jo Vally.
De twee nieuw samengestelde duo's die strijden voor die laatste plek in de finaleweek kennen elkaar zeer vaag, maar zijn hopelijk voor heel even goeie quizvrienden. In box één zitten (radio)presentator en muzikant Marcel Vanthilt en content creator slash actrice Jamie-Lee Six. Zij nemen het op tegen box twee: actrice Liesa Naert en ex-wielrenner en realityster Francesco Planckaert.
In deze aflevering trekken Liesa en Francesco opnieuw naar het quizfront. Zij mogen het opnemen tegen het laatste duo van deze poule én wedstrijd: dj en allround creatieveling Hakim Chatar en actrice Isabelle Van Hecke. Julie ontsnapt weer voor heel even aan deze wereld om er een betere te tekenen in virtual reality.
Op de vooravond van de laatste WK hokjesdenken-kwalificatie keren Hakim Chatar & Isabelle Van Hecke en Marcel Vanthilt & Jamie-Lee Six terug naar de boxen. Jens en Julie stellen zoals altijd veel vragen, maar dé vraag die allen vooral bezighoudt: welke weekduo's spelen morgen die weekfinale?
Donderdag is wekelijkse D-day waarop de twee sterkste duo's van de afgelopen poule de weekfinale spelen. Wie van de drie stoot als laatste door naar de finaleweek en welk duo valt genadeloos af? Om de spanning even wat los te laten, bouwt dj Yolotanker de studio om tot een gabberfeestje met stampversies van bekende tv-tunes. Aan de boxen om de iconische tunes te herkennen.
Jens en Julie zet de laatste rechte lijn in richting de grote bekerfinale. Deze week spelen de weekwinnaars van de afgelopen drie poules tegen elkaar en één quizduo zal zich op donderdag het eerste winnende quizkoppel van 'Even goeie vrienden' mogen noemen. Vandaag nemen Paul D'hoore & Celine Van Ouytsel het op tegen Isabelle Van Hecke & Hakim Chatar.
Deze keer in de quizboxen: Kelly Pfaff & Jeroen Verdick tegen Celine Van Ouytsel & Paul D'hoore. Naast de gebruikelijke twaalf themaschemavragen, hebben Jens en Julie ook gezorgd voor wat zandmuzement in de studio; zandmuze Colette komt drie kunstwerken maken met, jawel, zand. Herkennen de boxen deze drie kunstklassiekers? En zoals elke dinsdag zijn de quizmasters in blijde verwachting van dj Jos.
Op de vooravond van de grote finale zetelen Isabelle en Hakim en Kelly en Jeroen in de quizboxen. Welk duo kan hun punten nog wat opkrikken en stoot door naar dé weekfinale der weekfinales? Jens stapt vandaag voor de laatste keer de virtuele wereld binnen en tekent als een echte kunstenaar een voorwerp, een beroep en een begrip.
Kelly en Jeroen en Paul en Celine spelen vandaag de grote finale. Net zoals de vorige weekfinales, spelen we met de themarestjes van de afgelopen week. Naast die twaalf stevige vragen, krijgen Jens en Julie ook versterking uit de 80s: electromuzikant Stijn komt drie hits in een jaren tachtig jasje brengen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.