Ons DNA

Ons DNA

Een klein beetje DNA, meer hebben Frances Lefebure en Lieven Scheire in 'Ons DNA' niet nodig om dieren opnieuw tot leven te wekken, familieraadsels op te lossen en ons te laten kennismaken met de wonderen die de wetenschap kan verrichten op basis van genetica.

Afleveringen

6 afleveringen

Lieven en Frances beginnen bij het begin: hun eigen DNA. Ze laten zichzelf volledig binnenstebuiten keren en komen meteen iets erg verrassends te weten. Het BV-proefkonijn van dienst is Dina Tersago. In haar DNA staat te lezen dat ze niet graag voor een grote groep spreekt. Maar klopt dat ook echt? Daarnaast spreekt Frances af met Luc uit Oosthoven, die op zoek is naar zijn biologische ouders.
Lieven duikt in het DNA van Gloria Monserez. Daarin heeft hij een aantal unieke dingen ontdekt die hij graag wil uittesten. In zijn experiment speelt koffie een belangrijke rol. Hij neemt Gloria mee naar het zwembad, waar ze allebei zo snel mogelijk twee lengtes zwemmen. Vervolgens gieten ze zichzelf vol met koffie om nadien dezelfde test opnieuw te doen.
Rockgod Thibault Christiaensen geeft deze keer zijn DNA prijs. En hij heeft enkele specifieke vragen voor Frances en Lieven. Naast een diepgaand onderzoek naar zijn rosse genen, wil Frances ook het zangtalent van Thibault onderzoeken. Verder maakt Frances kennis met Nele en Marco, een jong koppel dat graag een kind wil. Nele is echter drager van een erfelijke spierziekte.
Is Koen Wauters van nature een empathisch persoon? Is hij een geboren leider? En is hij een ochtend- of toch eerder een avondmens? Frances Lefebure en Lieven Scheire zoeken het uit.
Frances zet samen met Tris de familiezoektocht naar haar biologische vader verder, Lieven kijkt in de genen van ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert en het duo komt meer te weten over hoe DNA gebruikt wordt op een crime scene.
Mensen die last hebben van misofonie zijn overgevoelig voor specifieke geluiden zoals eetgeluiden. Of je misofonie hebt, zou te lezen zijn in je DNA. Frances zoekt het samen met Shania Gooris uit. Lieven gaat langs bij landbouwer Jaap. Hij maakte er zijn missie van om veganistische melk en kaas te maken op basis van revolutionair DNA-onderzoek waar geen dieren aan te pas komen.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.