Ons DNA

Ons DNA

Een klein beetje DNA, meer hebben Frances Lefebure en Lieven Scheire in 'Ons DNA' niet nodig om dieren opnieuw tot leven te wekken, familieraadsels op te lossen en ons te laten kennismaken met de wonderen die de wetenschap kan verrichten op basis van genetica.

Afleveringen

6 afleveringen

Aflevering 1

Lieven en Frances beginnen bij het begin: hun eigen DNA. Ze laten zichzelf volledig binnenstebuiten keren en komen meteen iets erg verrassends te weten. Het BV-proefkonijn van dienst is Dina Tersago. In haar DNA staat te lezen dat ze niet graag voor een grote groep spreekt. Maar klopt dat ook echt? Daarnaast spreekt Frances af met Luc uit Oosthoven, die op zoek is naar zijn biologische ouders.

Aflevering 2

Lieven duikt in het DNA van Gloria Monserez en ontdekt enkele unieke eigenschappen die hij graag wil testen. Koffie speelt een cruciale rol in zijn experiment. Hij neemt Gloria mee naar het zwembad, waar ze beiden zo snel mogelijk twee lengtes zwemmen. Daarna vullen ze zichzelf met koffie om nadien dezelfde test opnieuw te doen.

Aflevering 3

Rockgod Thibault Christiaensen geeft deze keer zijn DNA prijs en hij heeft al meteen enkele specifieke vragen voor Frances en Lieven. Naast een diepgaand onderzoek naar zijn rosse genen, wil Frances ook het zangtalent van Thibault onderzoeken. Verder maakt Frances kennis met Nele en Marco, een jong koppel dat graag een kind wil. Nele is echter drager van een erfelijke spierziekte.

Aflevering 4

Is Koen Wauters van nature een empathisch persoon? Is hij een geboren leider? En is hij een ochtend- of toch eerder een avondmens? Frances Lefebure en Lieven Scheire zoeken het uit.

Aflevering 5

Frances zet samen met Tris de familiezoektocht naar haar biologische vader verder, Lieven kijkt in de genen van ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert en het duo komt meer te weten over hoe DNA gebruikt wordt op een crime scene.

Aflevering 6

Mensen die lijden aan misofonie zijn overgevoelig voor specifieke geluiden, zoals eetgeluiden. Of je misofonie hebt, zou te lezen zijn in je DNA. Frances zoekt het samen met Shania Gooris uit. Lieven gaat langs bij landbouwer Jaap. Hij maakte er zijn missie van om veganistische melk en kaas te maken op basis van revolutionair DNA-onderzoek waar geen dieren bij betrokken zijn.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.