Helden van Hier: De Kust

Helden van Hier: De Kust

Beleef de acties van redders, politieagenten, ambulanciers en brandweermannen vanop de eerste rij terwijl zij samenwerken om de kust zo veilig mogelijk te houden.

Afleveringen

5 afleveringen

Afgelopen jaar noteerde Oostende de moeilijkste zomer ooit omwille van de coronapandemie. En dat liet zich ook stevig voelen bij de hulpdiensten. Hoe beleefden zij die uitzonderlijke zomermaanden van dichtbij?
De politie van Oostende verleent bijstand wanneer een massale vechtpartij uitbreekt op het strand van Blankenberge. Een vijftigtal jongeren keerden zich tegen de politie en omsingelden de politieagenten. Ook op het strand van Oostende is het alle hens aan dek wanneer een melding binnenkomt van drie drenkelingen. De redders duiken meteen het water in om al zwemmend een reddingsactie uit te voeren.
Elke zomer verdubbelt de bevolking aan de kust van Oostende. Strandwachters, artsen en ambulanciers, politie en brandweermannen werken met man en macht om de kust veilig te houden. De Kust volgt het reilen en zeilen van deze verschillende hulpdiensten. Hoe beleefden zij die uitzonderlijke zomermaanden in 2020 aan de Belgische kust?
De ambulance van Oostende rukt uit voor een fietser die zwaar ten val is gekomen. Wanneer ze naar de doorgegeven locatie gaan, is daar niemand te bespeuren. Wanneer ze het slachtoffer uiteindelijk toch treffen, wordt duidelijk dat de vrouw erg verward is. Ze kan zich haar woonplaats niet meer herinneren. Er gaan meteen alarmbellen af bij de hulpverleners.
Naar aanleiding van de rellen op het strand van Oostende hijsen de redders de rode vlag. Op de vliegbasis in Koksijde breekt een spannend moment aan. De luchtmacht plant een oefening om drenkelingen uit zee te redden met de NH90-helikopter. In de binnenstad krijgen ambulancier Patrick en zijn collega te maken met een dronken vrouw die in een bui van agressie een diepe snijwonde heeft opgelopen.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.