Helden van hier: De MUG

Helden van hier: De MUG

Beleef de adrenaline van artsen, ambulanciers en verplegers tijdens hun levensreddende job vanop de eerste rij in 'Helden van hier: De MUG'.

8 afleveringen

De mug wordt uitgestuurd naar het Sint Jacobsplein om een gevallen vrouw te helpen, maar bij aankomst blijkt het een pak erger te zijn. Urgentie-arts Lien moet al haar overtuigingskracht boven halen om een man met een hartritmestoornis mee naar het ziekenhuis te nemen. Assistent in opleiding Wouter vraagt raad aan David voor een vrouw die een rode en opgezwollen arm heeft.
Wanneer een meisje wordt aangereden met haar brommer moeten mugarts Bob en verpleegkundige Sofie snel ter plaatse gaan om haar te stabiliseren. Wanneer een man flauwvalt voor het onthaal van het ziekenhuis snelt arts Catheline ter plaatse met de interne mug. Wouter en Dries leren de kneepjes van het vak op spoed en helpen een jongen die een muntje inslikte.
Een huisarts roept de versterking van het mugteam op voor een man die plots begint te stuipen. Een man valt bewusteloos nadat hij zijn hoofd stootte aan de waterglijbaan. Hij herinnert zich niets meer en wordt agressief. Mugarts Philip gaat ter plaatse om de man te kalmeren en uit te zoeken wat er mis is.
Een man maakt een lelijke val van een ladder en de mug wordt erbij geroepen. Dokter Philippe gaat ter plaatse om de stevig gebroken pols recht te trekken. Voor mugarts Roel wordt het tijd dat hij nog eens een interessante rit krijgt. Spoedarts Orfa schuwt de moeilijke gesprekken niet wanneer een man met steekwonden op de spoed wordt binnengebracht.
Een jongen op spoed kermt het uit van de pijn nadat hij tijdens een motorcrosswedstrijd werd aangereden. Mugarts Elke haast zich naar een man die verschillende messteken in zijn buik kreeg. De grootte van het mes voorspelt grote interne bloedingen.
Mugarts Philippe wordt uitgestuurd naar een man die het uitschreeuwt van de pijn na een banaal fietsongeval. Zijn situatie verslechtert snel, en het is alle hens aan dek om de man stabiel te krijgen. Ondanks de drukte in het ziekenhuis is Elke trots op het werk dat ze verricht op de spoedgevallen. Het team viert Kristof als nieuwe diensthoofd van de spoeddienst.
Een 96-jarige man is ongerust omdat zijn neus niet stopt met bloeden. Elke probeert het bloeden te stelpen, maar door de bloedverdunners is dat geen gemakkelijke opdracht. Mugarts Lien wordt uitgestuurd naar een man die het uitkermt van de pijn nadat hij frietjes heeft gegeten.
Tijdens een drukke dag rukt Roel uit naar een ernstig ongeval tegen een boom. Het MUG-team wordt opgeroepen door een huisarts die vermoedt dat zijn patiënt een hartaanval doet. Mugarts Jonas wil de ploeg verrassen met ijsjes. Maar wanneer ze worden opgeroepen voor een epilepsieaanval in de supermarkt, moet hij ze laten smelten.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.