Het Echte Leven in de ZOO

Het Echte Leven in de ZOO

Ontdek het leven in de allereerste dierentuin van ons land: de Antwerpse ZOO. Niet zoals een gewone wildlifereportagereeks, maar wel bekeken en verteld vanuit het standpunt van de dieren zelf.

Afleveringen

8 afleveringen

Het is stilaan tijd voor Xambo, een jonge okapi, om op eigen benen te staan. Omdat dit voor hem extra moeilijk is, moet hij een risicovolle operatie ondergaan. Rotsleguanen
In de vlindertuin steelt blauwe morpho Agaat de show. Deze kleurrijke vlinder moet in slechts een twintigtal dagen alles uit het leven halen, want hij wordt niet oud. De stokstaartjesfamilie breidt uit met schattige kleintjes, maar ze kruipen te vroeg boven de grond en belanden in noodweer.
Bij de zwartvoetpinguïns moet baby Yoda zijn plaats vinden in de kolonie. De andere pinguïns zijn benieuwd naar de jongeling en dat kan best intimiderend zijn. Ook babybruinkopslingeraap Yolande wordt steeds zelfstandiger. Gelukkig houdt mama een oogje in het zeil. Brutus de bloemenkever komt nog maar net boven de grond wanneer hij al de strijd aangaat voor de knappe Klara.
Elke dierengroep heeft een unieke manier van samenleven, vaak met de mannetjes aan het roer. Zo is het ook bij de gorilla's, waar Matadi de leiding heeft. Wanneer de groep echter getroffen wordt door ziekte, wordt duidelijk dat grote veranderingen op komst zijn.
Bij de koningspinguïns is het broedseizoen begonnen. Mannetje Eddy is er nog niet helemaal klaar voor, maar zijn vrouw Ra is wel in broedconditie en wil een ei. Slurfhondje Barry is op zoek naar liefde en ontmoet de Franse schone Beau. Hopelijk is het liefde op het eerste gezicht, want Barry is kieskeurig.
Wat er in de ZOO op het menu komt, hangt af van de specifieke behoeften en levensstijl van elk dier. De leeuwenkoningen van de ZOO zijn Nestor, Whisker en Xesar. Tijdens voedermomenten wordt duidelijk dat de samenstelling van de groep op termijn voor problemen kan zorgen. Koala Tin-Tookie overleeft door te kiezen voor een streng dieet van eucalyptus en de Argentijnse teju Dexter heeft last van een verstopping.
De chimpansees hebben hun eigen wetten en regels, met een sociale ladder die voortdurend verandert. Nu Mia en Marit opnieuw zwanger mogen worden, verandert de dynamiek binnen de groep. Napoleonwevers vallen op door hun kleurrijke veren en proberen hiermee vrouwtjes te imponeren tijdens het broedseizoen. Kirks dikdik Bertha ziet er de laatste tijd erg vierkant uit. Zou er een kalfje op komst zijn?
Wrattenzwijn Boboti krijgt hulp om meer zelfvertrouwen te krijgen, aangezien hij binnenkort gaat samenleven in de savanne met giraffen, zebra's en neushoorns. Bij de stekelvarkens leidt de introductie van een soortgenoot tot een conflict. De markhors, een berggeitenfamilie uit de Westelijke Himalaya, krijgen ook een nieuw maatje. Hoe reageert deze mannengroep op dat nieuwe gezelschap?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.