Horrorhuurders en huisjesmelkers

Horrorhuurders en huisjesmelkers

Door de krappe huurwoningmarkt lopen conflicten tussen huurders en verhuurders in het Verenigd Koninkrijk vaak hoog op. Een blik op beide kanten van de markt.

6 afleveringen

Huisbazen Terry Sartin en Helen Miller zitten allebei opgescheept met eenzelfde huurder die haar huur al maanden niet meer heeft betaald. Terry probeert al vijf maanden om de vrouw uit zijn huis te krijgen. Hij heeft nog 8.000 pond aan huur van haar tegoed. En ook Helen startte reeds vier maanden geleden een procedure om de vrouw weg te krijgen.
Lola stopte achttien maanden geleden met het betalen van haar huur in de hoop dat haar huisbaas iets zou doen aan de slechte staat van het appartement. Het vochtprobleem heeft er intussen voor gezorgd dat haar zevenjarige dochter Destiny ademhalingsmoeilijkheden heeft. Nu worden Lola en Destiny uit het appartement gezet. Ben Reeve-Lewis probeert een oplossing voor hen te vinden.
Franc Coutinho verhuurde al zes jaar zijn pand in het noorden van Londen zonder enig probleem. Dat veranderde echter wanneer Shuaghxi Fu haar intrek nam. Al na zes weken begonnen stopte ze met betalen en inmiddels staat Franc op de rand van een faillissement. Huurder Les Turner heeft zijn huisbaas al meerdere malen tevergeefs gevraagd om iets te doen aan het vochtprobleem in zijn pand.
Margaret Wilson bezit twee eigendommen in Oxfordshire. Twee jaar geleden schakelde ze makelaar Carl Afilaka in om haar panden te verhuren. Alles ging goed, tot een jaar geleden. Hoewel haar huurders hun huur op tijd betalen, kreeg Margaret geen geld meer te zien van makelaar Carl. Op dit moment is hij haar meer dan 20.000 pond schuldig.
Nadat de vorige huurder van Nicholas Parrington zijn pand omtoverde tot een bordeel, dacht hij dat het met een jong koppel met een baby als huurders niet mis kon gaan. Tot zij al na een paar maanden stopten met het betalen van de huur. Bovendien ontdekte hij dat het koppel zijn huis onderverhuurde.
Door werkzaamheden aan het appartementsgebouw waarin ze wonen, hebben de alleenstaande Lola en haar kinderen geen warm water, elektriciteit en zelfs geen keuken te beschikking. - Steve Bull kocht vier jaar geleden een opbrengsteigendom. Toen er acht maanden geleden een nieuwe huurder haar intrek nam, begonnen de problemen. Ondertussen heeft Steve nog meer dan 5.000 pond van haar te goed.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.