Moordzaken: Eeuwige Twijfel

Moordzaken: Eeuwige Twijfel

Truecrimereeks met reconstructies van moordzaken waarbij er ondanks een juridische uitspraak toch twijfel is blijven hangen.

Afleveringen

8 afleveringen

Op 18 november 2006 maakt Els Van Doren een dodelijke parachutesprong. Zowel haar hoofd- als reservevalscherm weigeren dienst. Ze stort te pletter in een tuin in Opglabbeek. Het wordt vrij snel duidelijk dat de parachute van Van Doren is gesaboteerd. De federale politie van Tongeren opent een moordonderzoek. Daarbij loopt een bepaald lid van de parachuteclub al gauw in de kijker.
24 september 2010, het assisenhof van Tongeren maakt zich op voor hét proces van het jaar: de parachutemoord. De 26-jarige Els Clottemans staat terecht voor de moord op Els Van Doren. De persbelangstelling is enorm, de twijfel groot. Heeft Clottemans de parachute van haar naamgenote gesaboteerd?
In de nacht van 1 op 2 juni 1998 wordt de steenrijke Nederlandse zakenman Ran Biemans op gruwelijke wijze vermoord in de slaapkamer van zijn appartement in Meerle. Zijn vrouw, Els Leemans, ligt op het moment van de feiten naast hem te slapen maar zou niets van de moord hebben gemerkt. Wat volgt is een jarenlang onderzoek bol van intriges, affaires en linken met het Nederlandse misdaadmilieu.
20 februari 1995. Veearts Karel Van Noppen wordt op enkele meters van zijn huis doodgeschoten. Toegesnelde buren treffen zijn auto met draaiende motor aan en denken aanvankelijk dat hij ontvoerd werd. Even later vinden ze zijn lichaam in een gracht wat verderop. Het Turnhoutse parket kijkt meteen in de richting van het hormonenmilieu.
Op 30 juni 1993 verdwijnt melkveehouder Roger Kerckaert spoorloos van zijn erf in Moerbrugge. Acht maanden later wordt hij dood teruggevonden in de beerput onder een van zijn stallen. Voor het parket in Brugge is zijn echtgenote Rosie verdachte nummer één. Zij ontkent alle aantijgingen en neemt Jef Vermassen als advocaat onder de arm. Zal Rosie voor het hof van assisen worden veroordeeld voor de moord op haar man?
Het is 31 oktober 2013: Waals politicus Bernard Wesphael vindt zijn vrouw Véronique Pirotton dood op de badkamervloer van hun hotelkamer in Oostende. Hij verklaart aan de politie dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Het rapport van de wetsarts spreekt dit echter tegen. Pirotton zou omgebracht zijn door derden. Bernard Wesphael wordt opgepakt.
Aan de hand van archiefbeelden, reconstructies en interviews met onderzoekers, rechters, verdachten, nabestaanden en journalisten, puzzelt misdaadjournalist José Masschelin het verhaal van moordzaken weer samen.
Op 16 april 2011 worden er lichaamsdelen gevonden in het West-Vlaamse Heulebeek. Het blijkt om Caroline Vyncke te gaan, een vrouw uit Moorsele die twee maanden eerder verdween na een ruzie met haar vriend Geert Van Weehaeghe. De verdenking van de speurders valt al snel op de zwakbegaafde Van Weehaeghe, die zich met allerlei verhalen in het dorp alleen maar verdachter maakt.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.