Raf & Ronny III

Raf & Ronny III

Stany Crets en Peter Van den Begin kruipen in de huid van de werkloze acteurs en vrienden Raf en Ronny, die samen in de absurdste situaties belanden.

Afleveringen

13 afleveringen

Nadat hun helikopter in hartje Antwerpen is neergestort en ze bij de crash om het leven zijn gekomen, reizen Raf en Ronny naar de hemel. En ze worden er nog toegelaten ook. St. Pieter, de poortwachter, is namelijk in een uitzonderlijk goede bui want na 2.000 jaar kan hij eindelijk met pensioen gaan. Maar Raf en Ronny aarden niet in de hemel en willen zo snel mogelijk naar de hel reizen.
Rudy de Ruyck is St. Pieter opgevolgd als de poortwachter van de hemel en dat zal iedereen geweten hebben. Hij wil St. Rudolf genoemd worden en draagt orde, tucht en gehoorzaamheid hoog in het vaandel.
Raf en Ronny worden door St. Rudolf betrapt op het ongeoorloofd afnemen der pruik en moeten als straf de kantine opkuisen. Ondertussen gaan de andere hemelbewoners naar de eeuwige jachtvelden voor het zondvloedfeest. Raf en Ronny zijn teleurgesteld, tot Werner hen op sleeptouw neemt. Als kuisman van God heeft hij namelijk toegang tot veel verboden deuren.
Er is een vliegtuig neergestort met een vrouwelijke voetbalploeg aan boord. Voor Raf en Ronny is dit een unieke kans om een lief te zoeken. Ze staan midden in de nacht op om de dames te verwelkomen en hen de route naar het eeuwige geluk te tonen.
Elk jaar wordt er in de hemel een reïncarnatieweek georganiseerd, inclusief tal van festiviteiten en een quiz met een tijdelijke reïncarnatie als hoofdprijs. Raf en Ronny willen die absoluut winnen en wringen zich in alle mogelijke bochten om voor eventjes naar de aarde te kunnen terugkeren.
St. Rudolf gooit het op een akkoordje met Petrick Mertens. In ruil voor een fles whisky, sigaren en een Playboy zal hij ervoor zorgen dat een twintigtal helbewoners voor twee weken in de hemel kunnen logeren. Raf en Ronny juichen de komst van de verdorven schepsels toe en beramen meteen een plan om uit de hemel te kunnen ontsnappen.
Het is traditie om in de hemel een grote show te geven op de feestdag van Onze Vader. De organisatie van het feest rust dit jaar op de schouders van St. Rudolf. Hij verplicht Raf en Ronny om alle sterren van de hemel te engageren.
St. Rudolf heeft meer dan tachtig kromme lepels gevonden in de refter. Hij vindt dit zeer verdacht en is vastbesloten om het mysterie op te helderen. Het spoor leidt zoals altijd naar Raf en Ronny. Zij zijn het kotsbeu in de hemel en proberen zich een weg naar de hel te graven. Maar die weg is zeer lang en loopt niet over rozen.
Voor Raf en Ronny gaat een droom in vervulling wanneer ze herenigd worden met hun vaders. Staf en Tony zijn nog geen haar veranderd sinds ze verongelukten en eisen nog altijd dat hun zonen met de mond dicht eten, beleefd zijn, met de rug recht zitten en hun bord leeg eten. Zoveel liefde kan Rudy niet aanzien en hij dreigt weg te zakken in een depressie.
Op aarde hadden Raf en Ronny geen geluk met de vrouwen en in de hemel zijn ze er ook nog niet in geslaagd een vrouw aan de haak te slaan. Dit verbaast St. Rudolf niet. Volgens hem ontbreekt het hen aan macht. En aangezien hij als poortwachter macht in overvloed heeft, kan hij krijgen wie hij wil.
In de hel zijn er volop verbouwingswerken aan de gang. Het lawaai van de machines is tot in de hemel te horen en iedereen wordt er knettergek van. Watjes en oorstoppen helpen nauwelijks. St. Rudolf is het gedreun en gedaver kotsbeu. Hij heeft er alles voor over om de werken te laten opschieten en gooit het op een akkoordje met Petrick.
Er is een ruimtetuig neergestort in de hemel. St. Rudolf onderschept de twee aliens en verstopt hen in de kamer naast die van Raf en Ronny. De twee mannen krijgen het verbod om met de aliens te communiceren, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
De allerlaatste aflevering zonder lachband, zonder scenario en met een overvloed aan moeilijke grappen.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.