Rome

Rome

De Romeinse republiek gaat gebukt onder machtstrubbelingen en veldslagen. Zowel de belangrijkste politici als gewone voetsoldaten manoeuvreren zich doorheen het turbulente klimaat.

Afleveringen

12 afleveringen

Na de oorlogen in Gallië wordt Caesar verdeeld door enerzijds een overwinningsgevoel en anderzijds verdriet, want zijn dochter blijkt gestorven te zijn. Naast het volk dat hem vereert, zijn er ook machtige tegenstanders die naar voren treden.
Met de steeds groter wordende politieke spanningen heeft Caesar een stem in de senaat nodig, maar Mark Antony bedankt voor het aanbod. Bovendien wordt er een complot tegen Caesar gesmeed. Vorenus en Pullo keren terug naar huis.
Caesar leidt zijn leger steeds verder en stuurt Pullo en Vorenus samen met een groep ruiters op een verkenningsmissie in de richting van Pompeius. Wanneer ze burgers tegenkomen, dienen ze die terug naar Rome te sturen.
Pompeius, Cicero, Brutus, Cato en Scipio bekijken de huidige situatie: Caesar is naar Rome getrokken zonder al te veel tegenstand en de legioenen van Pompeius hebben zich teruggetrokken. Welke opties hebben ze nog?
Pompeius moet tijd winnen, maar zijn aanhangers manen hem aan om vrede te sluiten met Caesar. Antony en Caesar verdiepen zich in hoe hun acties bij het volk zullen overkomen. De jaloezie van Atia tegenover Servilia zorgt voor complicaties.
Terwijl Caesar zijn legioenen tegen Pompeius aanvoert, blijft Antony achter om Rome te leiden. Maar dat is niet naar de zin van de patriciërs die de dupe worden van zijn beleid. De verdwijning van Evander verdeelt de familie van Vorenus.
Caesar is wanhopig op zoek naar nieuwe troepen na de tragedie aan de Adriatische kust. De aanhangers van Pompeius behalen een glorieuze overwinning bij Pharsalus. Niobe vreest dat Vorenus verloren is en vindt troost bij haar zus.
Caesar achtervolgt Pompeius tot in Egypte en arriveert uiteindelijk in Alexandrië. Daar ontmoet hij de piepjonge koning Ptolemy XIII, die de generaal een verrassend geschenk aanbiedt. Vorenus en Pullo trachten Cleopatra te bevrijden.
Nu Scipio en Cato verslagen zijn, keert Caesar terug naar huis, hopend op een heldhaftig onthaal. Zijn plannen lopen echter vertraging op wanneer Vorenus en Pullo een aanvaring hebben met een lokale bandiet.
De senaat roept Caesar unaniem uit tot dictator. Caesar wil zijn overwinning vieren met vijf dagen feesten, spelen, pracht en praal. Pullo is niet langer soldaat en droomt van een toekomst met Eirene. Vorenus waagt zijn kans als magistraat.
Terwijl Pullo afdaalt in de onderwereld van Erastes, onderhandelt Vorenus over een ontslagvergoeding voor veteranen. Cassius tracht Brutus ervan te overtuigen dat het leven van de Republiek in zijn handen ligt.
Na hun escapades in de arena zijn Pullo en Vorenus in Rome echte helden geworden. Caesar voorziet een beloning voor Vorenus. Twee belangrijke figuren worden het doelwit van een moordaanslag, inclusief Caesar.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.