Rome

Rome

De Romeinse republiek gaat gebukt onder machtstrubbelingen en veldslagen. Zowel de belangrijkste politici als gewone voetsoldaten manoeuvreren zich doorheen het turbulente klimaat.

Afleveringen

10 afleveringen

Caesar werd vermoord. Mark Antony keert geschokt terug uit de senaat, maar botst op Quintus Pompeius en zijn trawanten, die hem meteen opjagen en willen doden. Brutus keert terug naar huis om te bekomen van de tragedie.
Mark Antony heerst over Rome, maar Octavian eist zijn erfdeel. Ondertussen arriveert Cleopatra in Rome, waar ze wil dat haar zoon Caesarion erkent wordt als de zoon van Caesar. Vorenus is een wrak na het verlies van zijn vrouw en kinderen.
Terwijl de rondtrekkende Brutus en Cassius moeite ondervinden om geld bijeen te sprokkelen voor een leger, heeft Mark Antony zijn zinnen op Gallië gezet. Cicero geeft verstek aan de senaat en kiest de kant van Octavian, de nieuwe Caesar.
Het is 46 voor Christus. Servilia stuurt een spion naar de villa van Atia. Daar flirt hij met de kok en vergiftigt het eten dat voor Atia bestemd is. Maar dat plan loopt faliekant af, zowel voor de spion als voor Servilia.
De strijd in Rome gaat verder wanneer de nieuwe Caesar, Octavian, zijn leger opstelt aan de stadgrenzen en zich met de hulp van Cicero als consul van de senaat opwerpt. Vorenus keert terug naar Rome met zijn geredde kinderen.
Brutus en Cassius rukken op naar Griekenland met een honderdduizend soldaten tellend leger, om Octavian uit te dagen voor een gevecht. Cassius maakt zich zorgen over de graanvoorraad van het leger. Brutus verheugt zich al op de overwinning.
Servilia rouwt om de dood van Brutus. Ze knielt voor de deur van Atia en vraagt herhaaldelijk gerechtigheid. Hoewel Atia haar eerst negeert, trekt het onophoudelijke gezang van Servilia een steeds groter wordende groep toeschouwers aan.
Prins Herod heeft een geheime voorraad goud naar het triumviraat gesmokkeld. Octavian beveelt Vorenus om ervoor te zorgen dat het fortuin veilig en wel Rome bereikt. Vorenus vertrouwt de missie toe aan Pullo.
Rome krijgt af te rekenen met een nijpend graantekort. Daardoor ziet Octavian zich gedwongen om een deal te sluiten met Mark Antony om nieuwe ladingen uit Egypte te ontvangen, maar Antony en Cleopatra verhogen voortdurend hun eisen.
Nadat ze de Slag van Actium verloren hebben, sluiten Mark Antony en Cleopatra zich op in hun paleis in Alexandrië. Het paleis wordt een oord van eindeloze orgiën; een plek waar grenzeloos gedronken en drugs gebruikt wordt.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.