Tien Om Te Zien: De Zomer van

Tien Om Te Zien: De Zomer van

Een overvolle zeedijk en (inter)nationale monsterhits: dat is waar 'Tien om te zien' in de jaren 90 en in de nillies voor stond. VTM blikt samen met sterren van toen én nu terug op deze iconische zomers vol meezingers.

Afleveringen

15 afleveringen

Sterren van toen en nu (her)beleven de memorabelste acts uit 1990 die te zien waren in het legendarische muziekprogramma 'Tien Om Te Zien'. De grootste hits, de meest legendarische meezingers, maar ook de foutste acts van dat jaar passeren de revue. Bekende koppen halen anekdotes op uit die tijd en geven commentaar bij de beelden. Willy Sommers en Anne De Baetzelier zijn ook van de partij.
Deze week reizen we terug naar de zomer van 1991. Piraat Kid Coco gooit er zijn anker uit, Gorky lost er zijn Lieve Kleine Piranha en Marina Wally gooit haar hele wezen in de strijd. Deze zomer van Tien Om Te Zien is zelfs zo memorabel dat Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, er een nummer over schreef. Christoff, Andy Peelman en Willy Sommers halen herinneringen op.
Sterren van toen en nu (her)beleven de meest memorabele acts uit 'Tien om te zien'. In de zomer van 1992 maakt Yasmine haar debuut als presentatrice van het muziekprogramma. Er worden ook speciale 'Tien om te Zien'-treinen aangelegd om de talloze fans in Blankenberge te krijgen.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de meest memorabele acts uit het jaar 1993 uit het iconische muziekprogramma. Frank Valentino is blut, maar blijft breed glimlachen. Frank Dingenen & De Welriekende Dreefjes staan in de file, maar hebben het er best gezellig samen en Phil Kevin verlaat speciaal voor 'Tien Om Te Zien' de planeet Urk om die zomer van 1993 op de zeedijk in Blankenberge te kunnen staan.
Sterren van toen en nu (her)beleven de meest memorabele acts uit het jaar 1994 van het iconische muziekprogramma. In 1994 huppelen Glenn en Jimmy van het latere Get Ready! rond als achtergronddansers van Bart Kaëll en Dana Winner, Alfa doet de Banana en de Britse Reggae-zanger CJ Lewis komt vast te zitten in het publiek. Maarten Vancoillie geeft een gouden tip voor wie ooit nog een boysband beginnen wil en Sam Gooris hangt zijn basketsloefkes aan de haak bij het aanschouwen van zijn muzikale held.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de meest memorabele acts uit het jaar 1995. In dat jaar loopt de carrière van Erik Goossens op wieltjes. De zanger van Leopold 3 heeft die zomer zijn kruisbanden gescheurd en entertaint zijn fans vanuit een rolstoel. Marijn Devalck zingt een duet met Balthasar Boma.
Sterren van toen en sterren van nu (her)beleven de meest memorabele acts uit het jaar 1996 uit het iconische muziekprogramma. In dat jaar houdt Peter Vanlaet zijn adem even in bij het aanschouwen van Zohra, de zangeres van 2 Fabiola. Liliane Saint-Pierre, patroonheilige van de gay disco, zet de boel en ook haar gevederde danser op stelten.
In de zomer van 1997 vindt Isabelle A haar hemel op aarde dankzij Willy Sommers. Salim Seghers oftewel Jos Aerts brengt een muzikale ode aan Aïcha en de jongens van Get Ready! adoreren allemaal een zekere Marjolijn. K.I.A. bezingt de zomer in het Aarschots en Sergio vertaalt. Wat de Kameroense zanger Wes zingt, weet niemand. Toch wordt er luidruchtig meegezongen.
In de zomer van 1998 bezingt Kim Kay haar lievelingskleur. De meiden van Opium etaleren de laatste badmode en Alana Dante lijkt met haar rode latexpakje indruk te maken op de Amerikaanse Britney Spears, die een poos later in een videoclip verschijnt met - jawel - een rood latex pakje. De meidengroep B*Witched doet het podium daveren met een staaltje Ierse volksdans.
In 1999 zet Belle Perez zich op de kaart met het nummer 'Hello World' en een kapsel dat volgens Andy Peelman wat weg heeft van het coronavirus. De boyband Boysband maakt helaas iets minder indruk. Het vijftal van Five is beter lokaas en brengt alle bakvissen samen op de zeedijk in Blankenberge.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de meest memorabele acts uit het jaar 2000. Met vandaag onder meer Jo Vally, Marcel Van Thilt, Regi Penxten en Sylvie De Bie.
Met o.m. fragmenten en commentaar van Jo Vally, Kathleen Aerts en haar man Steven, Luc Steeno en Sylvie De Bie.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de memorabelste acts uit het jaar 2002.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de memorabelste acts uit het jaar 2003.
Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de memorabelste acts uit het jaar 2004.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.