Body Cam Cops

Body Cam Cops

Buitengewone beelden gefilmd door 'bodycams' wereldwijd onthullen de verhalen van politieagenten die betrokken zijn bij adembenemende arrestaties, achtervolgingen en schietpartijen.

Afleveringen

6 afleveringen

In het Amerikaanse Grand Rapids volgen we agenten die een gevaarlijke crimineel achternazitten. De man houdt zich schuil op een bouwwerf. In Groot-Brittannië worden agenten verrast door een man met een samoeraizwaard. Een van de agenten moet zwaargewond afgevoerd worden naar het ziekenhuis.
In het Braziliaanse São Paulo volgen we agenten die enkele kidnappers in de boeien slaan. In de stad vinden heel wat ontvoeringen plaats en dus worden de agenten daar extra getraind op dergelijke zaken. In Savannah, USA, zorgen bodycambeelden ervoor dat een onschuldige man niet in de gevangenis belandt na een fout van enkele agenten. In Zuid-Afrika zijn we getuige van een achtervolging.
Misdadigers gaan tot het uiterste om te ontsnappen wanneer de politie hen op de hielen zit. Agenten proberen zich dan ook zo goed mogelijk te wapenen tegen dergelijk geweld. In South Carolina wordt een agent neergeschoten. Zijn bril met camera registreert alles. In het Mexicaanse Clovis raakt een agent gewond nadat hij een nachtelijke fietser aan de kant zet wegens het rijden zonder verlichting.
Agenten weten bij de start van hun werkdag vaak niet wat hen te wachten staat; geen enkele dag is hetzelfde. Ze moeten dan ook zo goed mogelijk voorbereid worden op alle mogelijke scenario's. In Ohio worden agenten verbaal aangevallen nadat ze een bestuurder aan de kant zetten wegens het rijden zonder verlichting.
Politieagenten zijn vaak de eerste hulpdienst ter plekke. Hun bodycams registreren niet alleen harde interventies, maar net zo goed hun heroïsche daden. In Utah treffen agenten een wagen aan die op zijn dak in een ijskoude rivier is beland. De bestuurder blijkt nog in het voertuig aanwezig te zijn en zit al meer dan 14u vast.
In tegenstelling tot het arresteren van criminelen, moordenaars en gewetenloze individuen is het aanhouden van een collega niet iets waar agenten dagelijks mee geconfronteerd worden, maar soms gebeurt het toch. In Grand Rapids, Michigan, worden agenten opgeroepen voor een gewapende man. Wat ze op dat ogenblik nog niet weten is dat het om een FBI-agent gaat.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.