Undercover: Fighting the Fraudsters

Undercover: Fighting the Fraudsters

De Ierse onderzoeksjournalist Paul Connolly verdiept zich in de wereld van fraude en oplichterijen waarvan de gewone mens steeds vaker het slachtoffer is.

Afleveringen

10 afleveringen

Paul Connolly onderzoekt oplichtingspraktijken in de wereld van de autoverzekeringen. Hij verdiept zich in de term 'crash for cash' en praat met oplichters die opzettelijk auto-ongelukken veroorzaken om verzekeringsgeld te kunnen innen. Schokkend beeldmateriaal laat bovendien zien hoe ver sommigen bereid zijn te gaan om geld te verdienen aan een auto-ongeluk.
Paul onderzoekt de illegale handel in medicijnen. Hij krijgt onder meer namaak Valium in handen die veel sterker blijkt te zijn dan de aanbevolen hoeveelheid. Hij confronteert de oplichters met de laboresultaten.
Paul en zijn team verdiepen zich in de toenemende oplichtingspraktijken van verhuurders, alsook het stijgend aantal gevallen van verzekeringsfraude.
Paul Connolly woont zijn eigen begrafenis bij om het groeiende probleem van fraude met levensverzekeringen aan te kaarten.
Paul en zijn team verkennen de wereld van phishing, een vorm van internetfraude waarbij oplichters zoveel mogelijk privégegevens van hun slachtoffers proberen te bemachtigen om deze vervolgens in hun voordeel te gebruiken.
Paul verdiept zich in de manier van frauderen waarbij mensen investeringen worden aangepraat die niet bestaan en waardoor velen van hen al hun spaarcenten zijn kwijtgeraakt. Hij praat ook met een ex-oplichter over deze manier van frauderen.
Paul verdiept zich in de wereld van het online daten en de vele oplichtingspraktijken die hier de ronde doen. Hij praat onder meer met een dame die voor 1,7 miljoen pond werd opgelicht door de man van wie ze dacht dat hij de ware was.
Het vervalsen van documenten blijkt big business te zijn. Van valse paspoorten, bankdocumenten tot zelfs wapenvergunningen, criminelen gebruiken ze volop om hun zaakjes rond te krijgen. Paul Connolly praat met een vervalser die hem op slechts enkele minuten tijd aan een vals paspoort zou kunnen helpen.
Er worden online heel veel soorten dieetpillen aangeboden, maar ze zijn niet allemaal legaal en veilig, zo blijkt. Paul gaat na wat er in deze namaakpillen zit en ontdekt dat ze vaak chemische stoffen bevatten die enkel goedgekeurd werden voor een gebruik als pesticide. Hij gaat undercover en gaat de confronatie aan met de verkopers.
Paul verdiept zich in de oplichtingspraktijken van verzekeringsmakelaars die valse autoverzekeringen verkopen aan chauffeurs met een hoge verzekeringspremie. Slachtoffers blijven onverzekerd achter en hebben vaak een hoge schuldenberg wanneer ze effectief betrokken geraken bij een ongeluk.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.