Cordon

Cordon

Een deel van de stad Antwerpen wordt hermetisch afgesloten van de buitenwereld door een dodelijk virus dat er is uitgebroken.

Afleveringen

10 afleveringen

Wanneer in het NIIZA, het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen, een besmetting wordt vastgesteld, laat directeur Cannaerts de buurt voor 48 uur afsluiten.
De bewaking van het Cordon verloopt voor commissaris Lex Faes zonder veel incidenten. De mensen die gedurende 48 uur vastzitten, reageren op zijn Belgisch: plantrekken en foeteren op de overheid.
Het cordon is verlengd met 72 uur. Al na drie dagen beginnen bepaalde voedingsproducten schaars te worden. Lex coördineert een voedselbedeling aan de sluiscontainer.
Juf Katja is kapot van de dood van een leerling en zoekt steun bij Jokke. Bij de rellen tijdens de voedselbedeling zijn er heel wat mensen besmet geraakt. Het NIIZA kan de toevloed moeilijk aan.
Lex verijdelt enkele ontsnappingspogingen die van buiten uit gestuurd worden. Daarop besluit Lommers om het gms- en internetverkeer lam te leggen.
De terreurtheorie leidt tot rellen wanneer Afghanen worden geviseerd.
Op Jana's kantoor wordt de sfeer grimmig: Jana en Sam willen absoluut weg. Lex vindt sporen van een ontsnappingspoging. Daardoor gaat ook het crisiscentrum in alarmfase.
Jokke heeft het gehad met het NIIZA en vertrekt. Lex wil weten wat Lommers verbergt en breekt in in haar bureau: wat hij daar vindt over het cordon is heel erg explosief.
Na de brutale raid op het lab wil Jana maar één ding: weg. Ook Ineke, die net bevallen is, wil haar baby zo snel mogelijk buiten het cordon. Dan biedt zich een kans aan.
Totaal ontmoedigd laat Jana zich meeslepen in een ontsnappingspoging. In het NIIZA gaat Jokke tot het uiterste om de waarheid over het virus boven te halen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.