De Luizenmoeder

De Luizenmoeder

Een jonge moeder probeert zich staande te houden in de absurde wereld van een lagere school waar de ouders en het schoolpersoneel er de vreemdste gewoontes en regels op nahouden.

Afleveringen

10 afleveringen

Kinderpsychologe Hannah zet haar dochter Fleur af op de Akker. Spannend, want het is de eerste dag in een nieuwe school. En dat zal Hannah meteen geweten hebben. Terwijl Fleur zich makkelijk aanpast en vriendjes maakt, wordt Hannah geconfronteerd met huisreglementen waarvan ze het bestaan niet af weet.
Drama op de drop-off zone van De Akker. Hannah dacht dat Fleur bij Rita ging spelen, Kenneth zegt dat zijn dochter bij hen op visite kwam. Beiden hebben echter plannen, maar iemand zal het onderspit moeten delven. Directeur Erik neemt ex-militair Ronald, die lijdt aan posttraumatisch stresssyndroom, aan als nieuwe conciërge.
Fleur was jarig het voorbije weekend en heeft een traktatie mee naar school. Maar blijkbaar hield Hannah zich niet aan het strikte schoolreglement, met alle heisa vandien. Nancy is in alle staten wanneer alweer drie groenevingermama's hebben afgebeld. Erik wil de ouders bijeenroepen om ouderparticipatie te stimuleren... met een ouderparticipizza-avond.
Erik maakt kennis met Bobbi, bachelorstudent lager onderwijs aan de hogeschool. Zij wil een snuffelstage komen doen in de Akker. Op het oudercontact pakt Erik uit met een nieuwe tactiek: de glansmethode, waarbij ouders vooral zelf kunnen praten. Hannahs ex-man brengt zijn nieuwe vriendin mee naar het oudercontact.
Directeur Erik vindt Sinterklaas en Zwarte Piet niet langer kunnen op zijn multiculturele school, en stelt een nieuwe kindervriend voor: Winterklaas, die leeft op de Noordpool en geholpen wordt door wandelende ijsberen. En natuurlijk ziet hij een glansrol voor zichzelf. Hannah krijgt het aan de stok met de bazige Angelique.
Het jaarlijkse kerstfeest op de school loopt uit de hand. Directeur Erik kijkt veel te diep in het glas en herinnert zich de dag nadien niks meer van zijn uitspattingen. Youri is zijn echtgenoot Kenneth kwijt, die na het feestje niet thuis kwam. Juffrouw Chantal doet een ontdekking in een kast, en Hannah en Juffrouw Els zoeken wanhopig naar hamster Chico.
Juffrouw Els vertelt de leerlingen van het eerste over de bloemetjes en de bijtjes, en dat zet een hele discussie in gang tussen de leerkrachten én de ouders. Preutse moeder Angelique en liberale vader Karel vechten het uit wanneer blijkt dat hun dochters samen naakt hebben gespeeld. En juffrouwen Chantal en Els raken het maar niet eens over hoe ze geslachtsorganen in de lessen moeten noemen.
Het is 1 april. Zoals elk jaar haalt directeur Erik flauwe grappen uit met het personeel. Dit jaar willen de leerkrachten én Nancy hem een koekje van eigen deeg geven. Juffrouw Els verdeelt de leerlingen van haar klas in groepjes op basis van hun leesvaardigheid. Dit leidt tot onrust onder de ouders, met felle discussies en zelfs een ruzie tussen Mel en Kim tot gevolg.
Juffrouw Els wil iets doen aan de weerbaarheid van haar leerlingen. Zo leren ze beter omgaan met agressie en gepest worden. Maar bij Fleur, de dochter van Hannah, lijkt die cursus een tegenovergesteld effect te hebben, en dat heeft ook gevolgen bij de moeders van de klas. Directeur Erik heeft het voorbije jaar teveel uitgegeven, en hoopt te besparen in zijn personeelskosten.
De laatste schooldag voor de zomervakantie is aangebroken op basisschool De Akker en iedereen maakt zich op voor een groots eindfeest. Een wanhopige Hannah, die het grote schoolfeest moet organiseren, kan amper rekenen op de hulp van de andere ouders. Gelukkig springt Ronald bij. De school wordt net nu doorgelicht door een flexmanager en dat zorgt voor de nodige onrust bij het personeel.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.