De Luizenmoeder

De Luizenmoeder

Een jonge moeder probeert zich staande te houden in de absurde wereld van een lagere school waar de ouders en het schoolpersoneel er de vreemdste gewoontes en regels op nahouden.

Afleveringen

10 afleveringen

Het is de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Hannah is klassenmoeder geworden. Directeur Erik heeft een nieuw plan om meer scholieren te trekken: hij wil van De Akker de veiligste school van de regio maken. De komst van Ahmed, de nieuwe leerling in de klas van juf Els, gaat niet onopgemerkt voorbij.
Rita, de dochter van Youri en Kenneth, gedraagt zich volgens de andere ouders abnormaal voor een meisje, de mogelijkheid dat ze transgender is wordt overwogen. Omdat de mannen- en jongenstoiletten verstopt zijn, moet iedereen naar de damestoiletten, wat voor irritatie zorgt bij de ouders en het personeel.
Het is voorleesweek op De Akker. Juf Chantal leest in haar klas de gruwelijke rijmen van Roald Dahl voor en Karel maakt zich zorgen over de impact daarvan op de kinderen. Hannah richt, tot grote ergernis van Nancy, een gezellige voorleestipi in. Directeur Erik heeft een SBV (Super Bekende Vlaming) gevonden die zal komen voorlezen, maar hij wil niet zeggen wie.
Directeur Erik wil met ouders en personeel het traditionele kerstspel opvoeren. Ook Juf Els loopt warm voor dit initiatief om de waarden en tradities terug te brengen. Maar niet iedereen is enthousiast want De Akker is een gemeenschapsschool. Een radeloze Hannah probeert een kerstmenu samen te stellen, tevergeefs zo blijkt want de wensen van de ouders voor hun kinderen lopen de spuigaten uit.
De school maakt zich op voor het maken van de schoolfoto's. Nancy heeft nog snel een fotografe geregeld die, tot grote ergernis van de ouders, het niet zo nauw neemt met het klassieke concept van de schoolfoto. Hannah probeert dit alles in goede banen te leiden, maar Nancy en de fotografe verzetten zich tegen de tijdsdruk. Directeur Erik wil dat de komende studiedag over 'positive' feedback gaat.
Directeur Erik wil dikketruiendag aanwenden om het klimaatbewustzijn te vergroten en heeft een Instagramaccount gemaakt voor de school. Hij kondigt ook een grote klimaatquiz aan. Karel en zijn dochter Maledieve kondigen een 'sit-in staking' aan om vijf voor twaalf om de klimaatcrisis te onderstrepen. De zitstaking is een groot succes, tot de politie opdaagt.
De Akker houdt haar jaarlijkse sponsorloop. Directeur Erik heeft kinder-hiv als goed doel gekozen en wil van alle scholen uit de buurt het meeste sponsorgeld ophalen, hij is zelfs bereid om zelf ook mee te lopen. Juf Els gaat intussen fanatiek de strijd aan met te veel suiker in de drank en het voedsel van haar leerlingen. Hannah nodigt Ronald uit om samen te gaan eten.
De geplande schoolreis komt op losse schroeven te staan wanneer er plots een luizenplaag uitbreekt. De moeder van directeur Erik is ernstig ziek, toch denkt hij nog mee te kunnen gaan op de schoolreis die hij helemaal gepland heeft. Juf Els ziet erg op tegen het geknutsel voor de aankomende 'moederdag' en vindt niet dat Kenneth en Youri op die dag een knutselwerk verdienen.
Directeur Erik komt zijn belofte na aan Amir en Esma om ook iets met de islam te doen op school. Na de jaarlijkse paaseierenraap kondigt hij een ramadanmarkt aan met 'moslim-eten' en 'moslim-muziek'. Ronald wordt er intussen door Mel, Kim en de andere ouders van beschuldigd Hannahs dochter Fleur ongepast te hebben aangeraakt op de wc.
De Akker maakt zich op voor een superheldenfeest waar ook het afscheid van Juf Chantal gevierd zal worden. Voor de organisatie hiervan worden Hannah en Nancy met elkaar opgescheept. Ronald lijkt voorgoed vertrokken te zijn. Het superheldenfeest wordt een groot succes en eindigt met een kus in ware Hollywoodtraditie.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.