De Rodenburgs

De Rodenburgs

De Rodenburgs, die hun familiefortuin te danken hebben aan pater familias Karel, wonen in een luxueuze villawijk. Nu de volgende generatie aan zet is, duikt het ene na het andere conflict op.

Afleveringen

24 afleveringen

Aflevering 1

Karel Rodenburg, steenrijk zakenman en patriarch van de familie Rodenburg, acht de tijd rijp om het wat rustiger aan te doen. Hij wil de leiding van de holding Rodenburg Investment Company overdragen. Vooral Karels echtgenote Bénédicte verwacht dat hun oudste zoon Fred nu aan het hoofd van het familiebedrijf zal komen te staan.

Aflevering 2

Op het huwelijksfeest van zijn oudste zoon Fred met Maaike De Ridder heeft Karel Rodenburg een beroerte gekregen. Net op het moment dat hij wilde aankondigen dat Freds nieuwe schoonbroer Stijn De Ridder de nieuwe CEO zal worden van de holding. Nu Karel in coma ligt, neemt de familie onder leiding van moeder Bénédicte echter maatregelen om Fred te benoemen aan het hoofd van de holding.

Aflevering 3

Karel ontwaakt uit de coma en Bénédicte beseft dat er geen andere keuze is dan Stijn De Ridder alsnog te benoemen tot CEO van de Rodenburg Investment Company. Ze dringt er bij Fred op aan om die benoeming zelf en snel te regelen. Stijn is niet enkel opgelucht wanneer Fred hem het nieuws komt melden, hij is er nu van overtuigd dat heel de familie achter zijn benoeming staat, ook zijn schoonbroer.

Aflevering 4

Karel mag het ziekenhuis verlaten en zal thuis verder revalideren, maar al snel blijkt dat de patiënt weinig geduld heeft. Stijn De Ridder gaat inmiddels aan de slag als nieuwe CEO van de Rodenburg Investment Company. Niet iedereen is echter gelukkig met zijn komst. Stijn ondervindt dan ook al snel dat het niet makkelijk is om als buitenstaander een familiebedrijf te leiden.

Aflevering 5

Senator Olivier Rodenburg heeft een reputatie hoog te houden als vrouwenversierder. Hij heeft vrij toevallig kennis gemaakt met de mooie en mysterieuze Isabelle en is helemaal in de ban van de vrouw. Tot zijn frustratie wijst Isabelle zijn avances echter zeer kordaat van de hand. Stijn De Ridder is inmiddels op een bijna obsessieve manier met zijn nieuwe job bezig.

Aflevering 6

Hanne ontdekt in de broekzak van Simon een zakje met drugs. Ze maakt zich grote zorgen en verwittigt Freya. Die confronteert haar nieuwe vriendje met de drugs, maar Simon beweert dat hij daar niks van weet. Maaike is erg blij nu ze nog eens gevraagd wordt als model en ze heeft een nieuwe fotoshoot. Claire is echter vastbesloten haar jonge stiefmoeder het leven zuur te maken.

Aflevering 7

Fred is furieus na de mislukte fotoshoot en hij verplicht zijn dochter om Maaike hulp te vragen bij haar contractbesprekingen met het modellenbureau. Stijn is bezorgd om de relatie tussen Freya en Simon, en hij besluit de politie in te lichten over het vermeende pillengebruik van de muzikant. Freya loopt echter weg wanneer ze ziet dat Simon niet meer in hun tuinhuis woont.

Aflevering 8

De sfeer tussen Stijn en Hanne is gespannen omdat zijn werk tegenwoordig voor hun relatie komt. Na de pillenaffaire tracht Freya het terug goed te maken met Simon, maar hij is spoorloos. Fred wordt nog steeds gechanteerd door Janssens. Hij belt zijn bankier en smeekt om geld. De bankier brengt echter Karel op de hoogte en die besluit de zaak op zijn manier op te lossen.

Aflevering 9

Claire krijgt een nieuwe kans om zich te bewijzen als model, maar ze heeft duidelijk andere dingen aan haar hoofd. Ze heeft het nog steeds moeilijk met de relatie tussen Freya en Simon en haalt alles uit de kast om hen uit mekaar te drijven. Simon weet tot wat een jaloerse Claire in staat is, maar kan toch moeilijk weerstaan wanneer ze hem een aanlokkelijk voorstel doet.

Aflevering 10

Iedereen is zwaar onder de indruk van de ontdekking van Lises lichaam en vooral Hanne komt onder vuur te liggen als psychologe. Ze is zelf ook erg aangeslagen door het gebeuren en zoekt steun bij Stijn. Die wordt echter meer en meer opgeslorpt door het werk en ziet niet hoe hij en Hanne steeds verder van mekaar wegdrijven.

Aflevering 11

Simon is te laat op de begrafenis van zijn eigen moeder, want hij heeft de nacht doorgebracht met Claire. Beiden komen samen aan in de kerk en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Tussen Simon en Freya komt het tot een breuk, maar ook Claire krijgt van Simon te horen dat hij geen relatie met haar wil. Het is meer dan ze kan verdragen.

Aflevering 12

Terwijl de voorbereidingen voor Claires poolparty in volle gang zijn, hebben Claire en Maaike opnieuw een hoogoplopende ruzie. Simon gaat helemaal op in de plannen voor zijn groep, maar bij Freya rijzen er steeds sterkere vermoedens dat hij aan de drugs zit. Olivier bekomt maar moeizaam van zijn ontdekking over Isabelle. Hij slaagt er echter niet in haar te vergeten.

Aflevering 13

Olivier vertelt zijn broer over de smeekbede van hun vader om de geheimzinnige, maar ontzettend knappe Isabelle met rust te laten. Wat Karel betreft zijn ze nog niet uitgepraat, maar Olivier ziet een tweede gesprek van man tot man niet meteen zitten. Stijn is terug uit Singapore, maar het weerzien is niet wat Hanne had verwacht.

Aflevering 14

Claire heeft zichzelf na de poolparty aangesteld als de manager van Simon. Freya is daar niet echt gelukkig mee, maar feit is dat Claire meteen succes oogst. Het vertrouwen tussen Karel en Stijn kan niet meer stuk. Fred krijgt zijn problemen met Janssens niet meer onder controle en moet met hangende pootjes aankloppen bij zijn vader.

Aflevering 15

Hanne is blij verrast wanneer Stijn tijd maakt om samen te ontbijten. De harmonie duurt echter niet lang, want Stijn is er niet over te spreken dat Freya bij Simon is blijven slapen. Wanneer de Rodenburgs bij het ontbijt de krant lezen, kan voor sommigen hun dag niet meer stuk. Simon is enthousiast over de ideeën van zijn manager Claire, maar het is de vraag of hij de stress van het succes aankan.

Aflevering 16

Karel biecht tijdens het familie-etentje noodgedwongen de hele waarheid over Isabelle op aan zijn vrouw Bénédicte. Zij vraagt bedenktijd, maar heeft wel een plan in haar hoofd. Stijn heeft het gevoel dat iemand bij RIC hem probeert te dwarsbomen, waardoor zijn relatie met Karel Rodenburg stilaan verzuurt. Stijn schakelt Camillia in om uit te vissen wie er achter de sabotage zit.

Aflevering 17

Hanne walgt van haar man omdat hij werkelijk alles doet om in de gunst van Karel Rodenburg te blijven. Zelfs voor handel met voorkennis draait hij zijn hand niet meer om. In deze sfeer ziet Freya het niet zitten om het grote nieuws te vertellen aan haar ouders. Ze neemt wel Maaike in vertrouwen, die haar aanraadt om zo snel mogelijk Simon op de hoogte te brengen.

Aflevering 18

Claire en Freya hebben het zware ongeval overleefd maar niet zonder gevolgen. Vooral Claire is er erg aan toe. Ze droeg geen gordel en raakte ernstig gewond in het aangezicht. De dokters vrezen zelfs voor een ernstige verminking. De hele familie zoekt steun bij mekaar. Ook de De Ridders zijn behoorlijk geschokt door de klap die ze te verwerken krijgen.

Aflevering 19

Bénédicte wordt uitgenodigd door haar zus Marie-France, die net terug is van Dubai. Ze is niet gerust in dit onverwacht bezoek en met reden, zo blijkt. Claire wordt ondertussen ontslagen uit het ziekenhuis en moet thuis verder herstellen van het ongeval. Bovendien moet ze dulden dat Freya aan de carrière van Simon timmert.

Aflevering 20

Als Hanne en Freya via de radio te horen krijgen dat Simon het slachtoffer is geworden van een steekpartij, haasten ze zich naar het ziekenhuis. De dokters houden de jonge zanger in een kunstmatige coma. Tot haar grote ontzetting ziet Freya hoe Claire munt probeert te slaan uit de situatie. Marie-France, de zus van Benedicte, is vastbesloten haar aandelen in RIC te verkopen.

Aflevering 21

Hanne piekert over haar huwelijk met Stijn en valt voor de charmes van Olivier. Freya beslist om toch met de politie te gaan praten over Goran, de drugsdealer die haar en Simon bedreigde. Op West Star Immo gaan de zaken goed en het Groeninghe-project wordt voorgesteld aan de pers. Fred is in de wolken en vindt dat het tijd wordt om Maaikes kinderwens in vervulling te laten gaan.

Aflevering 22

Simon ligt nog steeds in het ziekenhuis, waar Claire hem dagelijks gaat bezoeken. Freya heeft hem de rug toegekeerd nadat Claire haar heeft voorgelogen dat Simon werd neergestoken tijdens een drugsdeal. Omdat Simon blijkbaar goed herstelt, beslissen de dokters om hem uit zijn kunstmatige coma te halen.

Aflevering 23

Niemand is opgetogen met het interview dat Olivier gegeven heeft, zo vlak voor de eindspurt van de verkiezingen, en waarbij hij tegelijkertijd zijn relatie met Hanne publiek maakte. Ook Hanne vreest dat dit hen allebei zal schaden. Simon is eindelijk ontwaakt uit zijn coma, maar lijdt aan geheugenverlies. De politie vreest echter dat Simon doet alsof, uit angst voor zijn belagers.

Aflevering 24

In Kortrijk zijn het spannende dagen voor Olivier nu de verkiezingen in zicht zijn. De Rodenburgs en de familie De Ridder kruisen elkaar aan het stemlokaal. Stijn heeft opnieuw gelogen tegen Hanne en Freya door te beweren dat hij zelf zijn ontslag heeft gegeven bij RIC. Hanne ontdekt de leugen en het komt tot een confrontatie. Simon wordt door Freya voor de keuze gesteld: zij of Marie-Claire.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.